یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

میزبانی مسابقات کشور های اسلامی فرصت یا تهدید


میزبانی مسابقات کشور های اسلامی فرصت یا تهدید

دومین دوره مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی قرار است حدود ۱۳ ماه دیگر به میزبانی سه شهر تهران, مشهد و اصفهان برگزار شود قطعا, مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی بزرگترین رویداد ورزشی با میزبانی ایران در پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است

دومین دوره مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی قرار است حدود ۱۳ ماه دیگر به میزبانی سه شهر تهران، مشهد و اصفهان برگزار شود. قطعا، مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی بزرگترین رویداد ورزشی با میزبانی ایران در پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است. رقابت هایی که برگزاری آن نیازمند «همدلی ملی» است. این مسابقات نمایشگاه ورزشی است که یقینا با وجود شرایط بین المللی و توجه ویژه جوامع و دولت ها به ایران، ناظران بسیاری خواهد داشت اما، انصافا تاکنون برای برگزاری هر چه بهتر این مسابقات، آن هم به گونه ای که آبرویی برای نظام و اقتدار ورزشی ایران باشد، چه کرده ایم؟

به گزارش ایسنا; همان طور که نحوه برگزاری مطلوب میزبانی مسابقات کشور های اسلامی می تواند نمایش زیبایی از سیمای درونی کشورمان در جوامع مختلف داشته باشد، عدم توجه، سهل انگاری و ناهماهنگی ارگان های مختلف در حمایت از نحوه برگزاری این مسابقات نیز می تواند عاملی برای نشان دادن ضعف ایران دربرگزاری مسابقات بین المللی محسوب شود.

به نظر می رسد با توجه به نگاه ویژه ای که این روزها دنیا به ایران اسلامی دارد، نحوه برگزاری مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی اهمیت دو چندان پیدا می کند. نداشتن روح ملی و عدم شناخت عموم مردم از فرهنگ برگزاری بازی هایی در این سطح، قطعا پیامدهایی برای ما در سطح جهان خواهد داشت.

از طرفی این مسابقات در فاصله کوتاهی پس از المپیک پکن در ایران برپا می شود. رقابت هایی که افتتاحیه، برگزاری و اختتامیه اش باعث شد تا دوست و دشمن کشور چین را وادار به تحسین کند. یقینا میزان انتظارت از میزبانی ایران و برگزاری هر چه شایسته تر مسابقات کشورهای اسلامی نیز در قالبی کوچک تر می تواند توقعات و حساسیت هایی را به همراه داشته باشد، به ویژه مراسم افتتاحیه و اختتامیه این بازی ها که ویترین میزبانی ایران محسوب می شود.

در این راستا در گفت وگویی با «حسن میرزاآقابیک»، دبیر ستاد برگزاری این بازی ها آخرین وضعیت میزبانی و شرایط موجود برای برگزاری این مسابقات را مرور کردیم.

برگزاری مراسم افتتاحیه به صورت منسجم بیان گر تعهد، قانون مندی و میزان اهمیت مسوولان کشور به بحث فراگیر ورزش است. این در حالی است که در فاصله ۱۳ ماهه تا آغاز این بازی ها، هنوز ستاد برگزاری از محل برگزاری افتتاحیه این رقابت ها بی اطلاع است.

دبیر ستاد اجرایی دومین دوره مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی در این باره می گوید: برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه حمایت مستقیم دولت از برنامه های برگزاری این بازی ها را می طلبد. بازی های کشورهای اسلامی بزرگترین فرصت ورزشی برای جمهوری اسلامی ایران برای نمایش توانمندی ها است. در حال حاضر، استادیوم ۱۰۰ و ۱۲ هزار نفری دو گزینه برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه هستند. قطعا، برگزاری این مراسم در استادیوم ۱۰۰ هزار نفری دشوارتر است و می طلبد که برای ریل بندی سقف این استادیوم، آماده سازی و تمرین گروه های مختلف نمایشی در فاصله چهار ماه تا آغاز مسابقات در اختیار ستاد اجرایی قرار گیرد. این در حالی است که ما همزمان باید مسابقات جام ملت ها و مقدماتی جام جهانی را در این محل برگزار کنیم.

وی افزود: اگر بخواهیم مراسم را به بهترین شکل، نظیر بازی های دوحه قطر و یا نزدیک به پکن برگزار کنیم، مبلغی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان پول نیاز داریم. از طرفی برگزاری این مراسم حمایت همه دستگاه های اجرایی کشور را به طور جدی می طلبد. این مسابقات فرصت بزرگی است و اگر به آن توجه نشود به تهدید تبدیل می شود. فراموش نکنیم که دشمنان ما منتظر هستند ببینند چه می کنیم؟!

میرزا آقابیک تصریح کرد: کمیته برگزاری مراسم افتتاحیه از چهار ماه قبل به طور جدی فعالیت خودشان را آغاز کرده است. البته، ما امیدواریم که مجموعه ۱۰۰ هزار نفری در اختیار ستاد قرار گیرد. این در حالی است که ما یک زمین فوتبال استادیوم آزادی را داریم که مسابقات فوتبال را برگزار می کند، سرویس های بهداشتی و صندلی هایش نیاز به تعمیر و تجهیز دارد. در این شرایط نیز نورپردازی مجموعه دشوار است. اختلاف اجرای برنامه افتتاحیه در مجموعه ۱۲ هزار نفری و ۱۰۰ هزار نفری ۲۰ میلیارد تومان است. سالن ۱۲ هزار نفری مسقف است و نیاز به ریل بندی برای نورپردازی ندارد. برای برگزاری این مراسم دو کارگردان برنامه های خودشان را ارایه دادند که تا هفته آینده فعالیت یکی از آنها قطعی می شود.

برگزاری مسابقاتی که میزبانی آن در تاریخ ورزش ایران اگر بی سابقه نباشد، کم سابقه است، می طلبد که به این مساله ملی نگاه شود و لازمه آن این است که حداقل تا پایان این مسابقات مسوولان ورزشی مرتبط با این رویداد درگیر تغییرات نشوند.

حسن میرزا آقابیک در این زمینه معتقد است: امکان تغییر و تحول هر لحظه در کشور هست. به این مساله شک نکنید! عقل سلیم و کارآمد می گوید که تا پایان این رقابت ها هیچ تحولی در ورزش، سازمان، مجموعه ستاد و مدیران سه شهر میزبان ایجاد نشود. تغییرات انتخابات ریاست جمهوری نیز نگران کننده است. درخواست میزبانی مسابقات در دوران ریاست خاتمی بود، کار اجرایی زمان احمدی نژاد آغاز شد. بقیه کار نیز برعهده دولت دهم است. معتقدم باید با دید فراملی به این رویداد نگریست.

برای برگزاری مسابقاتی که اذهان جوامع مختلف را درگیر خود خواهد کرد، باید در کنار هم سویی و تعامل ارگان های مختلف، از دمیدن روح این بازی ها در مردم و فرهنگ سازی غافل نشد. چرا که میزان آمادگی مردم از اهمیت برگزاری این رقابت ها، در کنار افزایش مسوولیت پذیری مردم، آنها را به وجد می آورد که نمایش خوبی از فرهنگ غنی ایرانی در حین برگزاری مسابقات داشته باشند و مسوولان را در امر برگزاری هرچه بهتر این بازی ها یاری دهند.

دبیر اجرایی ستاد برگزاری این بازی ها به حضور پررنگ ارگان های مختلف و دولت تاکید دارد و ادامه می دهد: باور کنید هماهنگی کارهای مسابقات را حتی در خواب نیز می بینم و احساس خطر می کنم. در کشور ما هماهنگی ارگان های مختلف بسیار سخت است. در کار بزرگ نباید شخصی برخورد کرد. اگر به قضیه ملی نگاه کنیم و این مسابقات را برای خودمان افتخار به حساب آوریم، کارها آسان تر می شود. ما فعالیت را دیر شروع کردیم; ولی خوشبختانه نیازمند امکانات زیرساختی نیستیم. اگر بخواهیم طبق قوانین دست و پا گیر اجرایی کشور که به همه وزارتخانه ها مربوط می شود، عمل کنیم شاید جذب پیمانکار برای ساخت و ساز به تنهایی یک سال زمان ببرد. در این شرایط باید براساس اعتماد، شرایط و نیازمندی این رویداد بزرگ قوانین جدیدی تعریف کنیم. بحث هماهنگی در ایران نگران کننده است; ولی به عنوان مجری این مسابقات با همه کاستی ها نگران نیستم. ما ایرانیان همیشه در شرایط سخت، کنار هم قرار می گیریم. چینی ها توان انجام دو کار را به صورت همزمان ندارند; ولی ما با مدیریت بهتر و قابل انجام قابل قیاس با آنها نیستیم!

وی می افزاید: سابقه ۱۷ ساله ام در ورزش را به پای این کار گذاشتم; ولی از عدم هماهنگی بخش های مختلف شهرداری و ستاد بازی ها نگرانی خاصی دارم. شهرداری پایتخت به عنوان ام القری اسلام در فاصله ۱۳ ماه تا میزبانی چه تدابیری برای زیباسازی شهر و محلات برگزاری مسابقات انجام داده است؟ اگر مشکلات این چنینی در بحث کاری نباشد قول می دهم با توانمندی مردم از این آزمون سربلند بیرون بیاییم.

میرزاآقابیک همچنین از دگرگونی های ظاهری شهرهای میزبان در فاصله شش ماه مانده به آغاز رقابت ها خبر می دهد و می گوید: مردم در فاصله شش ماه تا مسابقات از این رویداد آگاه می شوند. کارهای فرهنگی از جمله برگزاری نمایشگاه کشورها، نواختن موسیقی سنتی غیر بومی و بومی خواهیم داشت. موسیقی هایی برای زمان برگزاری بازی ها در ورودی استادیوم ها، پارک ها و اماکن پخش می شود. امیدوارم تا زمان آغاز این رویداد ورزشی شهرداری این سه شهر با نصب تلویزیون های بزرگ شهری در اطلاع رسانی قبل و حین مسابقات و افزایش جذابیت و ایجاد نشاط در مردم ما را یاری کنند.

وی گفت: قطعا آموزش غلط مردم مضر است; ولی ایرانیان آن قدر با فرهنگ هستند که برای برخورد با توریست ها و ورزشکاران نیاز به آموزش ندارند. البته برای نحوه برخورد و حضور در استادیوم ها اطلاعاتی در اختیار مدارس، دانشگاه ها و مردم قرار می دهیم که این کارها نیز در فاصله چهار ماه پیش از آغاز رقابت ها اجرایی خواهد شد. طراحی سمبل بازی ها، پوستر و نماد رشته های ورزشی انجام شده است و در نخستین فرصت رونمایی خواهد شد. کار تبلیغاتی نیز با توجه به شرایط آماده محیطی شهر و اماکن ورزشی از اواخر مهرماه در سطح شهر به چشم می خورد.

وی درباره اینکه آیا کلیپی برای این رقابت ها ساخته خواهد شد، متذکر می شود: صحبت های اولیه برای ساخت کلیپ آغاز شده ; ولی اکنون برای گفتن نتیجه زود است. یقینا اتفاقات جالبی در زمان برگزاری مسابقات از بخش فرهنگی - هنری خواهید دید.

وی افزود: گرفتن میزبانی مسابقات برای مبارزه هفت هزار نفر از سراسر قاره مختلف می طلبد که به بحث زیرساخت و داشته های ورزشی در ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری توجه ویژه ای شود و قطعا یکی از داشته های هر کشوری برای دریافت شرایط میزبانی مسابقات داشتن سالن های استاندارد است. باید دید در کشور ما این امکانات تا چه حد تابع استانداردهای جهانی است!

دبیر ستاد اجرایی دومین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در این باره یادآور می شود: مسوولیت کمیته تجهیزات و فنی و مسوولیت پیگیری زیرساخت های در حال ساخت بر طبق جداول زمان بندی مسابقات برعهده «هادیانی» است. محل برگزاری همه مسابقات به تایید ASSF رسیده است. در حال حاضر مجموعه آفتاب انقلاب، استخر شیرودی و سایت تیراندازی به اهداف پروازی و سالن فینال تیراندازی در حال ساخت است. اگر تا آغاز مسابقات از فاز دوم استادیوم نقش جهان اصفهان بهره برداری نشود از ورزشگاه ثامن مشهد که به تایید ASSF رسیده است، استفاده می کنیم. برنامه آماده سازی سالن های آزادی، مهران مشهد و ۱۷ شهریور و پیروزی اصفهان نیز مشخص است و تا سه ماه پیش از بازی ها از نظر طراحی و زیباسازی به بهره برداری می رسد. امروز در سطح کشور خیلی مشکل امکانات سختافزاری نداریم.

وی در بحث فنی برگزاری مسابقات نیز می افزاید: در بحث برگزاری، توانمندی بسیاری در فدراسیون ها وجود دارد. تک تک آنها مسابقات مختلف جهانی و آسیایی را برگزار کردند.

وی افزود: قطعا یکی از ارکان موفقیت چین در برگزاری بازی های المپیک بهره مندی از توان جوانانی است که به صورت داوطلب به برگزاری هرچه بهتراین رقابت ها کمک کردند. این افراد به عنوان کسانی که مستقیما با ورزشکاران، خبرنگاران و شرکت کنندگان ارتباط دارند، باید آموزش های لازم را ببینند تا به خوبی از عهده راهنمایی و همراهی آنها برآیند.

حسن میرزاآقابیک در این زمینه معتقد است: برای برگزاری این مسابقات در بحث پذیرش نیروهای داوطلب، دانشجویان تربیت بدنی که به یکی از زبان های خارجه انگلیسی، عربی و فرانسه مسلط باشند، در اولویت هستند. البته این بدان معنی نیست که دیگران همکاری نکنند. در مجموع، برای برگزاری این مسابقات به دو دسته نیروی داوطلب نیاز داریم. تک تک فدراسیون های برگزارکننده در بحث فنی مسابقات باید نیروهای داوطلب را شناسایی و آموزش های لازم را به آنها بدهند. پس از ماه مبارک رمضان به دانشگاه ها فراخوان می دهیم تا نیروهای داوطلب به ما مراجعه کنند. امیدوارم، وزارت علوم و دانشجویان با ما همکاری نزدیک تری داشته باشند. والنتیرها، مهمترین اصل و آیینه نظام جمهوری اسلامی هستند که به طور مستقیم با مهمان ها در ارتباط اند. بنابراین، هرگونه برخورد آنها بیانگر تفکر و سیاست نظام است. دکتر گایینی، رییس کمیته آموزش مسوولیت آموزش این افراد را برعهده دارد. البته ما، اطلاعاتی را که از داوطلبان چندین دوره بازی های آسیایی و المپیک گرفتیم را الگوی خودمان قرار خواهیم داد.

دبیر اجرایی ستاد برگزاری بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در این باره می گوید: برای حضور ۵۷ کشور دعوت نامه داریم که به فاصله یک هفته چندین کشور اعلام آمادگی کردند. همه دفترچه های فنی مسابقات از طریق فدراسیون ها به مقر ASSF در عربستان ارسال شده است. پس از ماه رمضان با حضور در عربستان، دفترچه های راهنما را قطعی و به کشورهای شرکت کننده ارسال می کنیم.

آقابیک تصریح می کند: حضور هفت هزار ورزشکار را در این مسابقات پیش بینی کردیم. برای ورود و صدور ID کارت این مسابقات، مانند المپیک عمل می کنیم. هماهنگی لازم با معاونت کنسولی وزارت خارجه انجام شده است. ID کارت ها، حکم ویزا را خواهند داشت. در صورت بروز اتفاقاتی چون گم شدن ID کارت ورزشکاران، گروهی در فرودگاه مستقر می شوند و بلافاصله ID کارت جدید صادر خواهند کرد.

وی افزود: در شرایطی که سه کلان شهر میزبانی این مسابقات را برعهده دارند، قطعا یکی از مسایلی که در برگزاری بهتر این مسابقات باید با آن دست و پنجه نرم کرد، گذشتن از سدی است به نام ترافیک. مسوولان پکن، غول ترافیک را با نیمه تعطیل کردن کارخانه ها و احداث لاین المپیک حل کردند. باید دید مسوولان ایران چه تدابیری برای نجات ورزشکاران از معضلی به نام ترافیک اندیشیده اند.

وی در این زمینه ضمن تشکر از محمد هاشمی، مسوول مترو می افزاید: حدود هشت ماه قبل برای راه اندازی ایستگاه مترو در آزادی نامه نگاری کردیم و خوشبختانه هاشمی، سریعا دستور احداث این ایستگاه را داد. اکنون ایستگاه آزادی آماده بهره برداری است و منتظر هستیم تا ساخت و ساز سایت تیراندازی با اهداف پروازی تمام شود تا مترو را افتتاح کنیم. اگر نگاه همه مسوولان شایسته این مسابقات ملی باشد و ستاد را در دستیابی به نیازهایش یاری دهند، شرایط میزبانی با تکنولوژی امروز هموار می شود. زیباسازی شهری، به وجد آوردن مردم و شرایط ورود توریست باید برایمان سهل شود.

دبیر ستاد اجرایی دومین دوره بازی های همبستگی کشورهای اسلامی می گوید: ساده ترین و قابل دسترس ترین در بحث انتقال ورزشکاران، استفاده از خطوط ویژه است. مشهد و اصفهان خیلی با مشکل ترافیک مواجه نیستند.

در تهران نیز خطوط ویژه وجود دارد با همکاری نیروی انتظامی مشکلی در جابه جایی ورزشکاران نخواهیم داشت. در پکن، به ساکنان این شهر مرخصی اجباری دادند و کارخانه ها نیمه تعطیل بود. اگر بخش های مختلف به برگزاری این مسابقات کمک کنند کار سختی نیست. در چنین شرایطی و با توجه به اهمیت کار می طلبد که مقام معظم رهبری و رییس جمهور به عنوان عالی ترین مقام کشور در راستای هماهنگی و سهولت برگزاری به ارگان های مختلف دستور صریح بدهند.

میرزا آقابیک خاطرنشان کرد: برای انجام کلیه کارها با بخش خصوصی در حال مذاکره و عقد قرارداد هستیم. شرکتی که از توانمندی بالایی برخوردار است برنامه های خود را ارایه کرده و قرار است براساس نیاز ما، امکانات را تهیه کند. از طرفی، مسوول کمیته اسکان، ظرفیت هتل های میزبانی را جمع آوری کرده و باید برای هرهتل حلقه امنیتی درست کرد. ناچاریم به دلیل پراکندگی محل اسکان ورزشکاران در ۲۰ نقطه شهر تدابیر امنیتی بیندیشیم. کار دشواری است; ولی حداقل دیگر نگران آماده بودن دهکده نیستیم. در فاصله ۱۳ ماه تا آغاز این مسابقات با اطمینان می گویم در بحث فنی و ترانسپورت هیچ مشکلی نخواهیم داشت. بحث کیفیت محل اقامت نیز می طلبد که سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی بازسازی برخی هتل ها را در دستور کار خود قرار دهد. قطعا ظرفیت و کیفیت هتل های ما محدود است; ولی همین ها به تایید ASSF رسیده است.

حسن میرزا آقابیک درباره چگونگی تهیه غذا برای این رقابت ها به ایسنا می گوید: کیفیت هتل دست ما نیست; ولی کیفیت غذا دست ماست. غذاها به مذاق کشورهای عربی، ایرانی و آفریقایی سرو می شود. در زمان برگزاری مسابقات، هتل های میزبان یک نوع غذا سرو می کنند که البته تعیین منوی غذایی برعهده پزشک تغذیه خواهد بود.

