دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
انرژی هایی که تجدید پذیر است
طبق مطالعات انجام شده، شمار اختراعات ثبت شده در حوزه فناوریهایی با قابلیت تجدید انرژی در طول دهه گذشته به سرعت افزایش یافته است. مطالعات نشان میدهد که سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه فناوریها و رشد بازار اینگونه محصولات به پیشرفت چشمگیر اختراعات در این زمینه کمک کرده است.
جسیکا ترنکیک، دستیار استاد سیستم های مهندسی در دانشگاه MIT همراه دیگر محققان، مجموعه اطلاعاتی از اختراعاتی که در صد کشور متفاوت بین سال های ۱۹۷۰ و ۲۰۰۹ به ثبت رسیده بود گردآوری و به جای استفاده از روش طبقه بندی در دفاتر ثبت اختراع، آنها را براساس کلید واژه های مخصوص طبقه بندی کردند. این گروه در مجموع ۷۳ هزار اختراع ثبت شده در حوزه فناوری های تجدید انرژی را بررسی کرد.
وی می گوید: «این داده ها درخصوص عملکرد اختراع و این که چه کسی و کجا از آن استفاده می کند اطلاعاتی در اختیار ما می گذارد.» تجزیه و تحلیل آماری، ارتباط بین پیشرفت این اختراعات ثبت شده و سرمایه گذاری های اولیه در تحقیق و توسعه و رشد بازار این گونه فناوری ها را به وضوح نشان می دهد. این پیشرفت در اختراعات ثبت شده در زمینه تجدید انرژی، بخصوص انرژی خورشیدی و باد چشمگیر بوده است.
اختراعات در زمینه فناوری های سوخت فسیلی رشد به نسبت کمتری داشته، در حالی که در فناوری های هسته ای این روند یکنواخت بوده است. به عنوان مثال، بین سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹ تعداد اختراعات در زمینه انرژی خورشیدی سالانه به طور میانگین ۱۳ درصد افزایش داشت، در حالی که این میزان برای انرژی باد ۱۹ درصد افزایش یافت. این میزان رشد نزدیک یا بیش از میزان رشد فناوری هایی مانند ارتباطات دیجیتال بوده است.
تعداد اختراعات در زمینه تجدید انرژی در آمریکا بین سال های ۱۹۷۵ و ۲۰۰۰ کمتر از ۲۰۰ اختراع در سال بود، در حالی که تعداد آنها تا سال ۲۰۰۹ به بیش از یکهزار مورد در سال افزایش یافته است. در مقایسه با آن، حدود ۳۰۰ اختراع در زمینه سوخت فسیلی در سال ۲۰۰۹ به ثبت رسیده است.
بنا به گفته های ترنکیک، افزایش هنگفت بودجه تحقیقاتی در این زمینه ها به شوک های نفتی در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ منجر شد، اما تاثیر این سرمایه گذاری ها در رونق فعلی این اختراعات قابل مشاهده است. کارهای بسیاری در دهه های ۷۰ و ۸۰ انجام شد و تلاش های بسیاری صورت گرفت که هنوز از آنها بهره مند هستیم. این گروه تاثیر سرمایه گذاری در تحقیق ـ سرمایه گذاری دولت و صنعت ـ و تاثیر رشد بازار در فروش سیستم های تجدید انرژی را نیز بررسی کرده است. گرچه در این بررسی ها تفاوت های منطقه ای وجود داشت، اما این روند رشد در کشورهای مختلف یکسان بود. در حالی که چین گاهی اوقات متهم به استفاده از مزایای فناوری های کشورهای دیگر و نوآوری در فرآیندهای تولیدی است، این داده ها تصویر دیگری را از چین ارائه می کند به طوری که اختراعاتی که درخصوص فناوری های تجدید انرژی به چین آورده شده است (شامل اختراعات مخترعان و شرکت های خارجی) طی سال های گذشته رشد چشمگیری را نشان می دهد.
تاثیر بلند مدت سرمایه گذاری در تحقیق، یکی دیگر از یافته های قابل توجه این مطالعات است. سرمایه گذاری در تحقیقات اولیه و همین طور در اجرای فناوری ها نقش بسیار مهمی دارد و این داده ها اهمیت وجود هر دو سرمایه گذاری را نشان می دهد. برای مثال در فناوری های مصرفی مورد نیاز مانند رایانه انتقال فناوری به مرحله اجرا به سرعت صورت می پذیرد، اما برای فناوری هایی که کمتر مشهود و مورد نیاز هستند این روند مدت زمان بیشتری به طول می انجامد. توسعه و پیشرفت فناوری هایی که در بازار ارزشی ندارد نیاز به سرمایه گذاری بیشتر دارد. یک لپ تاپ سبک یا لپ تاپی با عمر باتری طولانی تر مزیت هایی برای مصرف کننده دارد، در حالی که یک مصرف کننده هنگام روشن کردن یک چراغ به این موضوع که میزان انتشار کربن چراغ کم یا زیاد است توجهی نمی کند. در اینجا مقررات و سرمایه گذاری دولت می تواند به پیشرفت فناوری کمک کند.
اغلب فناوری های جدید برای توسعه به مدت زمان طولانی نیاز دارد و برای پیشرفت فناوری در زمان رشد بازار، سرمایه گذاری عمومی در مراحل اولیه نقش بسزایی دارد. همان طور که این امر برای بسیاری از فناوری های شناخته شده مانند تلفن همراه اتفاق افتاده است. در مورد فناوری های جدید انرژی نیز نیاز به این گونه سرمایه گذاری ها امری بدیهی است.
sciencedaily
مترجم: ندا ابوطالبی راد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست