شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

حساسیت به تخم‌مرغ


حساسیت به تخم‌مرغ

پروتئین موجود در تخم‌مرغ می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کرده و منجر به بروز علائم شایع آلرژی شود.
در این حالت عملکرد سیستم گوارش افراد مبتلا به آلرژی ناشی از تخم‌مرغ …

پروتئین موجود در تخم‌مرغ می‌تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کرده و منجر به بروز علائم شایع آلرژی شود.

در این حالت عملکرد سیستم گوارش افراد مبتلا به آلرژی ناشی از تخم‌مرغ دچار اختلال می‌شود.

واکنش بدن نسبت به این ماده غذایی ترشح آنتی‌بادی علیه پروتئین موجود در تخم‌مرغ است. سردرد، کهیر، خارش پوست، حالت تهوع و استفراغ و درد معده از علائم شایع آلرژی به تخم‌مرغ است.

در برخی افراد، واکنش بدن نسبت به پروتئین موجود در تخم‌مرغ با سرفه‌های شدید و عطسه همراه است.

این بیماری در کودکان معمولاً با علائمی نظیر آبریزش بینی، خارش و سوزش چشم‌ها و تنگی‌نفس همراه بوده و در بیماران مبتلا به آسم ممکن است منجر به تشدید علائم شود.

برخی افراد به پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ و برخی دیگر به زرده آن حساسیت دارند.

شناخت نوع حساسیت و تجویز دارو مطابق با آن، از نکات مهمی است که در کنترل بیماری مؤثر است. درمان بیماری در اکثر موارد با تغییر رژیم غذایی و پرهیز از مصرف تخم‌مرغ امکان‌پذیر است اما در مواردی که منجر به علائمی نظیر ورم ناحیه دست، زبان، انقباض عضلانی در مجاری تنفسی یا شوک آنافیلاکسی شود، تجویز دارو ضروری است.

در طبخ مواد غذایی مانند کیک یا انواع کوکو که به تخم‌مرغ نیاز است می‌توان از جایگزین‌های زیر استفاده کرد.

یک قاشق غذاخوری بیکینگ‌پودر، یک قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری سرکه، یک قاشق غذاخوری موز یا زردآلوی له‌شده، یک قاشق غذاخوری آب به همراه

یک و نیم قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر.

دنیا پرتو