یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

دانش حیات


دانش حیات

کلمه آیورودا ( Ayurveda) حاصل ترکیب دو کلمه هندی است؛ «آیور» یا زندگی و حیات، و «ودا»، یا دانش. پزشکی آیورودایی را به عنوان «دانش چگونه زندگی کردن» تعریف کرده‏اند، با تأکید بر اینکه سلامتی …

کلمه آیورودا ( Ayurveda) حاصل ترکیب دو کلمه هندی است؛ «آیور» یا زندگی و حیات، و «ودا»، یا دانش. پزشکی آیورودایی را به عنوان «دانش چگونه زندگی کردن» تعریف کرده‏اند، با تأکید بر اینکه سلامتی مسئوولیت خود فرد است. در پزشکی آیورودایی، بیماری نوعی عدم تعادل تلقی می‏شود. از گیاهان دارویی و رژیم‏های غذایی برای برقراری مجدد تعادل استفاده می‏کنند.

نخستین متون آیورودایی متعلق به ۲۵۰۰سال قبل از میلادند که مهاجمان به سرزمین هند به ترتیب سنت‏های گیاه پزشکی جدیدی را به آنها افزوده‏اند: ایرانیان در سال ۵۰۰قبل از میلاد، مغول‏ها در قرن ۱۴میلادی پزشکی جالینوس و ابن سینا (موسوم به یونانی) را وارد کردند و بریتانیایی‏ها، در سال ۱۸۳۳مدارس آیورودایی را تعطیل کردند، اما خوشبختانه تمامی دانش باستانی آن را از میان نبردند. پزشکی تبتی مشترکات زیادی با پزشکی آیورودایی دارد، اما می‏توان آن را بسیار پیچیده‏تر دانست؛ چون اخلاط را به پانزده گروه تقسیم کرده و تأکید زیادی روی تأثیر زندگی‏های گذشته - کارما ( - )Karmaبر سلامت فرد در زندگی فعلی دارد