سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

۱۵ تیر: در شهر چه گذشت؟!


۱۵ تیر: در شهر چه گذشت؟!

این روز‌ها با اینکه ریزگرد‌ها یا همان چتر تیره و تار گرد و غبار روی سطح شهر، تیتر یک صحبت‌‌های معمول دوست و آشنا شده است باز هم برخی بی‌‌توجهی‌ها به این پدیده در سطح شهر مشهود …

این روز‌ها با اینکه ریزگرد‌ها یا همان چتر تیره و تار گرد و غبار روی سطح شهر، تیتر یک صحبت‌‌های معمول دوست و آشنا شده است باز هم برخی بی‌‌توجهی‌ها به این پدیده در سطح شهر مشهود است.

برای نمونه با اینکه کارشناسان هواشناسی و متخصصان بیماری‌های ریوی بار‌ها اعلام کردند که خردسالان و سالمندان از هر گونه رفت و آمد غیرضروری خودداری کنند باز هم تعداد زیادی از این قشر جامعه را می‌توان در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر مشاهده کرد؛

به طوری که حتی تعطیلی دیروز، برخی سالمندان و خردسالان را به بوستان‌های شهر کشاند. این در حالی بود که بیمارستان‌های شهر میزبان برخی بیمارانی بود که مراجعه آنها بابت آلودگی هوا بود.

بالاخره در روز‌هایی که شاهد شهری از شن و مه هستیم به کار بستن توصیه‌‌های متخصصان و کارشناسان می‌تواند بسیار مفید باشد. از سوی دیگر از آنجا که ساکن شدن هوا می‌تواند سایر آلودگی‌های هوا را نیز با خود انباشته کند استفاده کمتر از خودرو‌های شخصی و روی آوردن به وسایط حمل و نقل عمومی می‌تواند ابعاد مسئله را کاهش دهد.

به گفته برخی شهروندان چنانچه برای افزایش خدمات مترو در این موقعیت‌ها، تمهیداتی اندیشیده شود استفاده از خودرو‌های شخصی کاهش خواهد داشت.

گیاهان بی‌ریشه

با اینکه بسیاری از فروشنده‌های گل و گیاه از انصاف و وجدان کاری بالایی برخوردارند اما از آنجا که در هر صنفی شاغلان متقلب نیز وجود دارند این صنف نیز از این آفت بی‌بهره‌ نمانده است.

برای نمونه برخی فروشنده‌های سیار گل و گیاه، گیاهانی را به فروش می‌رسانند که در عمل ریشه ندارند و چنانچه خریدار کم‌‌تجربه باشد صاحب گیاه غیرقابل استفاده‌ای می‌‌شود که در بهترین حالت می‌تواند فقط آن‌را به‌اصطلاح قلمه بزند.

بنابراین توصیه می‌شود از فروشنده‌های سیار و مغازه‌دارهای معتبر برای رنگ و بو بخشیدن به باغچه‌ها استفاده کنید تا اینکه مبادا برای همیشه از خرید گل و گیاه پشیمان شوید.

برجی از جنس بستنی

بستنی یکی از خوشمزه‌ترین خوردنی‌های تابستانی است که هم تحمل گرما را آسان‌تر می‌کند و هم طعم شیرین و دوست‌داشتنی دارد که با ذائقه اغلب مردم سازگار است.

همین پرطرفدار بودن بستنی موجب شده است که تولید‌کنندگان ابتکار زیادی در تولید انواع بستنی به خرج دهند. جدا از بستنی‌های رنگارنگ با طعم‌های متفاوت که توسط کارخانه‌ها تولید می‌شود، در سطح شهر بستنی‌فروشی‌هایی هستند که دستگاهی ویژه تولید بستنی دارند و با افزودن مقداری رنگ خوراکی به بستنی آن را برای مشتری جذا‌ب‌تر می‌کنند.

یکی دیگر از ابتکار‌ها در این زمینه هم روش ریختن آن داخل قیف‌های خوراکی است. برخی از بستنی فروشی‌ها ارتفاع بستنی که داخل قیف می‌ریزند را به اندازه‌ای افزایش می‌دهند که کاملا با نام بستنی برجی هماهنگی پیدا می‌کند.

اما حمل و حتی خوردن این بستنی‌ها خیلی دشوار است و هنوز بستنی به نیمه نرسیده روند آب شدن آن شروع می‌شود. بهتر است برای پیشگیری از این مشکل ارتفاع معقول‌تری برای بستنی‌ها در نظر گرفته شود.

لیوان‌های کاغذی به جای پلاستیکی

هرچند متخصصان بارها اعلام کرده‌اند که استفاده از لیوان‌های پلاستیکی برای نوشیدنی‌های داغ از جمله چای بسیار خطرناک بوده و می‌تواند عاملی برای ایجاد سرطان باشد، اما هنوز هم در بسیاری از مراکز از جمله برخی کافی‌شاپ‌ها و ادارات از این لیوان‌ها استفاده می‌شود.

این در حالی است که به سادگی می‌توان این لیوان‌ها را با انواع کاغذی که ضرر کمتری دارند جایگزین کرد.

حتی در بوفه بیمارستان‌ها نیز که به‌طور مستقیم با بیماران سر و کار داشته و یک مرکز پزشکی محسوب می‌شود هم لیوان‌های پلاستیکی کاربرد زیادی دارند. بهتر است در این مورد دقت بیشتری اعمال شود تا سلامت شهروندان به خاطر خوردن یک لیوان چای داغ به خطر نیفتد.