پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

جشنواره‌های عجیب جهان


جشنواره‌های عجیب جهان

فستیوال‌ها یا به اصطلاح خودمان جشنواره‌ها در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یکی از نمادهای اصلی پیونددهنده مردم تلقی می‌شوند. در یک یا چند روز مشخص از سال گروه کثیری از مردم …

فستیوال‌ها یا به اصطلاح خودمان جشنواره‌ها در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یکی از نمادهای اصلی پیونددهنده مردم تلقی می‌شوند. در یک یا چند روز مشخص از سال گروه کثیری از مردم با آگاهی از برگزاری همه ساله فستیوالی در ازای ده‌ها یا صدها دلار خود را به نقطه‌ای از کشور رسانده و به تماشای زنده نگاه داشتن نمادهای فرهنگی و اجتماعی خود می‌پردازند. در گوشه و کنار دنیا چنین فستیوال‌هایی با شور و نشاط زیاد و بعضا با شکل و شمایلی عجیب برگزار می‌شوند. از پرتاب و غلت خوردن پنیر در انگلیس گرفته تا حمل همسر بر روی دوش در کشورهای اسکاندیناوی، همگی با هدف دور هم جمع کردن عناصر شکل‌دهنده یک جامعه و تحکیم پیوندهای زبانی و اعتقادی آنها برگزار می‌شوند.

پریدن از روی نوزادان تازه به دنیا آمده از جمله این فستیوال‌هاست که همه ساله در اسپانیا برگزار می‌شود و جالب این است که قدمتی نزدیک به ۴۰۰ سال دارد. مردان در حالی که لباس‌های مخصوصی به تن کرده‌اند از روی نوزادان تازه به دنیا آمده‌ای می‌پرند که در کنار یکدیگر روی تکه فرشی خوابیده‌اند و این تنها نگاه توأم با نگرانی و هیجان مادرانشان است که بیش از هر چیزی برای خبرنگاران و عکاسان جلب توجه می‌کند. این فستیوال با این اعتقاد برگزار می‌شود که نیروهای اهریمنی از نوزادان دور شوند. سری هم به انگلیس می‌زنیم، جایی که فستیوال غلت خوردن پنیر از تپه‌ای با شیب بسیار تند در دنیا زبانزد شده است. پنیر در حالی از شیب بسیار تند تپه به پایین غلت می‌خورد که صدها شرکت‌کننده برای رساندن خود به آن دست به هر کاری زده و خود را برای هر اتفاقی آماده می‌کنند حتی شکسته شدن دست و پا و انگشتان!

اما همه‌ساله و در ماه جولای در کره جنوبی، فستیوال جالب توجهی برگزار می‌شود که در آن گل حرف اول و آخر را می‌زند. شرکت‌کنندگان در این فستیوال که البته عمر چندانی نداشته و از سال ۱۹۹۸ به این سو باب شده است به حوضچه بزرگی از گل و لای رفته و تا می‌توانند به سر و صورت یکدیگر گل می‌پاشند.نکته جالب توجه این است که سالانه بیش از یک میلیون بازدیدکننده از کشورهای مختلف جهان برای دیدن این فستیوال راهی سرزمین چشم‌بادامی‌ها می‌شوند که البته سود سرشاری نیز نصیب اقتصاد و صنعت گردشگری این کشور آسیایی می‌شود.

اما همان طور که گفته شد، در بسیاری از کشورهای جهان، فستیوال‌ها با این هدف برگزار می‌شود که خانواده‌ها بیشتر از گذشته به یکدیگر نزدیک شوند. حمل همسر روی دوش در راستای تحقق همین هدف در قالب فستیوالی مهیج، همه‌ساله در فنلاند برگزار می‌شود. مردی که در این مسابقه برنده شود، معادل وزن همسر خود نوشیدنی‌های مختلفی جایزه می‌گیرد. در اسپانیا که به سرزمین فستیوال‌ها شهرت پیدا کرده است، دو فستیوال رها کردن گاوها در شهر و فستیوال گوجه‌فرنگی بیش از سایرین از شهرت جهانی برخوردارند.

نیویورک تایمز

مهدی پیرگزی