شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خاندان معمر قذافی


خاندان معمر قذافی

سرهنگ معمر قذافی ۶۸ ساله طی ۴۲سال گذشته قدرت را در کشور نفتخیز و ثروتمند لیبی با جمعیتی نسبتا اندک در دست داشته است

سرهنگ معمر قذافی ۶۸ ساله طی ۴۲سال گذشته قدرت را در کشور نفتخیز و ثروتمند لیبی با جمعیتی نسبتا اندک در دست داشته است.

سرهنگ قذافی رهبر فراری لیبی با ۴۲ سال حکمرانی پرسابقه ترین رهبر جهان بشمار می‌ رفت. قذافی در سال ۱۹۶۹ با انجام کودتایی سفید به همراه افسران دیگر که خود را به تبعیت از افسران آزاد مصر افسران آزاد خوانده بودند، به سلطنت پادشاه لیبی ادریس السنوسی پایان داد و خود قدرت را در کشور بدست گرفت.

معمر قذافی در صحرایی در نزدیکی سرت به دنیا آمده است. قذافی به خاطر نحوه لباس پوشیدن خود و داشتن محافظان زن معروف است.

جین کرتز ، سفیر آمریکا در لیبی در سال ۲۰۰۹ قذافی را این گونه توصیف می‌کند: شخصیتی عجیب با رفتاری غریب که به نوعی در فرد ایجاد ترس و وحشت می‌کند. او عاشق سوارکاری است و دوستان و دشمنان را به یک اندازه از خود رنجیده خاطر می‌کند.

کرتز می‌افزاید: او از لحاظ شخصیتی مبتلا به ترس ناخودآگاه و غیر ارادی است. از بلندی‌ به شدت می‌ترسد و ترجیح می‌دهد که هیچگاه بر فراز دریا پرواز نکند.

فلسفه سیاسی او در کتابی تحت عنوان "کتاب سبز" منتشر شده و به گفته او جایگزینی برای سوسیالیسم و کاپیتالیسم با افزوده هایی از دین اسلام است.

معمر قذافی در سال ۱۹۷۷، سیستم حکومتی تحت عنوان جماهیریه یا حکومت توده ها را به لیبیایی ها معرفی کرد. براساس این نظریه، کشور از طریق کنگره ها و کمیته های مردمی اداره می شود.

البته طی این سال ها، سرهنگ قذافی در لیبی قدرت را به طور کامل در دست داشته و به طور انفرادی بر این کشور حکومت کرده است.

● همسر اول

همسر اول سرهنگ قذافی، معلم مدرسه بود. آن دو قبل از ازدواج همدیگر را ندیده بودند. آنها یک پسر به اسم محمد دارند و شش ماه پس از ازدواج جدا شدند.

● صفیه فرکاش

صفیه فرکاش، همسر دوم قذافی و مادر هفت فرزندش است. آنها همچنین یک دختر و پسر به نام های میلاد و حنا را به فرزندخواندگی قبول کرده اند. حنا در چهار سالگی در بمباران طرابلس در سال ۱۹۸۶ توسط آمریکایی ها کشته شد. اما به تازگی مشخص شده او زنده است و این فقط تبلیغاتی از جانب رژیم لیبی بوده است.

● محمد قذافی

محمد فرزند رهبر لیبی از همسر اول اوست. او رئیس کمیته المپیک لیبی است که مقر آن در طرابلس است. او همچنین مدیرعامل شرکت پست و مخابرات این کشور است که مسئولیت اداره تلفن های همراه و ارتباطات ماهواره ای را به عهده دارد.محمد در جریان سقوط طرابلس خود را تسلیم کرد.

● سیف الاسلام قذافی

سیف الاسلام ۳۸ سال دارد و انگلیسی را به خوبی صحبت می کند. او از مدرسه اقتصاد لندن، مدرک دکترا گرفته و عمدتا در جبهه افرادی دیده می شود که خواهان آزادسازی اقتصاد لیبی هستند.

او مسئول بنیاد خیریه بین المللی قذافی و بنیاد توسعه است که در آزاد کردن گروگان ها از دست پیکارجویان افراطگرا به خصوص در فیلیپین نقش داشته است.

سیف الاسلام در سال ۲۰۰۶ پس از انتقاد از حکومت پدرش، لیبی را ترک کرد اما دوباره به کشور بازگشت.

