چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نماز


نماز

● چگونه می توان کسی را که مقید نماز نیست به خواندن آن ترغیب کرد؟
با توجه به ویژه گی های این افراد پیشنهاد می شود که به چند نکته توجه گردد:
الف) سعی کنید افرادی که صحبت ایشان نافذ …

چگونه می توان کسی را که مقید نماز نیست به خواندن آن ترغیب کرد؟

با توجه به ویژه گی های این افراد پیشنهاد می شود که به چند نکته توجه گردد:

الف) سعی کنید افرادی که صحبت ایشان نافذ است پیدا کنید و از آنها بخواهید که با شگرد شایسته ای با آنها درباره نماز صحبت کنند. این کار را می توان از طریق جلسه میهمانی یا در طول مسافرت به انجام رساند.

ب) با عمل خویش انگیزش خواندن نماز را در آنها ایجاد کنید. سعی کنید شما و دیگران نمازتان را در هنگام حضور آنها برگزار کنید و شور و اشتیاق خود به نماز راز و نیاز با خدا را هر چه بهتر به منصه ظهور برسانید.

ج) فلسفه نماز را در فرصت های مناسب بیان کنید. مثلاً سئوال و جواب هایی که قبلاً تهیه دیده اید بین شما و دیگران مطرح و جواب داده شود. البته لازمه اش مطالعه و بررسی قبلی است. به عنوان نمونه در اینجا به چند جمله اشاره می شود:

«طبیعت انسان خواهان تشکر از ولی نعمت است. قلب ها براساس دوستی و محبت کسی که به آنها احسان کند آفریده شده است و از آنجا که در اصل خدای سبحان خالق و هستی بخش ماست و از سوی همه نعمت ها و برکاتی که در زندگی ما وجود دارد از آن اوست. بنابراین لازم است به اقتضا تکلیف فطری خودمان از قادر منان تشکر کنیم.

حال این تشکر باید به چه شکل و کیفیت باشد؟ انبیاء الهی روشنگر این حقیقت بوده اند و نبی مکرم اسلام نیز به نوبه خویش نماز را با این شکل و هیئت خاص به ما معرفی فرمودند. بنابراین همانگونه که پروردگار مهربان هر شب و روز ما را رهین الطاف و برکات خویش گردانیده است ما بندگان نیز موظفیم هر چند ساعت یکبار در برابر محبوب و عزیز دلمان بایستیم و از او نهایت سپاسگذاری و تشکر را بنماییم.

نماز تشکر است، تواضع است، تجدد عهد با خداست و ابراز نیاز در برابر بی نیاز مطلق است. نماز زنده نگاه داشتن یاد خدا در دل است. نماز انسان را به خدا نزدیک و با او مأنوس می کند و اصولاً اگر نماز با توجه به خشوع و حضور قلب ادا شود به یقین در روح و جان ما اثر گذاشته و انسان را از زشتی ها و گناهان مصونیت می بخشد»

د) تلاش کنید از نماز بزرگان و شخصیت ها در مقابل او صحبت کنید. مثلاً حضرت علی با تمام مشکلات با اشتیاق به نماز می پرداخت و همچنین گرایش رجال بزرگ سیاسی به نماز را به او گوشزد کنید.

ه) سفرهای زیارتی می تواند در او نقش موثری داشته باشد. بنابراین سعی کنید او را به این گونه مسافرت ها تشویق نموده و انگیزش دهید.

کتاب های مفید در این زمینه:

۱) راز نماز (محسن قرائتی)

۲) پاداش های نمازگزاران

۳) داستان های و حکایت های نماز

۴) یکصد و چهار نکته درباره نماز

تهیه و تنظیم: منیره قادری فر