یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

۹ دسامبر ۲۰۰۳ ـ روزنامه های آمریکا در دسامبر ۲۰۰۳ نگران تزار شدن پوتین


۹ دسامبر ۲۰۰۳ ـ روزنامه های آمریکا در دسامبر ۲۰۰۳ نگران تزار شدن پوتین

تفسیر های نهم دسامبر ۲۰۰۳ برخی از روزنامه های آمریکا در باره زلزله سیاسی ناشی از انتخابات روسیه و حزب ناسیونالیست تازه این کشور به نام «وطن» بود که نشانه نگرانی غرب از تحولات …

تفسیر های نهم دسامبر ۲۰۰۳ برخی از روزنامه های آمریکا در باره زلزله سیاسی ناشی از انتخابات روسیه و حزب ناسیونالیست تازه این کشور به نام «وطن» بود که نشانه نگرانی غرب از تحولات آتی تلقی شده بود.

مفسران و سرمقاله نگاران روزنامه های آمریکا به جورج بوش توصیه کرده بودند که با توجه به آن تحولات نسبت به روسیه «خشن» شود .

این روزنامه ها نوشته بودند حزب «وطن» که چند هفته بیش از تاسیس آن نمی گذرد و ۹ درصد آراء را به دست آورده توسط شماری ژنرال بازنشسته ضد آمریکایی از جمله ژنرال «والنتین وارنیکوف» - آخرین فرمانده نیروی زمینی شوروی (که در کودتای نافرجام اوت ۱۹۹۱بر ضد گورباچف شرکت کرد) تاسیس شده است و این حزب با ولادیمیر پوتین - یک سرهنگ پلیس امنیت شوروی ( کا. گ . ب) بود روابط تنگاتنگ دارد و پوتین اعلام کرده است که نمی گذارد روسیه فروخته و تضعیف شود و کارخانه های حراج شده را از حلقوم خریداران آنها بیرون خواهد کشید.

در این زمینه، لس آنجلس تایمز نوشته بود: بوش که پوتین را «دوست» خطاب کرده باید دقت کند که این دوست! او «تزار» نشود. واشنگتن پست هم نوشته بود که آمریکا باید تنها به یک روسیه لیبرال و دمکراتیک اعتماد کند. روسیه با این انتخابات در راهی گام گذارده که نمی شود با آن با نرمش رفتار کرد - راه ناسیونالیسم.

در این میان «سارا مندلسون» از تحلیلگران مرکز مطالعات بین المللی استراتژیک آمریکا گفته بود که روسیه زودتر از آن چه که گمان می رفت تزاری می شود (رئیس جمهور با همان هدفها و قدرتهای یک تزار) ، و آمریکا باید روش خود را در قبال آن تغییر دهد. لحن اظهار نظر امریکائیان به صورتی بود که اگر کمونیستهای روسیه پیروز می شدند برایشان پذیرفتنی تر از ملی گرایان بود.

رسانه های سایر کشورهای صنعتی در تهدید مسکو از حربه قدیمی «سرمایه گذاری» استفاده کرده و نوشته بودند که اگر پوتین به اتکاء این انتخابات روش خود را تغییر دهد نباید انتظار سرمایه گذاری بیشتری از جانب غرب داشته باشد. با وجود این، شرودر صدراعظم وقت آلمان که یک سوسیال دمکرات است پیروزی انتخاباتی پوتین را تبریک گفته بود.