سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

گریپ فروت , معجزه ای برای فشار خون بالا


گریپ فروت , معجزه ای برای فشار خون بالا

گریپ فروت , میوه ای توپر, خوش طعم ومغذی است نصف گریپ فروت , افزون بر ۵۰گرم ویتامین ث را در بردارد همچنین RDA۳۲۵ درصد مقدار مجاز خوراكی توصیه شده پتاسیم , ۲۵ میكروگرم فولات , ۴۰ میلی گرم كلسیم و ۱ میلی گرم آهن دارد

گریپ‌ فروت‌، میوه‌ای‌ توپر، خوش‌ طعم‌ ومغذی‌ است‌. نصف‌ گریپ‌ فروت‌، افزون‌ بر ۵۰گرم‌ ویتامین‌ (ث‌) را در بردارد. همچنین‌RDA۳۲۵ درصد مقدار مجاز خوراكی‌ توصیه‌شده‌ پتاسیم‌، ۲۵ میكروگرم‌ فولات‌، ۴۰ میلی‌گرم‌كلسیم‌ و ۱ میلی‌ گرم‌ آهن‌ دارد. انواع‌ سرخ‌ وصورتی‌ میوه‌ یاد شده‌ سرشار از بتاكاروتن‌ است‌ كه‌بدن‌، آن‌ را به‌ ویتامین‌ (آ) تبدیل‌ می‌سازد. یك‌فنجان‌

حاوی‌ گریپ‌ فروت‌ شیرین‌ نشده‌ (بدون‌شكر) به‌ مقدار ۹۵ میلی‌ گرم‌ ویتامین‌ (ث‌) و بیش‌از ۱۵۰ درصد مقدار مجاز خوراكی‌ توصیه‌ شده‌(RDA) دارد، همچنین‌ بسیاری‌ از سایر موادمغذی‌ در چنین‌ میوه‌ تازه‌ای‌ جای‌ گرفته‌ است‌. درگذشته‌، بسیاری‌ از مردم‌، از خوردن‌ گریپ‌ فروت‌بدون‌ شكر، به‌ خاطره‌ عصاره‌ تلخ‌ و ترش‌ آن‌،خودداری‌ می‌كرده‌اند، ولی‌ به‌ طور معمول‌ باآمیختن‌ آب‌ گریپ‌ فروت‌ سرخ‌ یا صورتی‌ با سفید،مزه‌ شیرین‌ حاصل‌ می‌شود. اگر آب‌ پرتقال‌ وگریپ‌ فروت‌ را با هم‌ در آمیزیم‌، نوشابه‌ای‌نیروبخش‌ پدید می‌آید كه‌ نیاز به‌ شیرین‌ كردن‌ندارد. به‌ موجب‌ برنامه‌های‌ پرهیز (رژیم‌) غذایی‌كه‌ طی‌ سال‌ها از سوی‌ سازمان‌ نظارت‌ برموادغذایی‌ و دارویی‌ آمریكا (FDA) تنظیم‌ یافته‌،معلوم‌ شده‌ است‌ كه‌ گریپ‌ فروت‌ از قدرت‌بی‌نظیری‌ برای‌ سوزاندن‌ و از بین‌ بردن‌ چربی‌هابرخوردار است‌. گریپ‌ فروت‌ سرشار از ویتامین‌(ث‌) و پتاسیم‌ است‌. منبعی‌ غنی‌ از فولات‌، آهن‌،كلسیم‌ و سایر مواد معدنی‌ می‌باشد. انواع‌ سرخ‌ وصورتی‌ آن‌ انباشته‌ از كاروتن‌ یعنی‌ زمینه‌ سازویتامین‌ (آ) است‌. فیبر گیاهی‌اش‌ فراوان‌، ولی‌مقدار كالری‌اش‌ جزئی‌ است‌. دارای‌ بیوفلاونویدو شماری‌ دیگر از مواد گیاهی‌ است‌ كه‌ از انسان‌ درمقابل‌ بروز سرطان‌ و بیماری‌های‌ قلبی‌ مراقبت‌می‌كنند. میوه‌ گریپ‌ فروت‌، اشتها را تقویت‌می‌كند.

● خواص‌ درمانی‌ این‌ میوه‌

۱) عمل‌ هضم‌ را آسان‌ می‌كند و جریان‌ وترشح‌ كیسه‌ صفرا را سرعت‌ می‌بخشد.

۲) دارای‌ ویتامین‌های‌ (ث‌) و (پ‌) است‌.این‌ دو ویتامین‌ در حفظ سلامت‌ قلب‌ و عروق‌بدن‌ موثرند.

۳) به‌ تولید قند و مواد حیاتی‌ دستگاه‌ بدن‌كمك‌ می‌كند.

۴) گل‌های‌ گریپ‌ فروت‌، خاصیت‌ ضد تشنج‌ ولرز دارد و دم‌ كرده‌ آن‌ را موقع‌ تشنج‌، زكام‌ و تب‌می‌نوشند.

۵) اگر گریپ‌ فروت‌ را صبح‌ ناشتا بخورند،خواص‌ ادرارآور آن‌ زیاد می‌شود و سموم‌ را ازبدن‌ خارج‌ می‌كند.

