شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

شش باور نادرست غذایی


شش باور نادرست غذایی

افزایش اطلاعات تغذیه ای و آگاهیهای عمومی جامعه درباره روشهای صحیح تغذیه ای قطعا کمک شایانی در ارتقاء سلامت جامعه خواهد داشت

افزایش اطلاعات تغذیه ای و آگاهیهای عمومی جامعه درباره روشهای صحیح تغذیه ای قطعا کمک شایانی در ارتقاء سلامت جامعه خواهد داشت. اما برخی اوقات تصمیم گرفتن درمورد اینکه کدام توصیه های غذایی صحیح هستند دشوار می گردد در این مقاله برخی از باورهای غلط درمورد تغذیه و رژیم غذایی را گردآوری نموده ایم. درحقیقت رعایت یک رژیم غذایی متوازن کار بسیار ساده ای است فقط کافی است که یاد بگیرید تنوع غذایی و مصرف مقادیر مکفی از تمام گروههای غذایی را رعایت نموده و همواره انتخاب های غذایی سالمی داشته باشید.

۱) غذاهایی که روی برچسب آنها عنوان کم چرب ذکر شده باشند همیشه جزء انتخاب های سالم غذایی محسوب می شوند؟

غذاهای کم چرب نیز ممکن است محتوای کالری بالایی داشته باشند. عنوان کم چرب روی غذاها بدین معناست که این غذا نسبت به دیگر موارد مشابه درحدود ۳۰درصد چربی کمتری دارد.لذا اگر غذای مذکور ذاتا بسیار پرچرب باشد (مثل یک دونات) نسخه کم چرب آن نیز محتوای چربی بالایی دارد.در ضمن بسیاری از محصولات کم چرب محتوای بالایی از شکر کربوهیدرات ساده را دارند بنابر این برچسب را به دقت ملاحظه کنید و صرفا با دیدن عنوان کم چرب مواد غذایی آنها را خریداری ننمایید.

۲) برای کاهش وزن می بایست غذاهای نشاسته ای را به طورکامل کنار گذاشت.

حذف غلات از رژیم غذایی می تواند منجر به کمبود مواد مغذی مورد نیاز دربدن و ایجاد عوارضی گردد. غذاهای نشاسته ای مانند: برنج، نان، ماکارونی و سیب زمینی می بایست درحدود یک سوم از هر وعده غذایی ما را تشکیل دهند. این امر بدین معناست که برای پیروی از یک رژیم غذایی متعادل می بایست وعده های غذایی را برپایه این مواد (غله) طرح ریزی کنیم ولی می توانیم انتخاب های سالم تری داشته باشیم برای مثال انواع محصولات غله سبوس دار به جای منابع کربوهیدرات ساده مصرف نماییم.

۳) رمز یک رژیم غذایی سالم کمتر غذا خوردن است

وقتی صحبت از رژیم غذایی سالم می باشد نکته کلیدی رعایت تعادل و توازن در رژیم غذایی می باشد. بر فرض شما کم بخورید اما فقط غذاهای غنی از چربی و نمک وشکر را بخورید این کار چه کمکی را به سلامت شما خواهد کرد؟ برخی افراد مقادیر بیش از حدی از چربی، نمک وشکر را دریافت می کنند درحالی که مقادیر کافی از سبزی، میوه و فیبر را دریافت نمی کنند. هرچند این امر صحیح است که بسیاری از ما بیش از حد می خوریم ولی یک رژیم غذایی سالم به معنای مصرف طیف وسیع و متنوعی از انواع غذاها ولی در اندازه صحیح است.

۴) تمام چربی ها مثل هم هستند و باید دریافت چربی ها را محدود کرد

بسیاری از ما از کاهش دریافت چربی غذایی خودسود خواهیم برد ولی درهرحال حدود ۲۵ درصد تا ۳۰درصد از کالری کلی رژیم غذایی ما باید از چربی ها تامین گردد ولی جایگزین نکردن چربی های غیر اشباع به جای چربی های اشباع مزایای بسیاری را برای سلامت ما به ارمغان می آورد. چربی های اشباع در مواردی نظیر، سوسیس و کالباس، شیرینی جات، چربی های گوشت قرمز، کره و... یافت می شوند و این چربی ها می توانند سطوح کلسترول را بالا برده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بیفزایند. ولی چربی های غیر اشباع که در روغن ماهی، روغن زیتون و روغن آفتابگردان یافت می شوند می توانند به کاهش کلسترول خون و تامین مواد مغذی ضروری برای بدن کمک نمایند. لذا برای پیروی از یک رژیم غذایی سالم می بایست مقادیر کلی چربی دریافتی خود راکاهش دهید و هرجا که امکان داشت از منابع چربی های مفید (چربی های غیر اشباع) مصرف نمایید.

۵) اگر نمک را به غذاهای مصرفی ام اضافه نکنم پس مقادیر نمک دریافتی ام کم می گردد

هرچند اضافه نکردن نمک به غذا ایده خوبی است اما یک سوم نمکی که روزانه دریافت می نماییم. درخود اقلام غذاهایی که خریداری می کنیم موجود هستند. مصرف نمک بیش از حد می تواند فشارخون را بالا ببرد و خطرسکته و بیماری های قلبی را افزایش دهد. بزرگسالان نباید روزانه بیش از ۶گرم نمک دریافت کنند پس به دقت برچسب های روی غذاها را بررسی کنید و تصور نکنید که اگر به غذا نمک اضافه نکنید پس حتما دریافت نمکتان کم خواهد گشت چرا که بسیاری از غذاهای فرآوری شده محتوای نمک بالایی دارند.

۶) برخی غذاهای مثل خاص خانواده کلم، کرفس یا گریپ فروت و... می توانند چربی های بدن را بسوزانند و افراد را لاغر کنند.

مصرف هیچ خوراکی ای نمی تواند چربی بدن را بسوزاند و افراد را لاغر نماید و خوراکی های مذکور درواقع کم کالری هستند و محتوای چربی آنها تقریبا معادل صفر است لذا بدن نمی تواند کالری زیادی ازآنها دریافت کند ولی این بدین معنا نیست که این غذاها ویژگی منحصر به فردی را در سوزاندن چربی های بدن و لاغری دارند. به علاوه برخی از غذاها ممکن است حاوی کافئین باشند و کافئین برای مدت کوتاهی می تواند متابولیسم بدن را سرعت بخشد ولی ویژگی خاصی درکاهش وزن یاکاهش بافت چربی بدن ندارد. درکل بهترین راه حل برای لاغری کاهش کالری کلی دریافتی روزانه و افزایش فعالیت بدنی است.

به عبارت دیگر هیچ ماده غذایی معجزه آمیزی وجود ندارد که با استفاده از آن بتوان جبران رژیم غذایی نادرست را که در طی روز داریم. بنماید. گرچه گنجاندن این نوع سبزیجات و میوه جات که حاوی انرژی قابل توجه نمی باشند. در ایجاد رفتارهای غذایی مطلوب کمک کننده است. ولی تنوع مواد غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مناسب از ضروریات مهم درکنترل وزن می باشد.



همچنین مشاهده کنید