جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

سوت های مرگبار


سوت های مرگبار

تمام اشتباهات داوری بحث برانگیز جام نوزدهم

این جام را می توان جام اشتباهات داوری لقب داد. واقعا در کدام دوره این همه اشتباهات تاثیرگذار در سرنوشت تورنمنت اتفاق افتاده بود؟ حجم اتفاقات این دوره، حتی با اشتباهات داوری در جام جهانی ۲۰۰۲ که به موفقیت کره جنوبی منجر شد نیز قابل مقایسه نیست.

● مارکو رودریگز

آلمان ۴ استرالیا صفر: اینکه این اشتباه را باید اشتباه تأثیرگذار نامید یا اشتباه غیر تأثیر گذار از بحث داوری صحنه هم سخت تر است. درباره صحنه اخراج تیم کاهیل شک و شبهه ای نیست که داور اشتباه کرد و در سختگیرانه ترین حالت ممکن یک کارت زرد و اندکی تذکر کفایت می کرد اما در زمان این اخراج استرالیا ۲ - ۰ عقب بود و پس از آن دو گل دیگر خورد که در روز آخر مانع از صعود آنها به دور بعدی شد. انصافا اشتباه تأثیر گذار بود.

● ژرومه دیمون

نیوزیلند ۱ اسلواکی ۱: تنها داور آفریقای جنوبی طوری این بازی را سوت زد که مانند تیم ملی کشورش کمی از ادوار بعدی دور شود. روبرت ویتک در دقیقه ۶۰ ، در حالی گل اسلواکی را به ثمر رساند که کاملا در آفساید بود. پیشرفت های علمی هم اشتباه دیمون را تأیید می کرد.

● ماسیمو بوساکا

آفریقای جنوبی صفر اروگوئه ۳: تیم داوری در این بازی قضاوت بدی نداشت تا اینکه در دقیقه هشتاد و یک صحنه مشکوک در محوطه جریمه آفریقای جنوبی رخ داد. سوارز در شرایط مشکوک به آفساید به صورت مشکوک توسط خونه به زمین خورد و داور ضمن نشان دادن نقطه پنالتی پایان جام را برای دروازه بان جسور آفریقا اعلام کرد. از نظر خیل زیادی از کارشناسان سوارز در موقعیت آفساید به توپ رسید و تعدادی از آنها حتی بدون در نظر گرفتن آفساید پنالتی را هم اشتباه می دانند و عقیده بر شیرجه مهاجم جوان اروگوئه داشتند.

● ولفگانگ اشتارک

آرژانتین ۱ نیجریه صفر: اگر اشتارک کمی با خصوصیات بازیکنان حاضر در زمین آشنا بود، داوری خوبش را با یک اشتباه بد لکه دار نمی کرد. والتر ساموئل مانند مدافعان هاکی روی یخ است و در هنگام ضربات ایستگاهی مدام در حال مشت و لگد زدن به بازیکنان حریف و گرفتن آنهاست. در صحنه گل هم او با گرفتن دیکسون اتوهو مانع حرکت این بازیکن به سمت هاینتزه شد.

● کومان کولیبالی

اسلوونی ۲ آمریکا ۲: تیم داوری و در رأس آن داور اهل مالی با یک اشتباه تمامی زحمات آمریکا را به باد دادند. گل سوم هیچ گاه مشخص نشد که چرا مورد قبول واقع نشد. نه آفسایدی و نه خطایی! اگر این گل زده می شد، آمریکا در همان روز دوم صعودش به عنوان صدرنشین را قطعی می کرد و در بازی با الجزایر خود را خسته نمی کرد که برای بازی مرحله بعدی آمادگی بیشتری داشته باشد.

● آلبرتو مالنکو

آلمان صفر صربستان ۱: مالنکو در لالیگا اصلا فصل خوبی را پشت سر نگذاشته بود. اتفاقا اکثر اشتباهات او هم در کارت دادن بی رویه بود. او در اوایل بازی هر خطایی را با کارت زرد جریمه می کرد . وقتی بازی به دقیقه ۳۷ رسید، کلوزه دومین خطای ساده و معمولی خود را انجام داد و داور هم به مانند بار اول به راحتی کارت زرد را به او نشان داد و یک اخراج باورنکردنی نصیب مهاجم آلمان ها شد. این اشتباه آلمان را ویران کرد. دقایقی بعد از اخراج، صربستان به گل رسید. آلمان هم تا آخر بازی خوب حمله می کرد اما کاملا مشخص بود که این حملات با یک یار کمتر انجام می شود!

● روبرتو روزتی

غنا ۱ استرالیا ۱: قانون می گوید اگر توپ به دست بازیکن برخورد کند ، در حالی که دست حالتی غیر طبیعی ندارد و بازیکن دست را به سمت توپ نمی آورد، شدت ضربه زیاد است، عمدی در کار نیست و بدین ترتیب خطایی گرفته نخواهد شد. تازه توپ هم به قسمتی از دست کیول خورد که دامنه حرکتی بسیار کمی داشت. گل غنا از روی پنالتی این صحنه به دست آمد.

نتیجه ۱ - ۱ تا پایان ثابت ماند. استرالیا در این جام هم به مانند سال ۲۰۰۶ از داوری ضربه خورد.

● کارلوس باترس

ایتالیا ۱ نیوزیلند ۱: گل نیوزیلند بدون هیچ شک و شبهه ای آفساید بود. در این مورد کسی تردیدی ندارد. تردید بر سر این است که آیا در همین شرایط آفساید بازیکن نیوزیلند مرتکب خطا هم شد یا نه. واقعا درود بر این داوری! صحنه شک برانگیز بعدی پنالتی ایتالیا بود که بسیاری تامی اسمیت را مستحق اخراج می دانستند. ایتالیا در این جام بد بود اما داور گواتمالایی کمک کرد که از مواجهه با هلند در دور بعدی و کیسه گل شدن احتمالی در امان بمانند!

● استفان لانوی

برزیل ۳ ساحل عاج ۱: وظیفه داور محافظت ازبازیکنان خوش تکنیک در برابر افرادی است که فقط به قصد شکستن استخوان ها تکل می زنند. الانو با ضربه بی رحمانه بازیکن ساحل عاج مصدوم شد و داور با این که صحنه را دید و خطا گرفت اما حتی کارت هم نداد. در ادامه لانوی از بازیکنان ساحل عاج در برابر تکنیک کاکا محافظت کرد و او را از زمین اخراج کرد. ساحل عاجی ها حداقل باید هفت کارت زرد می گرفتند که داور به سه کارت بسنده کرد. در سمت مقابل فابیانو هم روی گل دوم خود دو بار توپ را با دست کنترل کرد که کسی ندید!

● اسکار رویز

فرانسه ۱ آفریقای جنوبی ۲: داوری این بازی و وضعیت فنی تیم ملی فرانسه به هم خیلی شبیه بودند! یوان گورکوف در دقیقه ۲۵ به دلیل خطایی اخراج شد که همه از دیدن آن انگشت به دهان شدند. خطا تشخیص دادن حرکت گورکوف هم می توانست بحث برانگیز باشد چه برسد به اخراج این بازیکن. در جام جهانی ۱۹۹۸ ، استفان گیوارش مهاجم فرانسه ۱۰۰ برابر شدیدتر از این حرکت را مقابل فابیو کاناوارو انجام داد و حتی کارت زرد هم نگرفت. چیزی که عوض دارد گله ندارد !

● بنیتو آرچوندیا

برزیل صفر پرتغال صفر: جالب ترین اشتباه داوری در این بازی رو شد. ژولیو سزار با محافظ کمر بدون اجازه داوران وارد زمین شد (و شاید تا قبل از آن هم می شد) و وقتی در اواسط نیمه دوم این موضوع هویدا شد، داور اهمیتی نداد. این مسأله در روزهای بعد جنجال ساز شده بود.

● مارکو رودریگز

شیلی ۱ اسپانیا ۱: اسپانیا در این تورنمنت بیش از هر تیمی از داوری مستفیض شد. در این بازی برخورد استرادا با تورس به هیچ وجه عمدی نبود اما داور با ۱۰ نفره کردن شیلی اسپانیا را یک گام به جلو برد. رودریگز اولین داوری بود که از اشتباه بازی قبلیش دفاع کرده بود!

● خورخه لاریوندا

آلمان ۴ انگلیس ۱: توضیحی باید داد؟ صحبت درباره گل مردود لمپارد کاملا بی فایده است. جالب اینجاست که مائوریسیو اسپینوسا، کمک داور بازی چند روز بعد اعلام کرد که هیچ اشتباهی نکرده و بهتر است به رأی او احترام گذاشته شود!

● روبرتو روزتی

آرژانتین ۳ مکزیک ۱: کمتر از شش ساعت پس از فاجعه ای که اسپینوسا و تیم اروگوئه ای رقم زدند، این بار بهترین داور حاضر در جام جهانی (البته به عبارت بهتر کمک داورش) دو متر آفساید را نگرفت. چه باید گفت؟

● هکتور بالداسی

اسپانیا ۱ پرتغال صفر: یک ساعت از بازی گذشته بود و تیکی تاکا دستاوردی برای اسپانیا نداشت تا اینکه گره بازی اسپانیا مثل همیشه به دستان توانای تیم داوری باز شد. ژاوی در شرایط آفساید ویا را صاحب موقعیت کرد ، کمک داور پرچمش را بالا نیاورد و گل به ثبت رسید. وقتی تک گل بازی با اشتباه داوری باشد، بی انصافی است بگوییم داوری ضعیف نبوده.

● کارلوس باترس

پاراگوئه صفر اسپانیا ۱: کارلوس باترس قبلا در بازی ایتالیا و نیوزیلند توانایی های خود را به رخ کشیده بود. این بار وی مجال چندانی برای خودنمایی نیافت اما با تکرار نکردن پنالتی هدر رفته پاراگوئه و بلافاصله گرفتن یک پنالتی کمی مشکوک به ضرر پاراگوئه به اسپانیا کمک کرد. واقعیت این است که اسپانیا در بازی های آخر خود از داور بیش از حد کمک گرفت.

مسیحا سام نژاد