سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

افسرده خویی


افسرده خویی

● تعریف
افسرده خویی نوعی افسردگی مزمن است که در آن فرد قائدتاٌ کم حوصله می شود. با اینحال ، این وضعیت به شدت انواع دیگر افسردگی نیست.
● علائم
علامت اصلی افسرده خویی ، کم حوصلگی، …

تعریف

افسرده خویی نوعی افسردگی مزمن است که در آن فرد قائدتاٌ کم حوصله می شود. با اینحال ، این وضعیت به شدت انواع دیگر افسردگی نیست.

علائم

علامت اصلی افسرده خویی ، کم حوصلگی، ناراحتی یا غمگینی تقریباٌ هر روز بمدت ۲ سال است. علائم این بیماری خفیف تر از علائم بیماران مبتلا به افسردگی اصلی است اما افراد مبتلا به این وضعیت هنوز می توانند با موارد زیر کشمکش داشته باشند :

- احساس ناامیدی

- بیخوابی یا پرخوابی

- انرژی پایین یا خستگی

- اعتماد به نفس پایین

- اشتهای ضعیف یارخوری

- تمرکز پایین

عوامل و فاکتورهای خطر

علت دقیق افسرده خویی ناشناخته است.

افسرده خویی (دیستمیا) همانند اختلال افسردگی اصلی بیشتر در زنان روی می دهد و تا ۵% جمعیت عمومی را تحت تأثیر قرار می دهد. افسرده خویی بتنهایی یا همراه با افسردگی شدیدتر یا حالتی دیگر یا اختلال روانی اتفاق می افتد.

تست ها و تشخیص ها

مراقب بهداشت شما سابقه حالات و دیگر علائم سلامت روحی شما را در چند ماه گذشته بدست خواهد آورد.

درمان ها

همانند اشکال دیگر افسردگی، نکات درمانی برای افراد مبتلا بیماری افسرده خویی وجود دارند :

- بازدارنده های انتخابی بازجذب سروتونین مثل فلوکستین (Prozac)

- ضد افسردگی های تری سیکلین

- گفار درمانی، مثل درمان رفتاری یا ذهنی و درمان بین فردی

داروها به اندازه ای که افسردگی را درمان می کنند به درمان افسرده خویی یا دیستمیا پاسخ نمی دهند. همچنین پس از آغاز دارو ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا شما احساس بهتر بودن کنید.

برخی شواهد نشان می دهند که ترکیب دارو و روان درمانی ممکن است منجر به بیشترین بهبود شود.

داروها

بررسی میزانی از موفقیت درمانی را با داروهایی مثل ضد افسردگی های تری سیکلین (TCAs) یا بازدارنده های مونوامینداکسیداز (MAOIs) نشان می دهند. در بیمارانی که افسردگی مرتبط با ناهنجاریهای خواب دارند داروها می تواند موثر باشند. برخی ضدافسردگی های تری سیکلیک عبارتند از آمی تریپتلین (Elavi) ، ایمی پرامین (Toframil) و نورتریپتلین (Aventyl، Pamelor) و بعضی از MAOIs عبارتند از ترانیل سیپرومین (Patnate) و فنل زین (Nardil) . بازدارنده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در طول برنامه ریزی ابتدایی درمان پس از انجام تشخیص مناسب توصیه می شوند. رایج ترین SSRIs تجویزی عبارتند از فلوکستین (Prozac) ، سرترالین (Zoloft) ، پاروکستین (Paxil) ، فلووکساین (Luvox) و سیتالوپرام (Celexa).

مشکلات

داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی دارند که می توانند درمان را پیچیده سازند. برای مثال، بازدارنده های انتخابی بازجذب سروتونین ممکن است باعث دل پیچه ، بیخوابی خفیف، و کاهش میل جنسی شوند.

اگر افسرده خویی درمان نشود می تواند به اپیزود افسردگی اصلی تبدیل شود. این حالت به " افسردگی دوگانه " معروف است.

پیشگیری

هیچ پیشگیری شناخته شده ای برای اختلال افسرده خویی وجود ندارد. مداخله اولیه برای کودکان مبتلا به افسردگی ممکن است در ممانعت از پیشرفت مشکلات شدیدتر موثر باشد.

منبع: health.yahoo.net

مترجم: شبکه مترجمین ایران