دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

تخصص علیه خرافات


تخصص علیه خرافات

این روزها کار و بار عطاری‌ها رونق بیشتری پیدا کرده؛ چراکه کمتر خیابان اصلی را می‌توان دید که در آن مغازه عطاری وجود نداشته باشد. دیگر این مغازه‌ها به پای ثابت کسبه هر محلی تبدیل …

این روزها کار و بار عطاری‌ها رونق بیشتری پیدا کرده؛ چراکه کمتر خیابان اصلی را می‌توان دید که در آن مغازه عطاری وجود نداشته باشد. دیگر این مغازه‌ها به پای ثابت کسبه هر محلی تبدیل شده‌ است.

کافی است از جلوی ویترین یکی از این مغازه‌ها عبور کنید تا دستورالعمل‌های گوناگونی که برای رفع هر درد بی‌علاجی روی شیشه آنها چسبانده شده است، ذهنتان را به‌بازی بگیرد.

شاید یکی از عواملی که باعث شده استقبال مردم از عطاری‌ها بیشتر شود، همین رویاها و آرزوهای محالی است که برخی از عطارنماها به مشتری‌هایشان می‌فروشند، البته بالا رفتن هزینه دارو و درمان را هم نباید ندیده گرفت.

ناگفته نماند که طب سنتی در کشورمان و شرق دور پیشینه دیرینه‌ای دارد و موضوع این نوشته زیر سوال بردن این طب نیست.

آنچه که جای بحث دارد، افزایش بی‌شمار کسانی است که هیچ سررشته‌ای از طب سنتی ندارند و فقط با هدف سودجویی هر روز کرکره مغازه خود را بالا و پایین داده و برای خلق‌الله نسخه‌هایی می‌پیچند که نه‌تنها گره‌ای از کارشان باز نمی‌کند؛ بلکه برایشان حکم قوز بالاقوز را پیدا می‌کند.

حتما شما هم موافقید که به دلیل نبود کنترل و نظارت، سودجوها خرافات را وارد بازار طب سنتی کرده‌اند و با ادعاهای پوچ، جیب مردم را خالی ‌می‌کنند. با این حال خبر خوبی برایتان داریم.

اگر یادتان باشد سال ۸۶ بود که دانشگاهی برای آموزش پزشکان در زمینه طب سنتی تاسیس شد تا متخصصانی را برای فعالیت در این علم پرورش دهد.

روز گذشته مشاور سرپرست وزارت بهداشت در امور طب سنتی، خبر از فارغ‌التحصیل شدن اولین متخصصان رشته طب سنتی در کشور داد.

به گفته او، این افراد که تعدادشان حدود شش یا هفت نفر است، دوره دستیاری تخصصی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تهران پشت سر گذاشته و قرار است بهار سال آینده با مجوز قانونی، فعالیت در زمینه طب سنتی را شروع کنند.

برای همین جا دارد که امیدوار باشیم با آمدن این متخصصان، بازار کار برای شیادانی که به بهانه درمان به‌شیوه طب سنتی مردم را سرکیسه می‌کنند، کساد شده و طب سنتی در کشورمان تخصصی‌تر دنبال شود.

مهدی آیینی