سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

چند نکته که باید در مورد بانک خون بند ناف بدانید


در گذشته جفت، بند ناف و خون بند ناف بی ارزش تلقی می شد و پس از زایمان دور ریخته می شد. اما امروزه ثابت شده که سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف می توانند پروسه ترمیم سلول های آسیب دیده را تسهیل بخشند. در مقایسه با پیوند مغز استخوان، از خون بند ناف همیشه نتیجه بهتری حاصل شده است. در این مورد چون خون بند ناف ترجیحا برای خود فرد در آینده استفاده می شود، احتمال پس زدن پیوند بسیار کم می شود.
اولین پیوند موفق سلول های بنیادی خون بند ناف در سال 1988 در پاریس، فرانسه انجام گرفت. از آن زمان به بعد هزاران هزار پیوند در افراد مختلف تا کنون صورت گرفته است. بیش از 80 نوع بیماری به خصوص در خواهر و برادرانی که از خون بند ناف یکدیگر استفاده کرده اند، از این طریق درمان شده اند. پیوند سلول های بنیادی خون بند ناف در بسیاری از موارد سرطان، از قبیل سرطان خون (لوکمی)، سرطان لنف (لنفوما)، سرطان مغز استخوان (میلوما) ، سرطان چشم، سرطان سیستم ایمنی و ... موفقیت آمیز بوده اند. همچنین از سلول های بنیادی برای درمان سایر بیماری ها مانند، کم خونی داسی شکل، سندرم ضعف ایمنی وابسته به X و بهبود وضعیت بیمارانی که شیمی درمانی می شوند استفاده شده است.
سلول های بنیادی اولین سلول های بدن هستند که قابلیت تمایز به هر نوع سلولی را دارند. همین سلول ها هستند که بعدها برخی از آنها تبدیل به پوست، برخی دیگر تبدیل به چشم و استخوان و غیره می شوند. با این حال استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف برای درمان بیماری های قلبی، دیابت و این قبیل بیماری ها موفقیت آمیز نیست.
تحقیقات در زمینه استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف برای درمان ناشنوایی، آسیب های جدی مغزی، فلجی و درمان بسیاری از بیماری ها واختلالات صعب العلاج ادامه دارد.
اگر قصد عضویت در بانک خون بند ناف را دارید باید قبل از رسیدن روز زایمان هماهنگی های لازم را انجام دهید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.