پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
عاجزانه تمنا می کنیم موبایل های تان را خاموش کنید
![عاجزانه تمنا می کنیم موبایل های تان را خاموش کنید](/web/imgs/16/132/qv1na1.jpeg)
موبایلها در غرب و شرق دو پدیده کاملا جداگانه هستند که ارتباط زیادی به هم ندارند. مرور این تفاوتها شاید برای هر کسی جالب باشد. در بیشتر کشورهای جهان سوم مردم نسبت به کسانی که با موبایل حرف میزنند، دیدی منفی و برخوردی تند دارند. موبایل در این کشورها هنوز پدیدهیی نوین است و برخورد آدمها با آن بسیار سنتی و متناقض مینماید. هنگام خواندن این سطور یادتان باشد که پدیده موبایل درسرتاسر دنیا هنوز دوران کودکی خود را طی میکند.
هر چند بسیاری از کشورهای غربی هم هنوز از مشکل آنتندهی موبایل رنج میبرند، اما این ماجرا در کشورهای جهان سوم دیگر تبدیل به یک عادت شده است. مردم اوگاندا این مشکل را به طرز جالبی حل کردهاند. در اوگاندا مردانی هستند که بر بالای تپهها برجهایی چوبی یا سنگی ساختهاند. یک نفر میتواند با پرداخت ۶۰۰ شیلینگ از نردبان بالا برود و بالای برج با موبایل صحبت کند. این خیلی راحتتر از تاکسی گرفتن و رفتن به آن نقطههایی از شهر است که موبایل آنتن میدهد!رشد سرسامآور موبایل در کشورهای آفریقایی در مقایسه با رشد کامپیوترهای خانگی و اینترنت هنوز برای خیلیها عجیب است. فرهنگ آفریقایی با اتکا به ارتباطات شفاهی خیلی راحت این تکنولوژی را در خود هضم کرده، در حالی که در غرب مردم زیاد دوست ندارند وقتشان را پای تلفن حرام کنند. علیرغم فقر شدید مردمان نیجریه، آمار استفاده از موبایل در این کشور سرسام آور است. هر نیجریهیی بطور میانگین ۲۰۰ دقیقه در هفته با موبایل صحبت میکند. مقایسه کنید با آمار دیگر کشورها:
فرانسه: ۱۵۴ دقیقه
ژاپن: ۱۴۹ دقیقه
انگلیس: ۱۲۰ دقیقه
آلمان: ۸۹ دقیقه
در چین هم مهم نیست استطاعت مالی داشته باشی یا نه؛ داشتن موبایل از واجبات است. طبق آمار هر ماه ۵ میلیون نفر به دارندگان موبایل در چین اضافه میشود! یک کارخانه تولید گوشی در سال ۲۰۰۱ فقط ۷/۶۲ میلیون گوشی به چینیها فروخت. در چین بیشتر موبایلها در اختیار جوانانی است که در جست وجوی کار به پایتخت آمدهاند و دلشان میخواهد با خانوادهشان در شهرستانها در تماس باشند.آن طور که مشهور است، فرهنگ استفاده از موبایل در چین هنوز جا نیفتاده است. بیشتر وقتها سیستمهای کنترل هواپیماها دچار نقا فنی میشود و مهماندارها مجبورند از مسافران بخواهند موبایلهایشان را خاموش کنند. این در حالی است که وقتی هواپیما به فرودگاه مقصد نزدیک میشود، صدای روشن شدن تک تک موبایلها را میشنوی!
در لائوس هنوز برای خیلیها قابل درک نیست که صحبت کردن با موبایل در سینماها و تئاترها و کلیساها نشانه بیادبی است. در اتوبوسها و قطارها کسانی را میبینی که در گوشیهای خود داد میکشند و بغل دستیهایشان را میترسانند. خیلی از مردم میترسند موبایلهایشان را خاموش کنند، از ترس اینکه مبادا معامله بزرگی را از دست بدهند. یک کلیسا در لائوس برای هر کسی که موبایلش هنگام مراسم عبادت زنگ بخورد، ۱۰۰ دلار جریمه تعیین کرده است.فرهنگ استفاده از موبایل در ژاپن هم فرهنگ جالب و منحصر به فردی است. دخترهای جوان ژاپنی از موبایلهای دوربیندار استقبال زیادی کردهاند، چرا که به کمک آن میتوانند از کالاهای موجود در مغازهها عکس بگیرند و تصاویر را برای دوستانشان بفرستند تا قیمتها را با هم مقایسه کنند.
ماجرای استفاده از موبایل در افغانستان هم به نوبه خود ماجرای تلخ و تکاندهندهیی است. طالبان استفاده از هر گونه کالای برقی و الکتریکی را در افغانستان حرام کرده بود و این در حالی بود که طبق گزارش بی.بی.سی موبایل بن لادن، پیشرفتهترین گوشی ارتباطی در جهان بوده و شاید باشد!سال گذشته سازمان سیا در گزارشی پرده از این راز برداشت که چگونه گروههای تروریستی و به خصوص گروه القاعده از تکنولوژی موبایل برای دستیابی به اهداف خود استفاده کردهاند. به هر حال در نگاه مردم افغانستان موبایل هنوز یک کالای تروریستی تلقی میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست