سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
تأثیر موسیقی بر کودکان
اثر تسکیندهنده آواز و موسیقی با صدای ملایم در کودکان بیمار
نتایج یک تحقیق نشان میدهد پخش موسیقی با صدای کم برای کودکان بیمار موجب میشود تا آنان تسکین پیدا کنند.
به نوشته پایگاه اینترنتی ریسرچ استرالیا در مطالعهای جدید ۴۰ کودک شیرخوار مورد بررسی قرار گرفتند که این کودکان به سه گروه تقسیم شدند.
گروهی از کودکان در بیمارستان بستری بودند و برایشان موسیقی پخش شد.
گروه دوم کودکانی بودند که در بیمارستان بستری بودند ولی برای آنها موسیقی پخش نشد و گروه سوم کودکان سالمی بودند که در خانه بهسر میبردند و برای آنها هم، موسیقی پخش نشد.
بررسیها نشان داد پخش موسیقی آرام تأثیر قابلتوجهی بر رفتار کودکان دارد و بیقراری و ناآرامی را در آنان در حد قابلتوجهی کاهش میدهد. کودکانی که در بیمارستان بیقراری بیشتری دارند و بیشتر گریه میکنند دیرتر بهبود مییابند و مدت بیشتری را باید در بیمارستان بهسر ببرند. موسیقی موجب کاهش مصرف انرژی در کودکان میشود.
جنین چه صداهائی را میشوند؟
دانشمندان پیشتر این امر را دریافتهاند که جنین قادر است صدای مادر و همچنین موسیقی را از همه تشخیص دهد ولی تاکنون مشخص نبوده است که یک جنین چه چیزهائی را میشوند.
محققان دانشگاه فلوراید دریافتهاند جنین میتواند اصوات با فرکانس و تواتر پائین را بهتر از اصوات با فرکانس بالا بشنود از اینرو صداهای بم را بهتر میشوند و همچنین این نظریه به این معنی است که جنین است میتواند حروف صدادار را بهتر از حروف بیصدا بشنود و به بخشهای آهنگدار صدا حساستر است.
دکتر گرهارت استاد بخش علوم و اختلالات ارتباطی دانشگاه فلوریدا میگوید بهعنوان مثال: جنین میتواند صدای طبل را بشنود ولی صدای ویولن را نمیشنود.
همچنین مراکز مراقبت از مادر و جنین و میتواند از این تحقیق بهره ببرند زیرا بسیاری از این مراکز پر سر و صدا هستند و در چنین محیطهائی نمیتوان بهخوبی به وضع جنین و مادر پیبرد.
دکتر گرهات میگوید شکم مادر قادر است اکثر صداها بهجز صداهای بسیار بلند مانند شلیک گلوله را ضعیف و حتی خفه کند از اینرو حضور مادر باردار در یک کنسرت موسیقی نیز خطری برای جنین وی ندارد. این محققان میگویند با بررسیهای ما مشخص شد بیشتر صداهائی که به گوش جنین میرسد از بدن مادر است و حتی در یک اتاق ساکت و آرام نیز صدای خود مادر، تنفس وی، حرکاتش و روند هضم غذای او بهگوش جنین میرسد و بنابراین محیط شکم برای جنین محیطی پر سر و صدا است. از سوئی میزان صدائی که یک جنین میشنود بسیار کمتر از صدائی است که در کودکی یا بزرگسالان میشنود زیرا گوشهای جنین پر از مایع آمنیوتیک است. دکتر گرهارت میگوید صدای مادر صدای غالبی است که بهگوش جنین میرسد.
تأثیر موسیقی بر نوزادان
نواختن موسیقی بر نوزادان تأثیر دارد. به نوشته پایگاه اینترنتی انانوا، بررسی دانشمندان نشان میدهد که نواختن موسیقی بهویژه موسیقی کلاسیک موتزارت علاوه بر بزرگسالان بر نوزدان و حتی جنین درون شکم مادر نیز تأثیر مثبت دارد.
بررسیها نشان میدهد که موسیقی میتواند بر رشد جنین و همچنین رشد نوزاد تأثیر گذارد علاوه بر اینکه به نوزدان در بهبودی از عوارض زایمان کمک میکند.
این تأثیرات شامل بخش تفکر، خلاقیت و مهارتها و آموختن آنها میشود. تقویت قدرت شنیداری، تکلم، حافظه، منطق نوزاد از تأثیرات دیگر موسیقی کلاسیک است.
موسیقی و کاهش درد تزریق
موسیقی، درد ناشی از تزریق را در کودکان کاهش میدهد.
تحقیقات دانشکده مامائی و پرستاری خرمآباد نشان میدهد، موسیقی درد رگگیری و تزریق را در کودکان کاهش میدهد.
فاطمه ولیزاده، عضو هئیت علمی دانشکده مامائی و پرستاری خرمآباد هدف از این تحقیق را جلوگیری از عوارض سوءترس ناشی از درد در کودکان به هنگام رگگیری و تزریق عنوان کرد و گفت: ترس از درد باعث همکاری نکردن کودک، واکنشهای شدید از جمله گریه و دست و پا زدن هنگام تزریق، افزایش ضربان قلب و فشارخون میشود که با موسیقی درمانی میتوان از عوارض و درد ناشی از تزریق در کودک جلوگیری کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده مامائی و پرستاری در ادامه افزود: برای کاهش درد تزریق و رگگیری در کودکان، ۳۰ کودک ۶ تا ۱۲ ساله مبتلا به تالاسمی مراجعهکننده به بیمارستان شهید مدنی خرمآباد را که ماهانه برای تزریق خون مراجعه میکردند در سه نوبت رگگیری مورد بررسی قرار دادیم. نوبت اول رگگیری بدون استفاده از هیچگونه تکنیکی برای کاهش درد در کودکان انجام شد و در نوبت دوم رگگیری به مدت سه تا چهار دقیقه موسیقی پخش میشد و سپس با دو ابزار مشاهده و پرسش تصویری از کودک شدت درد اندازهگیری شد.
این تحقیق نشان داد که هیچکدام از کودکان درد رگگیری را شدید ندانستند.
فاطمه ولیزاده تصریح کرد: همچنین رگگیری به روش تنفس منظم (هی هو) نیز در بین کودکان اجراء شد بهطوریکه یکدقیقه قبل از رگگیری تا پایان رگگیری این تکنیک انجام شده و بعد از این مرحله شدت درد اندازهگیری شد.
نتایج برررسی هر دو روش انحرافی درمانی، شدت درد را کمتر از روش عادی نشان داد بهطوریکه شدت درد در روش درمان موسیقی نسبت به هر دو روش معمولی و تنفس منظم از کمتری شدت درد برخوردار بود.
عضو هیئت علمی دانشکده مامائی و پرستاری خرمآباد تأکید کرد: در روش استفاده از موسیقی هنگام رگگیری طبق روش شناسائی درد (ابزار مشاهده) و پرسش از کودک ۲۶/۷ درصد بچهها رگگیری را فاقد درد و هیچکدام از کودکان درد رگگیری را شدید ندانستند. همچنین نتایج نشان داد: رگگیری در روش تنفس منظم ۶/۷ درصد فاقد درد، ۱۳/۴ درصد دارای درد شدید و هیچیک درد را خیلی شدید ندانستند.
گفتنی است در این تحقیق نتایج آمار به روش ابزار مشاهدهای و برشی، مشابه هم بودند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست