جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

لذت پاتیناژ در تنها سالن استاندارد ایران


لذت پاتیناژ در تنها سالن استاندارد ایران

دوی صدمتر بهترین نماد برای ورزش های سرعتی است, درست مانند دوی مارتن برای ورزش های استقامتی, ژیمناستیک برای ورزش هایی با آمادگی جسمانی بالا و البته تیراندازی برای ورزش هایی که موفقیت در آنها به دقت و تمرکز فوق العاده نیاز دارد, اما وقتی قرار است در مورد جذاب ترین ورزش ها صحبت کنیم بدون شک یکی از چند گزینه ای که به ذهن متبادر می شود پاتیناژ است ورزشی که سرعت, آمادگی جسمانی, استقامت و دقت را همراه هم دارد

دوی صدمتر بهترین نماد برای ورزش‌های سرعتی است، درست مانند دوی مارتن برای ورزش‌های استقامتی، ژیمناستیک برای ورزش‌هایی با آمادگی جسمانی بالا و البته تیراندازی برای ورزش‌هایی که موفقیت در آنها به دقت و تمرکز فوق‌العاده نیاز دارد، اما وقتی قرار است در مورد جذاب‌ترین ورزش‌ها صحبت کنیم بدون شک یکی از چند گزینه‌ای که به ذهن متبادر می‌شود پاتیناژ است؛ ورزشی که سرعت، آمادگی جسمانی، استقامت و دقت را همراه هم دارد.

پاتیناژ ایران حدود ۵۰ سال قدمت دارد. اولین سالن پاتیناژ هم ۴۰ سال پیش به بهانه بازی‌های آسیایی تهران در سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی راه‌اندازی شد، اما هزینه‌های بالای تجهیز و نگهداری از سالن‌های پاتیناژ باعث شد نه تنها به تعداد این فضاها در کشور اضافه نشود که همین یک سالن استاندارد هم تغییر کاربری بدهد. حالا پس از سال‌ها دوباره شاهد بهره‌برداری از یک سالن پاتیناژ استاندارد در ایران هستیم. این سالن ۲۰ روز پیش با حضور مسئولان وزارت ورزش، اداره کل ورزش و جوانان استان تهران و فدراسیون اسکی در مجموعه تندرستی آرامیس افتتاح شد تا نقطه شروعی باشد برای آنهایی که به ورزش‌های یخی علاقه‌مند هستند.

طرح اولیه ساخت نخستین سالن استاندارد پاتیناژ در ایران شش سال پیش روی کاغذ آمد، اما شدت گرفتن تحریم‌ها علیه ایران، کار را کمی به تاخیر انداخت. سینا قاسمیان به عنوان سرمایه‌گذار این مجموعه با اشاره به دشواری‌های ترخیص تجهیزات وارداتی پاتیناژ از گمرک به «جام‌جم» گفت: از آنجا که چیلرهای خنک‌کننده جزو کالاهای تجاری به حساب می‌آمدند، دو سال طول کشید تا ما آنها را به عنوان تجهیزات یک رشته ورزشی از گمرک ترخیص کنیم. در مجموع راه‌اندازی این سالن چیزی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار یورو هزینه در برداشت که البته توجیه اقتصادی ندارد، اما می‌تواند سرآغازی باشد برای رشد و توسعه ورزش‌های یخی در ایران.

اگر بدانیم از ۲۴۰ مدال المپیک ورزش‌های زمستانی، ۸۴ مدال در رشته‌هایی توزیع می‌شود که به چنین فضاهایی نیاز دارد، بیشتر به اهمیت ساخت و تجهیز سالن‌های پاتیناژ در کشور پی‌ می‌بریم. پاتیناژ برای آنهایی که به ورزش‌های زمستانی علاقه‌مند هستند، اما از پس هزینه‌های بالای خرید وسایل و تجهیزات اسکی برنمی‌آیند هم یکی از بهترین گزینه‌هاست. امیر ولدخانی، مدیر مجموعه تندرستی آرامیس هم با اشاره به گران‌بودن تجهیزات و وسایل اسکی به «جام‌جم» گفت: تا چند سال پیش شما با پرداخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌توانستید همه وسایل اسکی را خریداری کنید، اما حالا فقط برای خرید یک کاپشن و شلوار خوب اسکی باید چنین پولی را بپردازید. این در حالی است که پاتیناژ فعلا هزینه‌ای بابت کفش و لباس روی دست علاقه‌مندانش نمی‌گذارد.

اما هزینه استفاده از تنها سالن استاندار پاتیناژ در ایران چقدر است؟ ولد خانی در این باره نیز گفت: هزینه یک ساعت استفاده از سالن پاتیناژ ۳۸ هزار تومان است؛ ۱۵ دقیقه تئوری و ۴۵ دقیقه عملی همراه با مربی و البته کفش رایگان. کلاس‌های نیمه‌خصوصی و خصوصی هم برای آموزش پاتیناژ دایر است. در کلاس‌های نیمه خصوصی یک ساعته، هر چهار نفر با یک مربی آموزش می‌بینند و باید ۵۰ هزار تومان بپردازند. این هزینه برای کلاس‌های خصوصی نیز ۸۰ هزار تومان است. خانم‌ها از صبح تا ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه بعدازظهر و آقایان از ساعت ۱۹ تا ۲۴ می‌توانند از سالن پاتیناژ آرامیس استفاده کنند. هیچ محدودیت سنی هم برای افراد علاقه‌مند به این رشته وجود ندارد.

بد نیست بدانید ابعاد تنها سالن پاتیناژ استاندارد در ایران درست به اندازه یک زمین قانونی بسکتبال است و علاوه بر شاخه‌های مختلف پاتیناژ برای هاکی روی یخ نیز قابل استفاده است. تجهیزات این سالن نیز توسط یک شرکت آلمانی تامین شده که مدیرش ایرانی‌الاصل است. این شرکت آلمانی سالن‌های پاتیناژ زیادی در سراسر دنیا راه‌اندازی کرده که یکی از معروف‌ترین آنها سالن پاتیناژ میدان سرخ روسیه است.