شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
صداقت بهترین سیاست در زندگی
صداقت و راستی همیشه و در همه حال بهترین شیوه و سیاست در زندگی بوده و هست و خواهد بود، چرا که دروغ به سرطان شباهت دارد، ابتدا کوچک است و اگر به کلی ریشه کن نشود رشد میکند و توان کنترل آن از دست میرود تا اینکه سرانجام ما را نابود میسازد. صداقت بهترین راه و سیاست برای داشتن روابط خوب و پایدار با دیگران است، زیرا حقیقت و درستی تنها چیزی است که موثر واقع میشود و تنها چیزی است که بر اساس آن روابط پایدار را میتوان بنا کرد.
اگر ما انسانها در زندگی نگرش مثبت داشته باشیم، عادتهای خوب در خود ایجاد کنیم، هدف و انگیزه داشته باشیم، نظم و انضباط شخصی داشته باشیم و از زمان به نحو مطلوب استفاده کنیم، اما تا زمانی که کارمان را صادقانه انجام ندهیم هرگز به موفقیت و آرامش نمیرسیم و هرگز احساس ارزشمندی را درک نمیکنیم مگر آنکه پیرو حقیقت و صداقت در زندگی باشیم.برای آنکه به شخص صادقی تبدیل شویم باید معنای اصالت و رابطه آن را با صداقت درک کنیم. این دو مفهوم را اغلب به جای هم به کار میبرند، اما اصالت مفهوم وسیعتری است. در زمینه ماهیت انسان، اصالت به معنای تمامیت داشتن و کامل بودن است. کسی که اصالت ندارد انسان ناقصی است، نداشتن صداقت رشد شخصی و اجتماعی ما را کند میکند و مانع از آن میشود که زندگی را به مفهوم دقیق آن درک کنیم و به آرامش درونی و احساس ارزشمند بودن برسیم و با دیگران روابط سالم و شفافی داشته باشیم.ما نمیتوانیم به زندگی احترام بگذاریم، مگر آنکه دارای سجایای اخلاقی باشیم و در برخورد با دیگران صداقت و درستکاری داشته باشیم.
صداقت اصلیترین رکن زندگی هر انسانی است. همه ما در زندگی بین درست و نادرست درگیر نبرد هستیم، اینها نیروهایی از زندگی هستند که از آغاز هستی تا کنون وجود داشته اند و غیر ممکن است بتوان در این مبارزه در میانه راه ایستاد ما همه روزه در میان بد و خوب دست به انتخاب میزنیم.متاسفانه ما در محاصره انواع بیصداقتیها هستیم، از همه اینها بدتر خیلیها رفتار غیر صادقانه دارند و شناسایی نمیشوند و تنها گروهی خلافشان برملا میشود و این گزاره که همه این کار را میکنند توجیه و مجوزی برای این رفتار شده است. نداشتن صداقت در زندگی بیش از هر چیز دیگر مانع از آن میشود تا به آن شخصی که میتوانیم و میخواهیم باشیم تبدیل گردیم. دروغ به سرطان شباهت دارد، ابتدا کوچک است و اگر به کلی ریشه کن نشود رشد میکند و توان کنترل آن از دست میرود تا اینکه سرانجام ما را نابود میسازد.
نداشتن صداقت زندگی برخی از مردم را نابود کرده است.ویلیام جیمز، فیلسوف و روانشناس معروف معتقد بود که ما در این دنیا جهنم خود را خلق میکنیم. لوئیس اندروز روانشناس معاصر هم با نظر ویلیام جیمز موافق است. او معتقد است که رفتار ناصادقانه ریشه اغلب مسائل و معضلات روانی است و میگوید باید به رابطه میان ارزشهای خود و سلامت خود نگاه دقیق تری بیندازیم. نداشتن صداقت گران تمام میشود.کسانی که اصالت و تمامیت دارند و از خود صداقت نشان میدهند زندگی را در سطح دیگری تجربه میکنند و برای آنها زندگی معنی دارتر و رضایت بخش تر است. صادقبودن و صداقت داشتن مزایای مختلفی دارد که از آن میان به برخی از موارد آن میتوان اشاره کرد:
● آرامش ذهن
صداقت با خود پاداشی درون زاد به همراه دارد. ذهن در صلح با خود به آرامش میرسد، حتی اگر دلیل دیگری برای صادق بودن وجود نداشت همین یک فایده کفایت میکرد.
● منش و اشتهار
عادتهای خوب سنگ بنای منش و اشتهار هستند و هیچ عادتی به اندازه صداقت نمیتواند روی منش و آبروی انسان تاثیر بگذارد. صداقت یکی از بزرگترین خصوصیات انسانی است.
● روابط خوب
بیصداقتی روابط را متلاشی میکند و صداقت آن را به هم پیوند میزند. صداقت در حکم سیمانی است که اشخاص را به هم جوش میدهد. بزرگترین رکن یک رابطه خوب اعتماد و اطمینان است. این موضوعی است که در تمام زمینههای زندگی صدق میکند. دوستی، ازدواج، خانواده، کسب و کار، آموزش و مذهب و... صداقت و اعتماد و اطمینان فضایی ایجاد میکنند که در آن روابط خوب میتوانند رشد کنند.
● سلامت جسمانی و ذهنی
اگر نداشتن صداقت ریشه بسیاری ازمسائل روانی ماست، صداقت منبع سلامت ذهنی و روانی است. وقتی صادق باشیم از احساس گناه، نگرانی و بسیاری از ناراحتیهای ذهنی خلاص میشویم در این زمان است که به حرمت نفس و اطمینان خاطر میرسیم.
نسرین صفری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست