پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

سس کارامل


سس کارامل

شکر، خامه و نمک را در ظرف مناسب روی حرارت کم، به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا این که غلیظ شود.

مواد لازم:

* شکر (ترجیحا قهوه ای) - یک پیمانه

* خامه - نصف پیمانه

* کره - ۴قاشق غذاخوری

* نمک - یک سر قاشق

* وانیل - کمی

طرز تهیه:

شکر، خامه و نمک را در ظرف مناسب روی حرارت کم، به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا این که غلیظ شود.

سپس وانیل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

هنگام تهیه سس کارامل، مشکلی که اغلب پیش می آید شکرک زدن این سس است. شکل گیری شکرک، باعث می شود که تمام سس به شکل دانه ای در آید. اما راه پیشگیری این مشکل:

* از حل شدن تمامی کریستال های شکر در سس مطمئن شوید.

* سس را مرتب هم بزنید تا به جوش بیاید، اما هنگام جوشیدن، سس را هم نزنید زیرا که احتمال بازگشت به حالت شکرک را بیشتر می کند.

* با فرچه تمیز آشپزی آغشته به آب کنار قابلمه را بکشید تا مانع شکرک زدن شود.

* برای همزدن از قاشق چوبی استفاده کنید زیرا حرارت را انتقال نمی دهد و مواد چسبیده ته ظرف را با آن راحت می توان جدا کرد.

* زمانی که قاشق نیاز ندارید، آن را در لیوان آب قرار دهید تا مانع شکرک روی قاشق شود.

* برخی مواد که مانع شکرک زدن سس کارامل می شود شامل؛ شیره ذرت، عسل، شکر قهوه ای، ملاس، چربی، خامه، سفیده تخم مرغ، پودرکاکائو، آب لیمو و کرم تارتار است.