جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

همه چیز تحت کنترل کارگردان بود


همه چیز تحت کنترل کارگردان بود

بازیگر نقش «رهی» در سریال بچه های نسبتا بد

علی طباطبایی از بازیگران سینما و تلویزیون است. او در آثار مختلف همچون سالاد فصل، آشپزباشی، ترانه مادری و قلب یخی بازی کرده است. طباطبایی در سریال تلویزیونی «بچه‌های نسبتا بد» نقش رهی را بازی می‌کند که همراه دو جوان دیگر دست به دزدی می‌زند. از سوی دیگر با ماجراهایی هم در خانواده روبه‌روست. همین مساله باعث شده تا نقش پرفراز و نشیبی را تجربه کند. با او درباره این سریال به گفت‌وگو نشستیم.

قبل از شروع تصویربرداری سریال تلویزیونی «بچه‌های نسبتا بد» در خبرها اعلام شده بود که شما قرار است نقش طاها را بازی کنید نه رهی، چطور شد نقش طاها به حمید گودرزی سپرده شد و نقش رهی به شما رسید؟

قصه سریال «بچه‌های نسبتا بد» قبل از شروع تصویربرداری تغییرات زیادی کرد. به همین دلیل شخصیت‌ها تغییراتی کردند اما قرار هم نبود من نقش طاها را بازی کنم. داستان این سریال در ابتدا خطی بود، اما در بازنویسی مجدد داستان، سریال «بچه‌های نسبتا بد» ساختار جدید و مدرن پیدا کرد و فلاش‌بک‌ها اضافه شد. در این ساختار شخصیت‌ها هم تغییر کردند.

درباره انتخاب من برای بازی در نقش رهی هم باید بگویم که نتیجه مشورت سیروس مقدم کارگردان، سیدکمال طباطبایی تهیه‌کننده و شهرام زمانی بود که تصمیم گرفتند نقش رهی را به من بدهند. رهی، جوانی است که با این‌که چهره معصومی دارد، اما درگیر ماجرای دزدی و خلافکاری می‌شود. در تغییرات فیلمنامه شخصیت رهی هم خیلی بالا و پایین شد و سرانجام قرار شد شخصیت طاها نسبت به شخصیت‌های دیگر پخته‌تر باشد.

رهی معصومیت خاصی دارد، اما دزدی هم می‌کند. از سوی دیگر شخصیتش زمانی که پیش پدر و نامزدش است با زمانی که پیش دوستانش است، فرق دارد. اجرای شخصیت چندلایه برایتان دشوار نبود؟

به نکته خوبی اشاره کردید. واقعا رهی معصوم است. علاوه بر آن وقتی پیش دوستانش است، تلاش می‌کند شخصیت شیرین آن جمع باشد و با شوخی‌هایش فضا را تلطیف کند، اما وقتی پدر و نامزدش را از دست می‌دهد، جدی می‌شود و با اتفاقاتی که برایش می‌افتد به گونه دیگر برخورد می‌کند، حتی در این صحنه‌ها در موقعیت حزن‌انگیز قرار می‌گیرد.

از سوی دیگر در برخی جاها هم کمی خشونت باید داشته باشد. رهی در موقعیت‌های مختلف قرار دارد و من باید سعی می‌کردم بازی‌هایم یکدست باشد. طبیعی است حفظ این یکدستی در موقعیت‌های مختلف کار راحتی نیست و سختی‌های خودش را دارد.

گرچه تکلیف شخصیت‌های دیگر مشخص بود، اما شخصیت رهی به قول معروف بالا و پایین‌هایش زیاد بود و من باید همه ویژگی‌های او را به نمایش می‌گذاشتم، حتی زمانی که رهی پدرش را از دست می‌دهد، شخصیتش کاملا تغییر می‌کند و دیگر شوخی نمی‌کند.در اینجا باید از سیروس مقدم، کارگردان سریال تلویزیونی «بچه‌های نسبتا بد» قدردانی کنم که با راهنمایی و کمک‌هایش باعث شد تا اندازه بازی‌ و حسم در صحنه‌های مختلف حفظ شود.

با توجه به این‌که باید تمام این ویژگی‌ها را در کارتان حفظ می‌کردید، آیا از قبل تمرین می‌کردید یا این‌که تمرینات شما فقط سر صحنه بود؟

در ابتدا قرار بود سریال تلویزیونی«بچه‌های نسبتا بد» در ماه رمضان پخش شود، به همین دلیل روزی۸۱-۷۱ساعت ضبط داشتیم، بنابراین از قبل امکان تمرین وجود نداشت و تمام تمرینات در صحنه و زیرنظر سیروس مقدم انجام می‌شد. در واقع بعد از دو سه بار تمرین، ضبط می‌کردیم.

فرم این سریال متفاوت با دیگر آثار تلویزیونی است. آیا سیروس مقدم این اجازه را به شما می‌داد که نقش‌تان را آن‌طور که می‌خواهید بازی کنید؟

خوشبختانه سیروس مقدم جزو کارگردانانی است که خط‌کشی شده با بازیگران برخورد نمی‌کند، ولی خط قرمزهایی هم دارد که از آنها هم نمی‌توانیم خارج شویم. اگر پیشنهاد خاصی هم داشتیم، حتما با مشورت انجام می‌دادیم. اگر مورد قبول بود، انجام می‌دادیم و در صورتی که تائید نمی‌کرد، انجام نمی‌شد. در مجموع به دلیل فشردگی کار فرصت تمرین خیلی کم بود و بیشتر روزها ما سه نفر (من، اشکان خطیبی و میلاد کی‌مرام) سر ضبط بودیم.

سیروس مقدم چه خط قرمزهایی داشت که شما باید از آن عبور نمی‌کردید؟

برخی مواقع شاهد هستیم کنترل صحنه بیشتر از آن‌که دست کارگردان باشد، به دست بازیگران است و آنها مرتب بداهه دارند و خودشان دیالوگ‌هایشان را تغییر می‌دهند، اما سیروس مقدم کنترل صحنه را به‌عهده داشت و برای خودش چارچوب‌هایی دارد. منظورم از خط قرمزها کنترل صحنه و نوع بازی‌ها بود.

با توجه به تازگی فرم روایت قصه در سریال« بچه‌های نسبتا بد»، فکر می‌کنید این سریال توانسته با مخاطبان ارتباط برقرار کند؟

نمی‌خواهم بگویم کار سیروس مقدم یک پله بالاتر از کارهای دیگر است، چون همه تلاش می‌کنند تا کار خوبی بسازنند. به همین دلیل معتقدم با توجه به تهاجم فرهنگی باید کارهای تلویزیون یک قدم جلوتر از مخاطب باشد تا بینندگان شاهد کارهای متنوع و متفاوت باشند.

گرچه فضای این سریال در قسمت‌های ابتدایی برای مردم ناآشنا بود، اما از قسمت هشتم به بعد با این نوع فرم عادت کردند و علاوه بر آن تعداد فلاش‌بک‌ها هم کمتر شده است. من از سیروس مقدم قدردانی می‌کنم که مثل پدر حامی من بود و به من اعتماد کرد. از استادانم اکبر عبدی، رضا فیاضی و غلامحسین لطفی هم تشکر می‌کنم.همچنین از بازی کردن در مقابل بازیگران نقش مقابلم، حمید گودرزی و اشکان خطیبی لذت بردم.

فاطمه عودباشی ‌