برای المپیک مسوولان کمیته های روابط بین الملل (آخوندی)، کمیته فرهنگی (ساور) و کمیته امنیت (فراهانی) را به پکن فرستادیم تا در زمینه های مختلف، گزارش نحوه برگزاری مسابقات را به ما بدهند. جمع بندی و گزارشات بسیار خوبی از مجموعه ریزترین نکات و اتفاقات المپیک به ویژه در مباحث تغذیه، مراسم افتتاحیه، والنتیرها و حتی پوشاک گرفتیم. ما در بحث برگزاری مسابقات تجربه زیادی نداریم. بنابراین تلاش می کنیم از تجربیات کشورهای دیگر استفاده کنیم. برای کوچکترین نکات چه در بحث فنی و چه در حمل و نقل، نحوه اسکان و نحوه برقراری امنیت برنامه ریزی کردیم. فیلم بازی ها را بازبینی کردیم. در بحث برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه نیز از هیچ مشاور و همراه خارجی استفاده نکردیم. در بحث فنی و اجرایی مسابقات طبق قوانین ASSF حضور و فعالیت نمایندگان فدراسیون جهانی، آسیایی و آفریقایی در همه رشته ها پیش بینی شده است. در بحث قضاوت نیز کشورها داورانی به همراه خواهند آورد.

شناساندن و معرفی یک رویداد ورزشی بزرگ و انعکاس اخبار آن به رسانه ها برمی گردد. بنابراین ما به عنوان میزبان برگزاری این مسابقات موظف هستیم امکاناتی را در اختیار خبرنگاران قرار دهیم تا بازتاب خوبی را در جهان از اخبار ورزشی کشورمان شاهد باشیم.

دبیر اجرایی ستاد برگزاری مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی در این زمینه می گوید: این مسابقات بهترین تبلیغ برای اسلام است. برای بحث پوشش خبری و اسکان خبرنگاران، هتل المپیک به عنوان مرکز خبری پیش بینی شده است. پس از برگزاری جلسات متعدد، تصمیم گرفتیم به دو شیوه دادن سهمیه و دعوت از برخی رسانه ها عمل کنیم. تلاش می کنیم از رسانه های پرمخاطب دنیا استفاده کنیم که قطعا منوط به کشورهای اسلامی نمی شود. ما باید به دنیا نشان دهیم که توانمندیم. در این راستا نیز از مدیران ایپس نیز دعوت می کنیم چرا که انتشار مجله توسط آنها در همه دنیا پخش می شود و برای ما بسیار مهم است.

وی گفت: وب سایت بازی ها نیز ازهم اکنون فعال است و رسما از ۲۳ مهر ماه به چهار زبان فارسی، انگلیسی، عربی و فرانسه افتتاح می شود. شبکه ای online برای مراکز خبری در سالن مسابقات پیش بینی کردیم. نتایج بلافاصله در سالن مسابقه از طریق اینترنت روی سایت بازی ها قرار می گیرد تا خبرنگاران برای ارسال خبر در هر شرایطی با مشکل مواجه نشوند. اگر شیوه ورود خبرنگاران سهمیه ای باشد با توجه به ظرفیت اسکان در هتل المپیک ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفربرای پوشش خبری دعوت می شوند.

وی می گوید: کمیته امنیت متشکل از نیروی انتظامی، اطلاعات و... است. یکی از دغدغه های من در بحث برگزاری مسابقات نگرانی از امنیت حاکم بر مسابقات و ورزشکاران است. خوشبختانه به نسبت اخباری که در دنیا و منطقه می شنویم، ایران در زمره امن ترین کشور ها است. از آنجایی که ۵۷ کشور در این بازی ها حضور دارند و چشم تمام دنیا به این مسابقات است، باید به طور جدی و قاطع کار امنیتی را دنبال کنیم تا در زمان بازی ها نیز این روند ادامه داشته باشد.

وی درزمینه صرف بوجه برای برگزاری این مسابقات اظهار می کند: اعلام رقم بودجه یک بحث است و هزینه و در اختیار قرار گرفتن پول بحث دیگری است. خوشبختانه، تا این لحظه خیلی مشکل نداشتیم و نگران عقد قرارداد برای ساخت و ساز نبودیم. بودجه موردنیاز ما حداقل باید بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان باشد. اگر پول در اختیار ستاد برگزاری قرار بگیرد با اضافه کردن شیفت کاری در بحث آماده سازی چند مجموعه ورزشی موفق تر خواهیم بود. اگر به ما پول بدهند کمتر از سه تا چهار ماه آینده کار زیرساخت ها تمام می شود. در غیر این صورت شرایط برای ما دشوار خواهد شد. این بهترین فرصت است تا کمبودهای ورزشی را جبران کنیم تا حداقل برای چند سال بتوانیم از این امکانات استفاده نماییم. اگر به بودجه ای که کمیته رادیو تلویزیون پیش بینی کرده توجه شود شاید ۹۵ درصد سرمایه ها برای کشورباقی بماند. خرید تجهیزات برای پوشش رسانه ای در داخل کشور می ماند پس نباید از هزینه کردن ترسید!

وی با اشاره به این که در حد اسکان توریست ها امکانات داریم، تصریح کرد: فروش بلیت ها به شرایط و استقبال تماشاگران برمی گردد. بستگی دارد چه شرایطی پیش آید. پیش بینی تماشاگر خارجی را نیز در حد ترانسپورت و جابه جایی کردیم.

دبیر اجرایی ستاد بازی های کشورهای اسلامی می گوید: درباره حق پخش تلویزیونی پس از پایان ماه مبارک رمضان در عربستان صحبت می شود. آنچه مشخص است واگذاری حق پخش در اختیار خودمان است. حق پخش در کشوری مطرح می شود که بخش خصوصی رادیو و تلویزیون را اداره می کند. اگر ما حق پخش بگیریم مغایر با قانون اساسی است. البته، در شرایطی که حق پخش نیز بگیریم، باید تعاملی بین ستاد و تلویزیون ایجاد شود تا بخشی از هزینه ها به ستاد پرداخت شود.

از طریق فراخوانی در مطبوعات، تهیه لباس را به تولیدی های ورزشی داخلی خواهیم داد و از پوشاک خارجی برای این دوره از بازی ها استفاده نخواهیم کرد. لباس های زیادی را پیش بینی کردیم و طبق برنامه باید سه ماه قبل از بازی ها پوشاک در انبارها جا داده شود. در این دوره از بازی ها برای کلیه ورزشکاران پکیجی شامل لباس، هدیه صنایع دستی و... در نظر گرفته شده است.

وی در پایان گفت: از شخص «علی آبادی» تشکر می کنم چرا که هر هفته گزارشی از پیشرفت کار را از من می خواهد; ولی مسوولان کمیته ملی المپیک به خاطر عدم توانایی و مشغولیت ها تا امروز هیچ گزارشی از پیشرفت کار از من نخواسته اند و جلسه ای برگزار نکرده اند. فقط هفت ماه پیش گزارشی که قرار بود در عربستان بدهم در جلسه با قراخانلو ارایه کردم. مسوولان کمیته هیچ کار جدی انجام ندادند. ادعا می کنند که کاربلد و دانشگاهی هستند ولی در پکن نیز هیچ کاری برای حضور من به عنوان مجری بازی های اسلامی انجام ندادند. این در حالی است که چینی ها صدها نفر را برای بازدید از المپیک آتن راهی یونان کرده بودند.

شایان ذکر است دومین دوره مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی در قیاس با مسابقات دوره قبل که با حضور ۳۰۰۰ نفر در عربستان برگزار شد، با شرکت ۷۰۰۰ ورزشکار از سه قاره آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی برپا خواهد شد.



همچنین مشاهده کنید