سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
شبکه های بدون کابل
از اول پیدایش بشر ، انسان ها همواره به دنبال راحتی کار خود بوده ، در شبکه های بدون کابل برای ارسال اطلاعات بین کامپیوترهای موجود در شبکه از امواج رادیوئی استفاده می شود . در این شبکه ها تمام کامپیوترها با استفاده از سیگنال های رادیوئی اقدام به انتشار اطلاعات مورد نظر برای یکدیگر می نمایند .
این نوع شبکه ها دارای ساختاری ساده بوده و براحتی می توان یک کامپیوتر متصل به این نوع از شبکه ها را امکان های دیگر استقرار و کما کان از امکانات شبکه بهره مند گردید .
چهار نوع متفاوت از شبکه های بدون کابل وجود دارد .
۱) Blue too th irda swap (homerf) wifi (weca)
۲) شبکه های Bluetooth در حال حاضر عمومیت نداشته و به نظر قادر به پاسخگوئی به کاربر برای شبکه های با سرعت بالا نمی باشند .
۳) infrared D استانداردی به منظور ارتباط دستگاهها یی است که از سیگنال نوری مادون ترفه استفاده می شود .
۴) Wirless Ethenet wi Fi : رویکرد جدیدی را نسبت به HOMERF ارائه نموده است .
دستگاهای SWAP در هر ثانیه ۵۰HOP ایجاد و در هر ثانیه قادر به ارسال یک مگابایت در ثانیه می باشند .
● مقدمه :
شبکه های بدون کابل یکی از چندین روش موجود بمنظور اتصال چند کامپیوتر بیکدیگر و ایجاد یک شبکه کامپیوتری است . در شبکه های فوق برای ارسال اطلاعات بین کامپیوتر های موجود در شبکه از امواج رادیوئی استفاده می شود
● مبانی شبکه های بدون کابل
تکنولوژی شبکه های بدون کابل از ایده " ضرورتی به کابل های جدید نمی باشد " استفاده می نماید . در این نوع شبکه ها ، تمام کامپیوتر ها با استفاده از سیگنال هائی رادیوئی اقدام به انتشار اطلاعات مورد نظر برای یکدیگر می نمایند . این نوع شبکه ها دارای ساختاری ساده بوده و براحتی می توان یک کامپیوتر متصل به این نوع از شبکه ها را مکان های دیگر استقرار و کماکن از امکانات شبکه بهره مند گردید مثلاً " در صورتیکه این نوع شبکه ها را دریک فضای کوچک نظیر یک ساختمان اداری ایجاد کرده باشیم و دارای یک کامپیوتر LAPTOP باشیم که از کارت شبکه مخصوص بدون کابل استفاده می نماید ، در هر مکانی از اداره مورد نظر که مستقر شده باشیم با استفاده از LAPTAB می توان بسادگی به شبکه متصل و از امکانات مربوطه استفاده کرد .
شبکه های کامپیوتری از نقطه نظر نوع خدمات و سرویس دهی به دو گروه :
۱) نظیر به نظیر و سرویس گیرنده
۲) سرویس دهنده تقسیم می گردند .
در شبکه های نظیر به نظیر هر کامپیوتر قادر به ایفای وظیفه در دو نقش سرویس گیرنده و سرویس دهنده د رهر لحظه است . در شبکه های سرویس گیرند ه / سرویس دهنده ، هر کامپیوتر صرفاً " می تواند یک نقش را بازی نماید . ( سرویس دهنده یا سرویس گیرنده ( . در شبکه های بدون کابل که بصورت نظیر به نظیر پیاده سازی می گردنند ، هر کامپیوتر قادر به ارتباط مستقیم با هر یک از کامپیوترهای موجود در شبکه است . برخی دیگر از شبکه های بدون کابل بصورت سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، پیاده سازی می گردند . این نوع شبکه ها یک ACCESS POINT می باشد دستگاه فوق یک کنترل کننده کابلی بوده و قادر به دریافت و ارسال اطلاعات به آداپتورهای بدون کابل ( کارت های شبکه بدون کابل ) نصب شده در هر یک از کامپیوتر ها می باشند .
