سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
ازدواج شاهانه با هزینه کلان
کیت میدلتون دیگر به شاهزاده خانم (پرنسس) تبدیل شده است. ویلیام و کیت روز جمعه ۲۹ آوریل در کلیسای وستمینستر عقد کردند. دعوت از سران کشورهایی استبدادی و خرج کلان این جشن بزرگ، از جمله موارد مورد بحث این ازدواج شاهانه بودند.
به گزارش دویچه وله، روز جمعه مراسم عقد ازدواج ویلیام و کیت در کلیسای وستمینستربا حضور ۱۹۰۰ مهمان برگزار شد. پس از آن، زوج جوان در یک کالسکه مجلل به کاخ باکینگهام و در مهمانی ناهار ازدواج شرکت کردند.
این جشن با شور و شوق مردم بریتانیا همراه بود. از دو روز پیش از این مراسم بسیاری از مردم مقابل کاخ باکینگهام چادر زدند تا بتوانند روز جمعه ورود پرنس ویلیام و کیت را از نزدیک مشاهده کنند. اما نه تنها مردم بریتانیا، بلکه بسیاری از اروپاییهای دیگر نیز به ویژه برای این روز به شهر لندن سفر کردند.
مهمانان سلطنتی و دیگران
بسیاری از خاندانهای سلطنتی به این ازدواج دعوت شدهاند. ملکه دانمارک، ملکه اسپانیا، پادشاه نروژ همراه با ملکه سونیا، فیلیپ ولیعهد بلژیک همراه با همسرش مارگارت، الکساندر ولیعهد سابق صربستان همراه با همسرش، پرنس آلبرت از موناکو، پرنسس ویکتوریا از سوئد همراه با همسرش دانیال و غیره.
اما نه تنها خانوادههای سلطنتی بلکه افراد مشهور دیگر نیز در میان مهمانها بودند. از دیوید بکهام و همسرش ویکتوریا تا خواننده بزرگ بریتانیایی التون جان و هنرپیشه کمدی رووان آتکینسن یا همان مستر بین.
مهمانان جنجال برانگیز
طی تدارکات این ازدواج، دعوت از برخی مهمانها بحثانگیز بود. مهمانانی که در اصل سران کشورهایی هستند که حقوق بشر در آنها پایمال میشود. وزارت خارجه بریتانیا یک روز قبل از ازدواج سلطنتی، دعوت از سفیر سوریه را پس گرفت.
سلمان بن حامد عیسی الخلیفه، ولیعهد کشوربحرین، که با خشونت برای مقابله با اعتراضات صلحآمیز مردم خود پیش میتازد، مجبور به رد کردن دعوتش شد. گروههای حقوق بشر تصمیم خاندان سلطنتی بریتانیا برای دعوت الخلیفه به این جشن را به شدت محکوم کردند.
دعوت پادشاه سوازیلند نیز بسیار مورد بحث بود. پادشاهی که دراین کشور بسیار فقیر در جنوب آفریقا زندگی پرعیش و عشرتی برای خود فراهم کرده است. اما جالب اینجاست که با وجود این حرف و حدیثها، او برای حضور در جشن عروسی به شهر لندن آمد.
خرج و مخارج ازدواج
خانواده سلطنتی بریتانیا همراه با خانواده کیت میدلتون مسئولیت پرداخت تمام خرج و مخارجی که به طور مستقیم در ارتباط با ازدواج هستند را متقبل شدند. مراسم کلیسا، دستهگلهای متعدد، کالسکه و به طور کلی خود جشن عروسی جزو این خرجها هستند. اما دولت و نهادهای رسمی دیگر مسئول پرداخت هزینه اقدامات امنیتی همچون حضور گسترده نیروهای پلیس هستند. امنیت این ازدواج توسط ۵۰۰۰ مأمور پلیس تامین میشود. خرج این جشن برای دولت بریتانیا کلان خواهد بود، زیرا پس از اعلام روز ۲۹ آوریل به یک روز تعطیل رسمی، تمامی افرادی که از طرف نهادهای عمومی مشغول به فعالیت در این روز هستند درآمد بیشتری خواهند داشت.
اما با وجود این، گفته میشود که این مراسم برای بخش توریسم بریتانیا حدود ۶۰ میلیون یورو درآمد خواهد داشت. از طرف دیگر افرادی هم هستند که به شدت مخالف این ازدواج شاهانه و پرخرج هستند. برای مثال یکی از دبیران روزنامه فاینانشال تایمز عقیده دارد که همچون جشنی اثر چندان مثبتی برای اقتصاد بریتانیا نداشته باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست