پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

چند توصیه تغذیه ای برای بهتر سپری كردن ماه رمضان


چند توصیه تغذیه ای برای بهتر سپری كردن ماه رمضان

باور کنید و جدی بگیرید می گویند پس از ماه رمضان , لاغرها, لاغر و چاقها, چاق تر می شوند این باور خیلی هم غلط نیست , البته برای لاغرها و چاقهایی که فلسفه تغذیه این ماه را نمی دانند

۱ - صرف غذا در ۲ وعده افطاری و سحری صورت گیرد آنچه قرار است به عنوان افطاری و شام صرف شود همزمان البته با حجم كمتر صرف شود و در فاصله میان این وعده و غذای سحر، آب و آشامیدنی ها صرف شود. مصرف غذای سحر برای همه به ویژه نوجوانان توصیه می شود.

۲ - به هنگام افطار، تغذیه با یك ماده غذایی مناسب مثل شیر، خرما، فرنی، چای كم رنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری شود.

۳ - غذای افطار و سحر نباید پر حجم باشد و حتی الامكان از مصرف غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری شود .در وسط غذا آب زیاد نوشیده نشود زیرا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و دشواری هضم می شود اما در فاصله یك ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحری، مقدار كافی آب نوشیده شود.

۴ - مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و میوه در هنگام سحر توصیه می شود. توصیه می شود از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جداً خودداری شود.

۵ - نوجوانان حداقل یك لیوان شیر یا معادل آن ماست میل كرده و در ماه مبارك رمضان در غذای افطارشان از گوشت، پنیر و تخم مرغ استفاده كنند.

۶ - نوجوانان دست كم به ۷ ساعت خواب آرام احتیاج دارند بنابراین توصیه می شود شبها زودتر بخوابند تا هنگام سحر بتوانند با نشاط از خواب برخیزند و از بركات معنوی سحرهای ماه مبارك بهره مند شوند.

۷ - ساعات مطالعه و درس خواندن را طوری تنظیم كنید كه بلافاصله پس از صرف غذا احساس گرسنگی زیاد نكنید.

۸ - برای پیشگیری از یبوست مصرف سبزیجات به صورت پخته و خام، خودداری از مصرف چای پررنگ، استفاده از غذاهای ملین مثل خورشت آلو و كرفس و آشامیدن مقدار كافی آب البته نه همراه غذا بلكه در فاصله بعد از افطار سودمند است.

۹- در ماه مبارك رمضان به بهداشت دهان و دندان بیشتر توجه شود. ماه مبارك رمضان فرصت خوبی برای ترك استعمال دخانیات است.

۱۰ - از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارك رمضان خودداری شود؛ همچنین غذاهایی را كه به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی می كنند در این ایام مصرف نكنید.

رمضان فقط ماه ثواب و سلامت روح نیست. اگر برنامه ریزی درستی برای تغذیه داشته باشید، بار ۱۱ماه خوردن ها و نخوردن های نادرست از جسمتان رها خواهد شد.

باور کنید و جدی بگیرید. می گویند پس از ماه رمضان ، لاغرها، لاغر و چاقها، چاق تر می شوند. این باور خیلی هم غلط نیست ، البته برای لاغرها و چاقهایی که فلسفه تغذیه این ماه را نمی دانند.

علم پزشکی ثابت کرده است در ایام رمضان نه تنها قدرت مقاومت انسان در برابر بیماری ها کم نمی شود بلکه قدرت ایمنی بدن افزایش می یابد، البته به شرط این که روزه داران از بدخوری وپرخوری پرهیز کنند.

روزه گرفتن در ماه رمضان صرفا ادای تکلیف نیست ، بلکه اثرات روحی ، روانی ، بهداشتی و جسمی فراوانی دارد که افراد از آن بهره مند می شوند.

دکتر هادی رادمنش متخصص تغذیه ، رمضان را ماه خانه تکانی بدن می داند ومی گوید : روزه برای درمان چاقی که در حال حاضر مشکل بسیاری از افراد جامعه شده ، مفید است و افراد چاق می توانند از افزایش وزن جلوگیری کنند، چون بدن در این ماه فرصت می یابد ترکیبات جذب نشده را جذب کند.