۶) خون‌ را تصفیه‌ می‌كند و كلیه‌ و كبد را پاك‌می‌سازد.

۷) ضد خون‌ریزی‌ است‌.

۸) گریپ‌ فروت‌، میوه‌ای‌ خنك‌ است‌ و عطش‌را رفع‌ می‌كند.

۹) اختلالات‌ مفصلی‌ را درمان‌ می‌كند.

۱۰) گریپ‌ فروت‌، برای‌ كسانی‌ كه‌ موهای‌سرشان‌ می‌شكند، تجویز می‌شود.

۱۱) برای‌ كسانی‌ كه‌ عفونت‌های‌ ریوی‌ و تب‌خیز دارند مفید است‌.

۱۲) علاوه‌ بر مواد معدنی‌ (آهن‌ و كلسیم‌)دارای‌ ویتامین‌های‌ (آ)، (ب‌ - ۱)، (ب‌ - ۲)،(ث‌) و (پ‌) است‌.

افرادی‌ كه‌ از رژیم‌ گریپ‌ فروت‌ پیروی‌می‌كنند، دچار كاهش‌ وزن‌ می‌شوند; اما این‌ بدان‌جهت‌ است‌ كه‌ آنها مواد غذایی‌ دیگر را كمترمی‌خورند و این‌ عمل‌ به‌ كاستی‌های‌ غذایی‌می‌انجامد. حتی‌ اگر این‌ گونه‌ باشد، گریپ‌ فروت‌،میوه‌ مفیدی‌ برای‌ متعادل‌ ساختن‌ وزن‌ بدن‌شمرده‌ می‌شود; و مقدار زیاد فیبر گیاهی‌اش‌،گرسنگی‌ را فرو می‌نشاند. چنانچه‌ می‌خواهید ازوزن‌تان‌ بكاهید، روزانه‌ پیش‌ از هر خوراكی‌، آن‌را بخورید تا جلوی‌ پرخوری‌تان‌ را بگیرد، درضمن‌ میان‌ وعده‌ ایده‌آلی‌ به‌ شمار می‌رود. جالب‌این‌ كه‌ گریپ‌ فروت‌ سرشار از پكتین‌ (الیاف‌ گیاهی‌حل‌ شدنی‌) است‌ كه‌ به‌ كاهش‌ كلسترول‌ خون‌كمك‌ می‌كند. وانگهی‌، پژوهش‌های‌ اخیر حاكی‌از آن‌ است‌ كه‌ میوه‌ مورد بحث‌ دارای‌ مواددیگری‌ است‌ كه‌ از بروز بیماری‌ها پیش‌گیری‌می‌كند. به‌ عنوان‌ مثال‌، گریپ‌ فروت‌های‌ سرخ‌ وصورتی‌، سرشار از لیكوپن‌ هستند و این‌ ماده‌، یك‌ماده‌ ضد اكسید كننده‌ است‌ كه‌ به‌ نظر می‌آید خطربزرگ‌ شدن‌ پروستات‌ را تقلیل‌ می‌دهد.پژوهندگان‌ هنوز ساز و كار (مكانیسم‌) عمل‌ كردلیكوپن‌ را نشان‌ نداده‌اند، لیكن‌ بررسی‌ شش‌ ساله‌دانشگاه‌ هاروارد كه‌ توسط ۴۸۰۰۰ پزشك‌ وسایر كارشناسان‌ بهداشت‌ صورت‌ گرفت‌، حكایت‌از آن‌ داشته‌ است‌ كه‌ مصرف‌ هفته‌ای‌ ۱۰ وعده‌مواد غذایی‌ سرشار از لیكوپن‌، سبب‌ كاهش‌۵۰درصد سرطان‌ پروستات‌ می‌شود. از دیگرمواد گیاهی‌ موجود در گریپ‌ فروت‌، می‌توان‌ ازاسیدفنولیك‌ نام‌ برد كه‌ مانع‌ تشكیل‌ نیتروزامین‌،مواد سرطان‌زا، بالیموندیدترپن‌ و مونوترپن‌می‌شود. مواد مذكور موجب‌ تولید آنزیم‌هایی‌می‌شوند كه‌ در جلوگیری‌ از پیدایش‌ سرطان‌ اثردارند و نیز بیوفلاونوید كه‌ از عمل‌ كردهورمون‌هایی‌ كه‌ باعث‌ رشد غده‌ (تومور)می‌شود، جلوگیری‌ می‌كند. گروهی‌ از مبتلایان‌ به‌آماس‌ مفصل‌ رماتیسمی‌، سرخریش‌ (لوپوس‌) وشماری‌ دیگر از مبتلایان‌ به‌ اختلالات‌ التهابی‌دریافته‌اند كه‌ گویی‌ مصرف‌ هر روزه‌ گریپ‌ فروت‌نشانه‌های‌ مرضی‌شان‌ را تقلیل‌ می‌دهد. افرادی‌كه‌ به‌ مركبات‌ حساسیت‌ دارند، احتمالا در برابرگریپ‌ فروت‌ نیز از خود حساسیت‌ نشان‌ می‌دهند.این‌ حالت‌ ممكن‌ است‌ به‌ خاطر خود میوه‌ یاروغن‌ موجود در پوست‌ آن‌ باشد.



همچنین مشاهده کنید