دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

نگاهی به توردوفرانس در نیمه راه


نگاهی به توردوفرانس در نیمه راه

توردوفرانس پس از سپری كردن ۹ مرحله و گذر از بخش كوهستانی آلپ, به كناره های مدیترانه گام نهاده است مسیری كه می تواند تا حدود زیادی چهره قهرمان ۲۰۰۷ را قبل از رسیدن به شانزه لیزه به عنوان ایستگاه پایانی مشخص كند

توردوفرانس پس از سپری كردن ۹ مرحله و گذر از بخش كوهستانی آلپ، به كناره های مدیترانه گام نهاده است؛ مسیری كه می تواند تا حدود زیادی چهره قهرمان ۲۰۰۷ را قبل از رسیدن به شانزه لیزه به عنوان ایستگاه پایانی مشخص كند.

● پیروزی شگفت آور ركابزن كلمبیایی

در مرحله نهم مسابقات دوچرخه سواری فرانسه یا «توردوفرانس» كه سومین و آخرین مرحله كوه های آلپ هم به حساب می آید، یك ركابزن جوان كلمبیایی به نام «موریسیو سولر» در كمال شگفتی و در جمع برترین های این رشته ورزشی، قبل از دیگران از خط پایان گذشت و نام خود را در تاریخ مهمترین و معتبرترین مسابقات دوچرخه سواری جهان به ثبت رساند.موفقیت «سولر» را باید در راستای سنت دیرپای دوچرخه سواری كلمبیا ارزیابی كرد كه هرازگاهی یك ركابزن پرقدرت و متخصص در مسیرهای دشوار كوهستان از این كشور ظهور می كند.

گفتنی است در جریان توردوفرانس سال ،۲۰۰۲ یك كلمبیایی دیگر به نام «سانتیاگو بوترو» در رهگذر همین عادت دیرینه صاحب افتخار شده بود.

پیروزی «شولر» هنگامی بیشتر واجد ارزش می شود كه در جمع مدعیانی چون وینو كروف، والورده، كاشچكین، منچوف، اسكار فررو، راسموسن و نفر اول فرانسوی ها یعنی كریستوف مورو ، سولر از آغاز سید راه خود را جدا كرد و در نیمه های مسیر یكه و تنها تا رسیدن به ایستگاه پایانی مرحله نهم در شهر «بریانسون» ركاب زد و قهرمان شد.از دیگر رخدادهای این مرحله جدا از پیروزی نامنتظره «سولر» باید به عملكرد خوب ركابزن سرشناس دانماركی، میكائیل راسموسن اشاره كرد.

این دانماركی بسیار پرقدرت و یكی از ركابزنان شاخص مسیرهای كوهستانی كه با قهرمانی در مرحله هشتم، پیراهن طلایی مخصوص پیشتاز رده بندی عمومی كه برتن دوچرخه سوار جوان آلمانی «گردمنن» بود را از آن خود كرده بود، با وجود كسب مقام چهارم در مرحله نهم، در مجموع رده بندی همچنان پیشتاز باقی ماند.

پس از سولر، آلخاندرو والورده اسپانیایی و كونتادو، در سكوهای دوم و سوم قرار گرفتند. با نگاهی به رده بندی عمومی توردوفرانس در پایان مرحله نهم درمی یابیم كه فاصله چندانی به ویژه از رده دوم تا دهم میان دوچرخه سواران وجود ندارد.

در واقع با توجه به اینكه هنوز نیمی از مسیر تا رسیدن به خیابان شانزه لیزه یعنی ایستگاه پایانی باقی مانده است، به نظر می رسد گمانه زنی در ارتباط با فاتح تور ۲۰۰۷ هنوز ناممكن باشد. نكته دیگر كه تا حدودی با مفهوم «خرافات» هم بی ارتباط نیست به پیشتازی راسموسن برمی گردد، به این معنا كه در تاریخ یكصد ساله توردوفرانس و به استناد آمار و ارقام، در ۹ باری كه مرحله نهم به بریانسون رسیده، صاحب پیراهن طلایی در پایان كار، به افتخار قهرمانی تور دست یافته است.به عبارت ساده تر، برپایه چنین سابقه ای، راسموسن دانماركی كه مرحله دهم تور ۲۰۰۷ را با پیراهن طلایی از «بریانسون» آغاز كرده است، در آخرین مرحله و با گذر از خیابان شانزه لیزه به قهرمانی مجموع مراحل هم خواهد رسید.

