چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

پیروزی از چنگ ایران پرید


پیروزی از چنگ ایران پرید

شگفتی پشت شگفتی كره هم باخت

چینی ها برخلاف شروع خوب و ۲ گلی كه از تیم ایران پیش افتادند اما خیلی شانس داشتند كه از چنگ حریفی كه لحظه به لحظه پرانگیزه تر و خطرناك می شدند، جان به سلامت بردند.

صرف نظر از نام های بین المللی كه چینی ها به آنها می بالیدند و هركدام در اروپا بروبیایی دارند، از جثه نیرومند، عضلات پیچیده و قد بلند افراد این تیم برمی آمد كه سرمایه گذاری طولانی چینی ها در فوتبال دارد به بار می نشیند. درك بازی گروهی و حسابگری تیمی كه نقطه ضعفهای ما را كاملاً بررسی كرده و راه عقب نشاندن تیم ایران را فرارگرفته بود. خیلی زود تیم ایران را كه نسبت به بازی نخست فقط یك تغییر كوچك داشت، به احتیاط كشاند. ۲ ۳، تهدید جدی سبب شد شیرازه تیم ایران بهم بریزد و دردقیقه ۷ تسلیم ضربه ایستگاهی عالی شائو جیالی شود.

هنوز تیم ایران به درستی از زیر این فشار روحی بیرون نیامده بود كه بار دیگر روی سانتر عالی ژی ژنگ از جناح راست، موقعیت مناسبی بدون مزاحم نصیب مائوجیان كینگ شد و توانست با شلیكی چكشی بار دیگر رودباریان را تسلیم كند و چین ۰-۲ جلو بیندازد.

تیم ایران كه از دقیقه ۱۵ كم كم بر بازی مسلط شده بود و حركات تركیبی بهتری را بخصوص در سمت راست داشت پیش از آنكه لحظات پایانی نیمه نخست فرا برسد یكی از گلها را تلافی كرد (۲+۴۵). پاس كوتاهی كه مهدوی كیا با یك ضربه ایستگاهی به زندی سپرد و شلیك چپ او جای خودنمایی برای لی لیالی باقی نگذاشت و این اثبات كرد زندی در یك خط جلوتر چه قدر مؤثرتر است.

● دو جابه جایی

این گل به تیم ایران قوت قلب بخشید تا چینی ها را كه هر لحظه خسته تر و هراسان تر می شدند و یاد آن روزی می افتادند كه در شهر دالیان، مقابل همین مهدوی كیا پیروزی ۰-۲ را با شكست ۲-۴ تعویض كردند، به عقب نشینی وادار كند.

ضربه سر عنایتی در دقیقه ۶۹ و ضربه ایستگاهی مبعلی (جانشین كریمی از دقیقه ۴۶) كافی بود تا چینی ها به قفس دفاعی بروند. از این پس بود كه تیم ایران چنان بازی را دراختیار گرفت كه به ندرت اثری از مهاجمان چینی در زمین ایران دیده می شد.

تیم ایران كه هنوز هم در این بازی اشتباهات و اشكالاتش را به كلی مرتفع نكرده بود و در جناح چپ، اصرار بر بازی دفاعی زندی داشت با گماردن كاظمیان در خط حمله و قراردادن مهدوی كیا در سمت راست دفاع جناح راست را محكمتر و مطمئن تر كرد تا مبعلی كه با تاكتیك نابش جانشین كریمی شده بود بیشتر میدانداری كند. حاصل این تدبیر گل دوم و كمرشكنی بود كه به ثمر رسید و چینی ها را كه پس از عبور آسان از مالزی هنوز به صخره برنخورده بودند، با ۲بازیكن محروم و دلواپسی بسیار به جنگ ازبكها بفرستد.

ابتدا شلیك مبعلی بود كه دروازه بان چینی را وادار به عكس العملی سریع و دفع توپ كرد اما لحظه ای بعد كه مهدوی كیا توپ را روی دروازه فرستاد، این بار نكونام با ضربه سر گل تساوی را زد. او كه با آمدن مبعلی قدرت مانور بیشتری پیدا كرده بود و اغلب با پاس های او بود كه حملات ایران شدت پیدا می كرد، به عنوان بهترین بازیكن میدان جایزه ای هم گرفت تا مثل كاظمیان در بازی با ازبكستان موجب غرور تماشاگران و ایرانی های حاضر در این میدان شود.به یقین تیم ایران می توانست از این بازی برنده خارج شود. به نیمه دوم ۲بازی ایران با ازبكستان و چین كه نگاه كنیم در هر ۲میدان برتری محسوس تیم ایران و توانایی بازیكنان ایران را در طول

۹۰ دقیقه دویدن پی می بریم.

در ۴۵ دقیقه دوم و در تمام این اوقات فقط یكبار با شلیك بی دقت ژائو ژوری یار تازه نفس چین دروازه ایران تهدید شد اما در تمامی اوقات توپ و بازیكنان در زمین چین اردو زده بودند. از نقاط ضعف چینی ها همین بس كه بازی محتاطانه و دفاعی این تیم در نیمه دوم، حتی پس از گل تساوی نكونام (۷۴) ادامه پیدا كرد و حركات تأخیری و ایذایی و تعویض هایی كه بازیكنان دفاعی را جانشین مهاجمان می كرد، همه گواه بر این بود كه بدجوری از خشم تیم ایران ترسیده بودند. طبیعی است كه تیمی با چنین افكار دفاعی كار را بر مهاجمان ایران سخت تر می كرد. بارها دیده شد كه هاشمیان و عنایتی، در نوك حمله، هركدام اسیر ۲ تا ۳ مدافع حریف بودند و كاری از پیش نمی بردند.

● در كنفرانس خبری

امیر قلعه نویی سرمربی تیم ایران نیز در این كنفرانس خبری با اشاره به این كه با وجود این همه بازیكنان خوب نباید اینقدر نوسان داشته باشم گفت: در نیمه اول گل هایی را دریافت كردیم كه در آنالیز بازی های چین به بازیكنان گوشزد كرده بودم و گفته بودم كه شماره ۲۰ چین با جاگیری در نقاط كور تیم ما به راحتی موقعیت گل ایجاد می كند. وی با اعلام این كه به هدفی كه ایران در این بازی به دنبالش بود رسیده ایم گفت: اعتراف می كنم كه تیم ایران نوسان زیادی دارد و در ساختار دفاعی باید تجدید نظر كنیم تا در بازی های آینده با مشكل مواجه نشویم.

● شكست كره مقابل بحرین

دیروز با شكست خوردن كره جنوبی شگفتی دیگری در جام چهاردهم اتفاق افتاد. كره جنوبی كه با گل زودهنگام كیم دو هیون (۴) پیش افتاده بود پیش از پایان نیمه نخست (۴۳) دروازه اش را به سوی سلمان عیسی بازدید. گل دیگر بحرین را اسماعیل عبداللطیف ۵ دقیقه به پایان زد تا علاوه بر پیروزی بحرین و امیدواری این تیم به صعود، تیم كره جنوبی را كه در بازی بعد با اندونزی روبرو می شود به لبه پرتگاه و حذف از مسابقه ها بفرستد.



همچنین مشاهده کنید