از او به عنوان چهره مدرن لیبی یاد شده اما در سال ۲۰۰۸ اعلام کرد که علاقه ای به "به ارث بردن" قدرت از پدرش ندارد. او در اوج ناآرامی های اخیر لیبی، در تلویزیون دولتی ظاهر شد و نسبت به بروز جنگ داخلی در این کشور هشدار داد.سیف الاسلام در جریان سقوط رژیم قذافی به دست انقلابیون بازداشت شد.

● ساعدی قذافی

ساعدی ۳۶ ساله است و با دختر یک فرمانده ارتش لیبی ازدواج کرده است. او قبلا فوتبال بازی می کرد و برای مدت کوتاهی، در یکی از تیم های لیگ برتر ایتالیا توپ زد.

او اکنون رئیس فدراسیون فوتبال لیبی است و در زمانی که فوتبال بازی می کرد، کاپیتان تیم ملی بود.

از زمان بازنشستگی از فوتبال، او در صنعت فیلم سازی نیز فعال بوده و ظاهرا صد میلیون دلار در فیلمی که بازسازی یک تریلر آلمانی بود سرمایه گذاری کرد.

ساعدی بسیار خشن و بدرفتار و متهم به قاچاق و مصرف مواد مخدر.گفته می‌شود وی در سرکوب اعتراضات بنغازی دخالت مستقیم داشته است.

● معتصم بالله قذافی

سن و سال او معلوم نیست. سرهنگ دوم ارتش لیبی است و گفته شده که سال ها پیش، پس از طراحی کودتایی علیه پدرش به مصر گریخت اما بخشوده شد و اجازه بازگشت به کشور را گرفت.

او مشاور امنیت ملی پدرش است و فرماندهی یک واحد ارتش را به عهده دارد.معتصم مشاور امنیت ملی قذافی. سفیر صربستان در لیبی او را فردی کودن خوانده و گفته می‌شود، اختلافات شدیدی با سیف الاسلام دارد.

● هانیبال قذافی

هانیبال برای شرکت ملی حمل و نقل دریایی لیبی کار می کرد که مسئولیت انتقال نفت لیبی را به عهده داشت.

گفته شده او در چند حادثه خشونت بار دست داشته و در سال ۲۰۰۵ متهم شد که دوست دختر حامله خود را در پاریس مورد ضرب و شتم قرار داده.

او در سال ۲۰۰۸ در ژنو سوئیس پس از آن که دو مستخدمش، او را متهم کردند که به آنها حمله کرده، بازداشت شد.

او بعدا با تامین وثیقه آزاد شد اما این حادثه موجب شد تا دولت لیبی محصولات سوئیس را تحریم کرده و شرکت های سوئیسی را از این کشور اخراج کند.

لیبی همچنین دیپلمات های خود را از برن فراخواند.هانیبال، سوئیس را "مافیای جهانی" نامیده و گفته این کشور باید تجزیه شود.

گفته می‌شود، هانیبال به نوعی با بیماری‌های روحی و روانی نیز دست به گریبان است. از سرنوشت ساعدی، معتصم و هانیبال اطلاع کاملی در دست نیست.

● سیف العرب قذافی

اطلاعات زیادی در مورد این فرزند جوان رهبر لیبی در دست نیست. به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، در سال ۲۰۰۸ ماشین فراری او به دلیل سر و صدای زیاد اگزوز ماشین، در آلمان توقیف شد. او در آن زمان در مونیخ درس می خواند.

● خمیس قذافی

خمیس یک افسر پلیس است و تعلیمات نظامی خود را در روسیه گذرانده است. او فرماندهی نیروی ویژه ای را به عهده دارد. گفته شده که فرماندهی سرکوب معترضان در بنغازی با او بوده است.منابع آگاه از مرگ وی طی بمباران ناتو خبر می دهند.

● عایشه قذافی

عایشه تنها دختر رهبر لیبی ۳۴ سال دارد و از مشاوران حقوقی گروه وکلای مدافع صدام، رهبر سابق عراق بود. او در سال ۲۰۰۶ با یکی از اقوام پدری اش ازدواج کرد.

او مدیر بنیاد خیریه "واعتصموا" و سفیر حسن نیت برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد در لیبی است.عایشه پدرش را در برخی سفرها و مناسبتها همراهی می کرد. گفته می شود وی به همراه قذافی و مادرش از طرابلس گریخته اند.

● میلاد قذافی

فرزند خوانده قذافی است و گفته شده که در جریان بمباران مجتمع مسکونی قذافی توسط آمریکا در سال ۱۹۸۶ جان رهبر لیبی را نجات داده است.



همچنین مشاهده کنید