شایان ذكر است از آخرین باری كه پیشتاز رده بندی عمومی تور با پیراهن طلایی مرحله دهم را از بریانسون آغاز كرد اما در نهایت به قهرمانی مجموع مراحل نرسید، ۳۳ سال می گذرد و اینك باید منتظر ماند و دید آیا واقعه تور ۱۹۶۴ این بار برای راسموسن تكرار می شود یا اینكه ركابزن شایسته دانماركی با ایستادن روی سكوی قهرمانی در خیابان شانزه لیزه به دهمین ركابزنی تبدیل خواهد شد كه از بریانسون با برتن داشتن پیراهن طلایی، مرحله دهم را آغاز كرده است. پس از بالا گرفتن ماجرای دوپینگ بسیاری از دوچرخه سواران اسم و رسم دار، دست اندركاران توردوفرانس با شعار «پاكی، سلامت و دوچرخه سواری» با دقت و وسواس زیادی دوچرخه سواران را مورد كنترل پزشكی قرار دادند با این پیش فرض و امید كه قهرمان تور ،۲۰۰۷ واقعاً بدون دست یازیدن به مواد نیروزا به افتخار قهرمانی نائل شود.

پیش از آغاز مسابقات از ركابزنانی چون وینوكروف قزاقستانی كه سال ها تجربه حضور در تورهای بزرگ را یدك می كشد، به عنوان بخت اول قهرمان نام می بردند اما این قزاق قدرتمند در مرحله نهم با مصدومیت شدید روبرو شد كه توان او را برای ادامه راه گرفت.

او كه با نام مختصر «وینو» در دنیای دوچرخه سواری شهرت دارد، تا رسیدن به مراحل كوهستانی آلپ به عنوان نفر اول تیم «استانا» (یكی از مدعیان كسب قهرمانی تیمی) و با حمایت همتیمی های خود از جمله «كلودن» آلمانی در جمع مدعیان قرار داشت اما با آغاز مرحله هفتم و شروع دشواری های كوهستان، رفته رفته تحلیل رفت تا جایی كه در شروع مرحله دهم حدود ۸ دقیقه از نفر اول عقب ماند؛ فاصله ای كه پر كردن آن بسیار دشوار خواهد بود به همین خاطر باید توردوفرانس ۲۰۰۷ را برای وینو تمام شده پنداشت، یاوری كه با توجه به آن، دست اندركاران تیم «استانا» كلودن آلمانی را به عنوان سرگروه ركابزنی كه بالقوه از توان قهرمانی برخوردار است، انتخاب كرده اند.

جدا از راسموسن دانماركی و پس از جا ماندن وینو، دوچرخه سوارانی چون والورده، كاشچكین، كونتادو، كلودن، اونس و بونن، به طور بالقوه از شانس قهرمانی برخوردار هستند و از طرف دیگر در جمع فرانسوی های حاضر در تور ،۲۰۰۷ كریستوف مورو كه به تازگی به قهرمانی فرانسه نیز دست یافته است، با وجود برخورداری از سن بالا( ۳۷ سال) بیش از دیگران و در حالی كه در آغاز مرحله دهم در رده هفتم قرار دارد، چشم به قهرمانی دوخته است تا شاید پس از سال ها كه آمریكایی ها، آلمانی ها و بلژیكی ها بر تور توردوفرانس سلطه داشتند كشور خود را صاحب ارزشمندترین مقام كند.