جهار نوع متفاوت از شبکه های بدون کابل و جود دارد ( از کند وارزان تا سریع و گران )
۱) BlueTooth
۲) IrDA
۳) (Homerf SWAP)
۴) شبکه های Bluetooth در حال حاضر عمومیت نداشته و بنظر قادر به پاسخگوئی به کاربران برای شبکه های با سرعت بالا نمی باشند .
(Association IrDA)Infrared استانداردی بمنظور ارتباط دستگاههائی است که از سیگنال های نوری مادون قرمز استفاده می نمایند . استاندارد فوق نحوه عملیات کنترل از راه دور ، (تولید شده توسط یک تولید کننده خاص ) و یک دستگاه راه دور ( تولید شده توسط تولید کننده دیگر ) را تبین می کند . دستگاههای IrDA از نور مادون قرمز استفاده می نمایند .
قبل از بررسی مدل های SWAP وWi-Fi لازم است که در ابتدا با استاندارد اولیه ای که دو مدل فوق بر اساس آنها ارائه شده اند ، بیشتر آشنا شویم .
اولین مشخصات شبکه های اترنت بدون کابل با نام IEEE ۸۰۲.۱۱ توسط مؤسسه IEEE عرضه گردید . در استاندارد فوق دو روش بمنظور ارتباط بین دستگاهها با سرعت دو مگابیت در ثانیه مطرح شد . دو روش فوق بشرح زیر می باشند .
۱) (spectrum DSSS) Direct-sequence spread
۲) (FHSS)Frequency hopping spread spectrum
دو روش فوق از تکنولوژی (FSK) Frequency shift keying استفاده می نمایند . همچنین دو روش فوق از امواج رادیوئی spread-spectrum در محدوده ۴/۲ گیگاهرتز استفاده می نمایند .
Spread Spectrum ، بدین معنی است که داد ه مورد نظر برای ارسال به بخش های کوچکتر تقسیم و هر یک از آنها با استفاده از فرکانس های گسسته قابل دستیابی در هر زمان ، ارسال خواهند شد. دستگاههائی که از DSSS استفاه می نمایند ، هر بایت داده را به چندین بخش مجزا تقسیم و آنها را بصورت همزمان با استفاده از فرکانس های متفاوت ، ارسال می دارند .DSSS از پهنای باند بسیار بالائی استفاده می نماید ( تقریباً " ۲۲ مگاهرتز ) دستگاههائی که از FHSS استفاده می نمایند ، در یک زمان پیوسته کوتاه اقدام به ارسال داده کرده و با شیفت دادن فرکانس (HOP) بخش دیگری از اطلاعات را ارسال می نمایند . با توجه به اینکه هر یک از دستگاههای FHSS که با یکدیگر مرتبط می گردند ، بر اساس فرکانس مربوطه ای که می بایست HOP نمایند و از هرفرکانس در یک بازه زمانی بسیار کوتاه استفاده می نمایند ( حدوداً ۴۰۰ میلی ثانیه ) ، بنابر این می توان از جندین شبکه FHSSدر یک محیط استفاده کرد (برای اثرات جانبی ) . دستگاههای FHSS صرفاً دارای پهنای باند یک مگاهرتز و یا کمتر می باشند . Homerf و Homerf SWAP ، اتحادیه ای است که استانداری با نام (SWAP)Shared Wireless Access protocol را ایجاد نموده است . SWAP دارای شش کانال صوتی متفاوت بر اساس استاندارد DECT و ۱۱،۸۰۲ است . دستگاههای SWAP در هر ثانیه ۵۰HOP ایجاد و در هر ثانیه قادر به ارسال یک مگابیت در ثانیه می باشند . در برخی از مدل ها میزان ارسال اطلاعات تا دو مگابیت در ثانیه هم می رسد . ، توانائی فوق ارتباط مستقیم به تعداد اینترفیس های موجود در محیط عملیاتی دارد . مزایای
SWAP عبارتند از :
▪ قیمت مناسب
▪ نصب آسان
▪ به کابل های اضافه نیاز نخواهد بود .
▪ دارای ACCESS POINT نیست .
دارای شش کانال صوتی دو طرفه و یک کانال داده است امکان استفاده از ۱۲۷ دستگاه در هر شبکه وجود دارد . امکان داشتن چندین شبکه در یک محل را فراهم می نماید . امکان رمز نگاری اطلاعات بمنظور ایمن سازی داده ها وجود دارد .
برخی از اشکالات SWAP عبارتند از :
▪ دارای سرعت بالا نیست ( در حالت عادی یک مگابیت در ثانیه )
▪ دارای دامنه محدودی است (۷۵تا ۱۲۵ فوت / ۲۳تا ۳۸ متر )
▪ با دستگاههای FHSSسازگار نیست .
▪ دستگاههای دارای فلز و یا وجود دیوار می تواند باعث افت ارتباطات شود .
▪ استفاده در شبکه های کابلی ، مشکل است .
تراتسیور بدون کابل واقعی بهمراه یک آنتن کوچک در یک کارت PCI، ISA و یا PCMCIA ایجاد (ساخته ) می گردد . در صورتیکه از یک کامپیوتر LAPTOP استفاده می شود . کارت PCMCIAبصورت مستقیم به یکی از اسلات های PCMCIA متصل خواهد شد . در کامپیوتر های شخصی ، می بایست از یک کارت اختصای ISA ، کارت PCI HOMERF و یا یک کارت PCMCIA بهمراه یک آداپتور مخصوص ، استفاده کرد .
با توجه به ضرورت استفاده از کارت های اختصاصی ، صرفاً کامپیوتر ها را می توان در یک شبکه SWAP استفاده کرد . چاپگرها و سایر و سائل جانبی می بایست مستقیماً به یک کامپیوتر متصل وتوسط کامپیوتر مورد نظر بعنوان یک منبع یک منبع اشتراکی مورد استفاده قرار گیرند .
اکثر شبکه های SWAP بصورت " نظیر به نظیر " می باشند . برخی از تولید کنندگان اخیراً بمنظور افزایش دامنه تأثیرپذیری در شبکه های بدون کابل ، Access point هائی را به بازار عرضه نموده اند . شبکه های HomeRf نسبت به سایر شبکه های بدون کابل ، دارای قیمت مناسب تری می باشند .
● WECAو Wi-Fi
(Compatibility Alliance WECA) Wireless Ethernet رویکرد جدید ی را نسبت به HomeRF ارائه نموده است . محصولات مبتی بر استاندارد IEEE ۱۱، ۸۰۲ تأکید می نماید . مشخصات فوق FHSS را حذف و تأکید بر استفاده از DSSS دارد . ( بدلیل ظرفیت با لا در نرخ نانتقال اطلاعات ). بر اساس IEEE ۱۱B.۸۰۲، هر دستگاه قادر به برقراری ارتباط با سرعت یازده مگابیت در ثانیه است . در صورتیکه سرعت فوق پاسخگو نباشد ، بتدریج سرعت به ۵/۵ مگابیت در ثانیه ، دو مگابیت در ثانیه و نهایتاً " به یک مگابیت در ثانیه تنزل پیدا خواهد کرد . بدین ترتیب شبکه از صلابت و اعتماد بیشتری برخوردار خواهد بود .
مزایای Wi-Fi عبارتند از :
▪ سرعت بالا (یازده مگابیت در ثانیه )
▪ قابل اعتماد
▪ دارای دامنه بالائی می باشند (۰۰۰،۱فوت یا ۳۰۵ متر در فضای باز و ۲۵۰ تا ۴۰۰فوت / ۷۶تا ۱۲۲ متر در فضای بسته )
▪ با شبکه های کابلی بسادگی ترکیب می گردد .
▪ با دستگاههای DSSS ۸۰۲.۱۱ (اولیه ) سازگار است .
▪ برخی از اشکالات Wi-Fi عبارتند از
▪ گران قیمت می باشند .
▪ پیکر بندی و تنظیمات آن مشکل است .
▪ نوسانات سرعت زیاد است .
Wi-Fi سرعت شبکه های اترنت را بدون استفاده از کابل در اختیار قرار می دهد . کارت های ساز گار با Wi-Fi بمنظور استفاده در شبکه های " نظیر به نظیر " وجود ، ولی معمونلاً Wi-Fi به Access point نیاز خواهد داشت . اغلب Access point ها دارای یک اینترفیس بمنظور اتصال به یک شبکه کابلی اترنت نیز می باشد . اکثر ترانسیورهای Wi-Fi بصورت کارت های PCMCIA عرضه شده اند . برخی از تولید کنندگان کارت های PCI و یا ISA را نیز عرضه نموده اند .
توسط افراد وحید فخری
http://www.t۳nsm.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست