جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

از زندگی شهید مهمانچی چه میدانیم


از زندگی شهید مهمانچی چه میدانیم

شهید مهمانچی از جمله افرادی بود که هرگز حالت سکون به خود نگرفت و لحظه ای برای تعالی ارزش های اسلامی وخدمت به مردم و دین غفلت نکرد

شهید مهمانچی در سال 1329 در خانواده ای مذهبی متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع لیسانس علوم بازرگانی در تهران و برای ادامه تحصیل به آمریکا عازم شد و فوق لیسانس را در رشته مدیریت بازرگانی اخذ نمود و پس از دو سال به ایران بازگشت. ایشان مایه های فکری و مطالعاتی خویش را علاوه بر خانواده، موسی وار در دامن فرعون و سرزمین کفر کسب کرد و به خاطر خودداری از همکاری با رژیم به شغل آزاد روی آورد، پس از پیروزی انقلاب در نهادهای انقلابی فعالیت داشت.

با اوج گیری مبارزات مردم ستمدیده علیه طاغوت در سال 1357 ، همه کارهای خود را رها کرد و برای حضور در کنار برادران و خواهران انقلابی خود، به صف مبارزه و رویارویی مستقیم با رژیم پهلوی پیوست. او با حضور در راهپیمایی ها و پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی (ره) نقش مؤثری در پیشبرد اهداف مبارزات اسلامی داشت.

شهید مهمانچی هم چنین به دلیل تسلطی که به زبان انگلیسی داشت، درگروه مترجمین خبرنگاران خارجی که توسط کمیته استقبال از امام (ره) تأسیس شده بود عضو شد تا اخباری که از سوی رژیم سانسور می شد، بدون کم وکاستی برای اطلاع جهانیان، به خبرنگاران خارجی ارائه کند. او هم چنین با هدایت خبرنگاران خارجی به منطقه حلبی نشین ها و زاغه نشین ها، پرده از چهره واقعی رژیم پهلوی که همواره شعار دروازه های تمدن بزرگ را سر می داد، برداشت.

در قسمتی از وصیت نامه شهید مهمانچی آمده است: « از همه خویشان و بستگان و هر کسی که به نحوی از فوت اینجانب مطلع می شوند، خواهشمند است که در جهت تحکیم حکومت جمهوری اسلامی ، خود را فراموش و اسلام را در نظر داشته باشند و امام امت، خمینی عزیز و یارانش را تنها نگذارند و حمایت نمایند انشاءالله تعالی جهت تشییع جنازه حتی المقدور به شکل بسیار ساده ای انجام گیرد و تا حد ممکن از به زحمت انداختن مردم خودداری شود».

تلاش و کوشش ویژگی بارز شهید

شهید مهمانچی از جمله افرادی بود که هرگز حالت سکون به خود نگرفت و لحظه ای برای تعالی ارزش های اسلامی وخدمت به مردم و دین غفلت نکرد. او اهل نوآوری بود و مسئولیتی را که به عهده می گرفت به عنوان و سمت آن توجه نمی کرد. زمانی که دربنیاد مستضعفان مشغول به خدمت بود سرپرستی 40 شرکت را بر عهده داشت.

تا آخرین لحظه حیات پر برکتش برای انقلاب و اسلام کوشش کرد و همواره درونش برای خدمت به کشورش می جوشید . شهید خود در این رابطه می گوید:« زمانی که [ دوران تحصیل در آمریکا] بسیار خسته از کار و تحصیل و مشقت های آن ، یک لحظه فرصت پیدا می کردم تا در کنار کتابخانه بنشینم ، در این فکر بودم که هرچه زودتر درسم را تمام کنم و به ایران بازگردم و در حد توان برای مردم و کشور خودم خدمت کنم»

سرانجام شهید مهمانچی درشامگاه هفتم تیر سال 1360، در انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ، به دست منافقین کوردل به شهادت رسید و به آرزوی دیرینه اش نائل آمد.