پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
نیازی که جدی گرفته نمیشود
تحقق بانکداری الکترونیک در هر کشور به رعایت پیشفرضهای نیاز زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به مسئله مهم بیمه اشاره کرد.
در بانکداری الکترونیکی یا اینترنتی موارد بسیاری مانند اوراق و اسناد مالی، مسؤولیتهای بانکی، امضای دیجیتالی، رمزها و کلمات عبور کاربران برای دسترسی به حسابهای بانکی و جرایم رایانهای دخیل است. بروز اشکال در هر کدام از آنها میتواند ضررهای جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد و خسارتهای گسترده مالی به بانکها و مشتریان آنها وارد و عموم مردم را نسبت به کارآیی، امنیت و اتکاپذیری سرویسهای بانکداری الکترونیک دچار تردید کند. بنابراین بدیهی است که ایجاد و به کارگیری پوشش بیمهای جزو جدانشدنی بانکداری الکترونیک تلقی میشود و بدون وجود آن نباید در انتظار استقبال مردم از این سرویسها بود. برای به کارگیری بیمه در ارایه خدمات بانکداری الکترونیکی، هر بانک به یک گروه متخصص و انحصاری بیمه نیازمند است. این گروه باید بتواند با شناسایی تمامی مراحل موجود در دادوستدهای اینترنتی، ریسکها، خطرات و احتمالهای بروز خطا در مراحل مختلف را شناسایی و با توجه به آن، نوع و مقدار بیمه را در هر مرحله مشخص کند.
خوشبختانه بیمه و بانکداری الکترونیک در ایران توسط بخش خصوصی در کشور ارایه میشود و همین مسئله میتواند زمینهساز رفع بسیاری از نگرانیها در مورد امنیت و کارآیی بانکداری الکترونیک به خصوص در میان مردم عادی باشد. این در حالی است که به دلیل عدم اعتماد و ریسک بالا در این فرآیند، شرکتهای بیمه دولتی کمتر به ارایه این خدمت تمایل نشان میدهند.
از جمله شرکتهای داخلی که چنین خدمات بیمهای ارایه میدهند، میتوان به بیمه سینا اشاره کرد که امکان پوشش خدمات بیمه بانکداری الکترونیکی را برای بانکهای داخل کشور فراهم آورده است.
با عنایت به عدم نقشآفرینی جدی شرکتهای بیمه دولتی در این حوزه، برخی کارشناسان معتقدند تنها راه به کارگیری بیمه در بانکداری الکترونیک، خصوصیسازی است. آنان تاکید میکنند که اگر بخواهیم خدمات بانکداری الکترونیک را به کار گیریم باید به عنوان یک سیستم به آن نگاه کنیم و تمامی اجزا آن را اعم از سختافزار، نرمافزار، امنیت و بیمه در کنار یکدیگر در نظر بگیریم.
در حال حاضر کشورهای غربی و بسیاری از کشورهای آسیایی به خصوص در خاور دور به بانکداری الکترونیک به عنوان یک مزیت برای مشتری نگاه میکنند و آن را پذیرفتهاند.
مشکلات و راهحلها
اگر نظام بانکی بخواهد به دنبال رفع نیاز مشتری باشد، باید تمامی جوانب کار را در نظر بگیرد، نه اینکه فقط یک سری ابزار را بدون بسترسازی و بررسی نیازهای واقعی تهیه کند و مدعی شود بانکداری الکترونیک در کل کشور راهاندازی شده است.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مشکل اصلی در نظام بانکداری الکترونیکی ایران آن است که اجزای این سیستم در داخل کشور همگام با یکدیگر حرکت نمیکنند و به همین دلیل در ایران e-banking به معنای کامل هنوز پیادهسازی نشده.
نقش بیمه در بانکداری الکترونیک نیز در همینجا معنی مییابد. متاسفانه بیشتر بیمههای مختلف در کشور به دلیل آنکه دولتی هستند درک کافی و لازم برای حمایت از سیستمهای مالی و به خصوص مدلهای جدیدتر و پیشرفته را ندارند و در واقع فقط میتوانند یکسری فعالیتهای عادی را که در چند دهه اخیر انجام دادهاند، پیگیری کنند. به نظر میرسد تنها راه به کارگیری بیمه در سیستمهای مالی آن است که بیمههای خصوصی بیشتری در کنار بیمههای دولتی راهاندازی شوند تا صنعت بیمه کشور پویا و بین این شرکتها برای ارایه خدمات متنوع رقابت واقعی و جدی به وجود آید.
به هر حال باید منتظر ماند و دید چه زمان عزم و اراده جدی برای حل این مشکل در کشور به وجود میآید و شرکتهای بیمه دولتی خود را با تحولات اقتصادی و تجاری جهان مدرن سازگار میکنند و در نهایت برای ارایه خدمات نوین به مردم آماده خواهند شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست