دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

«هما» نمونه یک مادر موفق است


«هما» نمونه یک مادر موفق است

گپی با ریما رامین فر از تغذیه و سلامت تا کار و زندگی

ریما رامین‌فر حضور مستمر ۲ دهه‌ای در عرصه بازیگری دارد و سال‌ها با حضور در صحنه تئاتر و همکاری با محمد یعقوبی نقش‌های ماندگاری را روی صحنه تئاتر بازی کرده است...

حضور رامین‌فر در سینما و تلویزیون هم قابل توجه بوده است و بازی‌های درخشانش در فیلم «یه حبه قند» ساخته رضا میرکریمی و سریال‌هایی مانند «پایتخت» و «چک برگشتی» ساخته سیروس مقدم از یاد نرفتنی است. او نوروز امسال هم با حضور در مجموعه تلویزیونی «پایتخت۲» با مخاطبانش در ارتباط بوده. با ریما رامین‌فر درباره بازی‌اش در «پایتخت۲» و رازهای سلامت و موفقیتش در عرصه بازیگری گفت‌وگو کرده‌ایم.

▪ برای بازیگری از جنس شما که در کار بازیگری حضور مستمری دارد، سلامت جسم و تغذیه درست و اصولی چقدر مهم است؟

برنامه خاص و تدوین شده‌ای برای این موضوع ندارم، وقتی سرصحنه یک فیلم یا سریال هستم، غذاهایی که در وعده‌های ناهار یا شام سرو می‌شود، می‌خورم و نمی‌توانم مطابق میلم رفتار کنم و غذایی که برای همه آماده شده، می‌خورم اما در فیلم‌ها یا مجموعه‌هایی که مدت فیلمبرداری بیشتر از ۳ ماه طول می‌کشد، برنامه‌ریزی می‌کنم که برای حفظ تندرستی ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدنم را تامین کنم. یک بار سرصحنه سریالی بر اثر فشار و حجم بالای کار و ضعف بدنم کارم به بیمارستان کشید و پزشک گفت پتاسیم بدنم خیلی افت کرده و اوضاعم خطرناک است. از آن به بعد مواظب هستم دریافت مواد مورد نیاز بدنم کم و زیاد نشود.

▪ سرو کردن غذاهای چرب و پرکالری سرصحنه فیلم‌ها معمولا برای سلامت اعضای گروه مشکلاتی به وجود می‌‌آورد. برای حل این مشکل چه اقدامی می‌توان انجام داد؟

خوشبختانه مدتی است در برخی کارها دو نوع غذای عادی و رژیمی سرو می‌شود و بیشتر به سلامت اعضای گروه اهمیت می‌دهند.

▪ آیا برای تنظیم برنامه غذایی با متخصص تغذیه مشورت می‌کنید؟

بله اما این مشورت‌ها دائمی نیست. اراده قوی‌ای برای رژیم گرفتن و رعایت آن ندارم و در مقاطع مختلف چاق یا لاغر می‌شوم و نمی‌توانم رژیم را ثابت نگه دارم اما هر بار که با متخصص تغذیه مشورت کرده‌ام به نتایج خوبی رسیده‌ام.

▪ هنگامی که منزل هستید، برای آماده کردن وعده‌های غذایی، طبق برنامه خاصی عمل می‌کنید؟

نه، برنامه خاصی ندارم فقط سعی می‌کنم حتما انواع و اقسام میوه و سبزیجات در خانه وجود داشته باشد.

▪ به نظر شما علت اصلی گرایش مردم به مصرف فست‌فود چیست؟

تا ۲۰ سال قبل خیلی‌ها با پیتزا آشنا نبودند ولی ناگهان با تبلیغات زیاد و تاسیس فست‌فودفروشی‌های زیبا و شیک و البته خوشمزه بودن این غذاها، نظر مردم به فست‌فودها جلب و این غذاها به غذای اصلی خیلی از جوان‌ها و خانواده‌ها تبدیل شد؛ مخصوصا اگر زن و شوهر کارمند بودند. اگر همان زمان سازمان‌‌های مسوول درباره زیان‌های استفاده مکرر از فست‌فودها اطلاع‌رسانی انجام می‌دادند، سلامت عمومی جامعه با مصرف بی‌رویه فست‌فودها دچار مخاطره نمی‌شد. خیلی از خانواده‌هایی که اهل تحقیق و پژوهش هستند، از زمانی که با زیان‌‌های فست‌فودها آشنا شده‌اند، مصرفشان را به حداقل کاهش داده‌اند.

▪ بچه‌ها علاقه زیادی به مصرف‌ فست‌فود دارند و گسترش پیدا کرده، برای آگاه کردن آنها چه باید کرد؟

بچه‌ها به مهدکودک و مدرسه می‌روند و تحت تاثیر عادت‌های غذایی یکدیگر قرار می‌گیرند. وقتی بچه‌ای می‌بیند همه دوستانش فست‌فود و چیپس و پفک می‌خورند، طبیعی است او هم به این خوراکی‌ها گرایش پیدا می‌کند اما خانواده‌ها می‌توانند با برنامه‌ریزی درست، مصرف فست‌فودها را به حداقل برسانند.

▪ برای تغذیه پسرتان مواقعی که به مهدکودک می‌رود، چه مواد خوراکی‌ای را در نظر می‌گیرید؟

در همه مهدکودک‌ها برگه‌ای به والدین داده می‌شود و از آنها می‌خواهند تغذیه‌ناسالم به کودکان ندهند. من هم تلاش می‌کنم طبق این برنامه عمل کنم، اما به هر حال پسرم هرازگاهی چیپس، پفک و سایر تنقلات را مصرف می‌کند. هر روزی که پسرم به مهدکودک می‌رود، خشکبار و میوه در کیفش قرار می‌دهم تا آنها را بخورد.

▪ پخش تیزرهای تبلیغاتی چیپس و پفک از تلویزیون در رشد مصرف آن چقدر تاثیر دارد؟

به هرحال تاثیراتی داشته است، اما با رشد آگاهی‌های پزشکی، حتی بچه‌ها هم می‌دانند خوردن این مواد برای بدن مضر است. به نظر من باید با یک عزم جدی مثل نهادینه کردن بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی یا عدم استعمال دخانیات حین رانندگی، در مورد این مساله فرهنگ‌سازی انجام داد.

▪ شما به باشگاه‌های ورزشی هم می‌روید؟

وقتی فرصت داشته باشم برای ورزش به باشگاه‌های ورزشی می‌روم و بیشتر مواقع به پیاده‌روی می‌پردازم و شنا کردن را به صورت برنامه‌ریزی شده‌ پیگیری و دنبال می‌کنم.

▪ خیلی از بازیگران سراغ رستوران‌داری رفته‌اند، شما به داشتن چنین شغلی علاقه ندارید؟

به شغل‌هایی که به غذا مربوط هستند، علاقه زیادی دارم. سال‌ها قبل که مدتی در خارج از کشور زندگی می‌کردم، در یک رستوران مشغول کار بودم و به این شغل علاقه دارم. در درست کردن شیرینی، دسر و طبخ غذا متخصص هستم اما رستوران‌داری شغلی است که باید روی آن تمرکز داشت و این مساله با شغل بازیگری و اینکه باید مدام سرکار باشم، جور درنمی‌آید.

▪ اگر رستورانی تاسیس کنید، چه نوع غذاهایی را سرو می‌کنید؟

انواع و اقسام سالادهای ایرانی و فرنگی. مشابه چنین رستورانی در جزیره کیش وجود دارد و مورد استقبال مردم قرار گرفته است.

▪ در مجموعه «پایتخت۲» شاهد حضور باباپنجعلی که از بیماری اختلال حافظه رنج می‌برد، بودیم. به‌نظر شما این سریال برای خانواده‌هایی که یکی از اعضای آن با این مشکل مواجه است چه پیامی داشت؟

تلویزیون رسانه فراگیری است و در «پایتخت۲» تاکید بر اهمیت و جایگاه خانواده بود. به نوعی «پایتخت» را سمبل تکریم مقام خانواده در جامعه می‌بینم و تمام اعضای خانواده داستان به شدت پشتیبان و یاور یکدیگر بودند و باوجود اینکه باباپنجعلی حافظه درستی نداشت اما در خانواده به‌عنوان یک رکن مهم مورد احترام و حمایت قرار می‌گرفت و یکی از دلایلی که باعث شد مخاطبان با این سریال ارتباط برقرار کنند، همین توجه ویژه به خانواده و نقش بزرگ‌ترهایی مانند باباپنجعلی بود.

▪ «هما» برایتان چه ویژگی‌هایی داشت؟

نمونه موفق یک مادر، همسر مهربان، دلسوز و صبور است که زندگی را خیلی سخت نمی‌گیرد و از اینکه در کنار خانواده‌اش حضور دارد، احساس خوشحالی و شادمانی می‌کند.

احمدمحمد اسماعیلی