دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

بزرگ ترها, مواظب باشید


بزرگ ترها, مواظب باشید

چگونه جلوی زمین خوردن سالمندان را بگیریم

بسیارند سالمندانی که دوست دارند مستقل از فرزندان به تنهایی در خانه خود زندگی کنند و مزاحم عروس و داماد نباشند...

در صورتی که شما هم سالمندید و در خانه خود زندگی می‌کنید یا پدر و مادری سالمند دارید که با وجود اصرارهای فراوان شما دوست دارند در خانه خود مستقل زندگی کنند، این مطلب را تا انتها بخوانید و به توصیه‌هایش عمل کنید تا احتمال بروز هرگونه حادثه یا مشکلی به صفر برسد.

سالمندان از نظر احساسی به خانه و محل زندگی‌شان وابسته‌اند و تا جای ممکن دوست دارند تا پایان عمر در آن زندگی کنند. زندگی مستقل یک سالمند در خانه خود بی‌اشکال است به شرط اینکه خانه متناسب با او و توانایی‌هایش دکوربندی و مجهز شود. زمین‌خوردن از جمله حوادث شایعی است که می‌تواند مشکلات عدیده‌ای پیش آورد. آمار نشان می‌دهد نیمی از افراد بالای ۸۰ سال حداقل یک مرتبه در سال زمین‌ می‌خورند و این زمین‌‌خوردن، آنها را به بیمارستان و بستری‌شدن می‌کشاند.

● حمام، توالت و ۵ نکته

حمام و توالت از جمله مکان‌هایی هستند که سالمندان معمولا در آن به مشکل برمی‌‌خورند. برای راحتی بیشتر آنها نکات زیر را رعایت کنید:

۱. دوش‌های متحرک دستی در حمام نصب کنید تا نشسته روی صندلی هم بتوانند حمام کنند.

۲. از قرار دادن وسایل اضافه در حمام به‌خصوص اگر فضا کوچک است خودداری کنید.

۳. به جای حفاظ‌های جداکننده شیشه‌ای از پرده‌های حمام استفاده کنید.

۴. روی دیواره‌های حمام و توالت دستگیره نصب کنید و کف آنها را با پوشش‌های ضدلغزش بپوشانید.

۵. در صورتی که توالت‌فرنگی برای سالمند بسیار پایین است و نشستن روی آن برایش دشوار شده، می‌توانید از بلندکننده‌ها استفاده کنید. در صورت نیاز کاملا توالت‌فرنگی را تعویض‌ و برحسب نیاز آن را در ارتفاع ۵۰-۴۶ سانتی‌متر نصب کنید.

● نور، کفپوش و ۴ نکته

گاهی دلیل سر یا زمین‌خوردن سالمند کمی نور یا عدم ثبات کفپوش زیر پاست:

۱. همیشه در راهروهایی که به اتاق خواب منتهی می‌شود چراغی را روشن بگذارید. بیشتر زمین‌خوردگی‌ها زمانی رخ می‌دهد که سالمند می‌خواهد شبانه‌ توالت برود.

۲. وجود موکت‌هایی که به زمین چسبانده نشده یا فرش‌هایی که لیز می‌خورند بسیار خطرناک است. به کمک چسب یا ترمز فرش تمام کفپوش‌ها را ثابت کنید.

۳. ‌ نباید هیچ‌گونه سیمی روی زمین رها باشد. تمام سیم‌ها را به کمک چسب‌ به کناره‌های دیوار بچسبانید یا آنها را از زیر کفپوش‌ها رد کنید.

۴. سنگ، پارکت یا موکت روی پله‌ها باید کاملا ثابت باشد. بهترین کار این است که روی هر پله از پوشش‌های ضدلغزش استفاده کنید.

● امنیت، راحتی و ۴ نکته

در کنار فراهم کردن امنیت باید راحتی سالمند را هم در خانه در نظر گرفت. کهولت سن مانع تحرک بالا می‌شود و اگر قرار است سالمند به تنهایی زندگی کند و کسی در کنار او برای پرستاری وجود نداشته باشد، باید نیازهای او را را برایش ساده و در دسترس کرد:

۱. تمام وسایل موردنیاز سالمند را در کمدی که به راحتی در دسترس او باشد، جاسازی کنید.

۲. در صورتی که سالمند توانایی بالارفتن و پایین‌آمدن از پله‌ها را ندارد آسانسورهای مخصوص پله نصب کنید و نحوه استفاده آن را به او بیاموزید.

۳. بهتر است سالمند همیشه همراه خود یک تلفن‌همراه یا تلفن بی‌سیم داشته باشد تا در شرایط ضروری بتواند با اطرافیان تماس بگیرد. تلفنی سبک برای او تهیه کنید تا در جیب لباسش حمل کند. نحوه کار با تلفن را هم به او یاد دهید.

۴. در صورتی که اتاق‌خواب طبقه بالاست و سالمند فقط به این منظور مجبور است از پله استفاده کند، اتاق یا فضایی را در طبقه پایین به او اختصاص دهید.

منبع: E-Sante Magazine

ترجمه: سمیه مقصودعلی