سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

سیر به خشکی حساس است


سیر به خشکی حساس است

سیر گیاهی چند ساله و علفی از خانواده پیاز و بومی ایران است. گیاه سیر از پیاز بزرگ تر است (ارتفاع بوته تا ۱۲۰ سانتی متر می رسد). سیر از تعدادی پیاز کوچک و توپر به نام سیرچه تشکیل شده …

سیر گیاهی چند ساله و علفی از خانواده پیاز و بومی ایران است. گیاه سیر از پیاز بزرگ تر است (ارتفاع بوته تا ۱۲۰ سانتی متر می رسد). سیر از تعدادی پیاز کوچک و توپر به نام سیرچه تشکیل شده که در حقیقت برگ های ضخیم شده و تغییر شکل یافته ای است که درون یک پوسته کاغذی پیچیده شده است.

ساقه گل دهنده سیر، ساقه ای توپُر، نرم و گرد است که از رشد آخرین برگ به وجود می آید و در انتها به چتری با گل های کوچک و سفید ختم می شود. خاک مناسب برای پرورش این گیاه باید دارای بافتی نرم و زهکشی خوب باشد. سیر سبزی فصل سرد است و به سرمای هوا مقاوم است و به طور کلی برای رشد مطلوب به دمای خنک در ابتدای فصل و هوای گرم در زمان رسیدگی نیاز دارد.

سیر به خشکی حساس است و باید به طور منظم و به مقدار کافی آبیاری شود. البته دو تا سه هفته قبل از برداشت باید آبیاری را قطع کرد.