جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

وقتی میوه‌ها خشک می‌شوند


وقتی میوه‌ها خشک می‌شوند

میوه‌ها به دو صورت خشک می‌شوند: ۱- طبیعی ۲- با دستگاه
کشمش، خرما و آلوی خشک نمونه‌هایی از میوه‌های خشک هستند. سایر میوه‌هایی که می‌توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، …

میوه‌ها به دو صورت خشک می‌شوند: ۱- طبیعی ۲- با دستگاه

کشمش، خرما و آلوی خشک نمونه‌هایی از میوه‌های خشک هستند. سایر میوه‌هایی که می‌توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو است.

میوه‌های خشک را می‌توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، آن‌ها تقریبا جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان. خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است. میوه‌های خشک منبع غنی ویتامین‌های A، B۱، B۲، B۳، B۶ و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند. در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً ۷ قسمت از ۸ قسمت آب آن از بین می‌رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می‌گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی که برای خشک کردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود. به میوه‌هایی که در خارج از منزل (در صنعت یا مغازه‌ها) خشک می‌شوند، ماده‌ای به‌نام اکسید سولفور اضافه می‌کنند که می‌تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. میوه‌هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می‌شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره‌تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است. برای درست کردن میوه‌های خشک، میوه‌ها را پس از شستن به صورت حلقه‌های بسیار نازک برش می‌دهیم و در سینی استیل قرار داده و می‌چینیم، اگر بخواهیم در زمستان این میوه‌ها را خشک کنیم ظرف را روی شوفاژ قرار می‌دهیم و اگر در تابستان بود، زیر تابش نور خورشید قرار می‌دهیم. در ضمن احتیاجی

به زیر و رو کردن میوه‌ها نیست و به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت میوه‌ها خشک می‌شوند.

میوه‌ تازه بخوریم یا خشک شده؟

به ‌رغم فواید میوه‌های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشک شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است که حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.