سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه و سلامتی چشم ها


تغذیه و سلامتی چشم ها

تحقیقات به عمل آمده نشان می دهند كه آنتی اكسیدانها، احتمال ابتلا به كاتاراكت و دژنراسیون ماكولا را كاهش می دهند. ممكن است آنتی اكسیدانها اثرات مفید دیگری نیز داشته باشند، …

تحقیقات به عمل آمده نشان می دهند كه آنتی اكسیدانها، احتمال ابتلا به كاتاراكت و دژنراسیون ماكولا را كاهش می دهند. ممكن است آنتی اكسیدانها اثرات مفید دیگری نیز داشته باشند، به عنوان مثال ویتامین A چشم ها را در برابر نابینایی محافظت می كند و احتمالاً ویتامین C نقشی در پیشگیری تا كاهش گلوكوم داشته باشد. اسیدهای چرب ضروری نیز از راههای گوناگون مانند كاهش علایم خشكی چشم و محافظت در مقابل آسیب ماکولا وارد عمل می شود.

سعی كنید مواد مغذی محافظ چشم را به اندازه كافی مصرف كنید.

- ویتامین A : روغن ماهی ، جگر ، هویج ، سیب زمینی شیرین

- لوتئین و زیگزانتین: اسفناج ، كلم

- ویتامین C : فلفل های شیرین (سبز و قرمز) ، كلم، توت فرنگی، گل كلم، پرتقال ، طالبی

- بیوفلاویوییدها : مركبات ، گیلاس ، آلبالو ، انگور ، آلو

- ویتامین E : دانه آفتابگردان ، بادام ، فندق

- سلینوم : آجیل ، مخمر ، غذاهای دریایی

- روی : صدف دریایی ، همبرگر ، گندم ، آجیل

- اسیدهای چرب : ماهی آبهای سرد(سالمون ـ قزل آلا)

در كل می توان گفت بهتر است كه رژیم غذایی شما شامل مقدار فراوانی سبزیجات در روز ، دو وعده ماهی در هفته و میوه های زرد یا قرمز رنگ باشد.

برخی ماهی ها منبع غنی اسید چرب اومگا ۳ هستند.



همچنین مشاهده کنید