شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

عوارض مصرف دارو در کودکان و جوانان


عوارض مصرف دارو در کودکان و جوانان

مصرف داروهای شیمیایی در افراد بزرگسال با عوارض متعددی مانند سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و... همراه است ولی این عوارض ضعیف و کوتاه‌مدت است اما براساس تحقیقات انجام‌شده، مصرف دارو …

مصرف داروهای شیمیایی در افراد بزرگسال با عوارض متعددی مانند سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و... همراه است ولی این عوارض ضعیف و کوتاه‌مدت است اما براساس تحقیقات انجام‌شده، مصرف دارو در سنین پائین احتمال بروز عوارض شدید و ماندگارتر را افزایش داده و سلامت کودکان را تهدید می‌کند.

محققان دانشگاه بوستون با ارزیابی خطر مصرف داروهای مختلف در کودکان، نوجوانان و جوانان یک تا ۱۸ ساله دریافتند خطر عوارض جانبی مصرف داروها در کودکان تا چهارسالگی بیشتر از سنین دیگر است و مطابق با آمار، احتمال خطر مصرف دارو در این دوره تا ۴۳ درصد بیشتر خواهد بود.

افزایش خطر عوارض جانبی در گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال، ۲۳ درصد گزارش شده که درمقایسه با دیگر گروه‌های سنی، رقم قابل توجهی است.

مطابق با تحقیقات انجام شده در بیش از ۵/۲۷ درصد از موارد، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها مانند پنی‌سیلین، عوارض جانبی شدیدتری در کودکان بویژه تا چهارسالگی ایجاد می‌کند. عوارضی نظیر آلرژی‌های پوستی، حالت تهوع و استفراغ و پس از مصرف این گروه از داروها در کودکان شایع‌تر گزارش شده است.

شیوع بروز عوارض داروهای اعصاب، روان درمان و داروهایی که به منظور کنترل بیماری بیش فعالی در کودکان تجویز می‌شود، پس از گروه آنتی‌بیوتیک ها، بیشتر بوده و مصرف قرص‌های ضدبارداری یا داروهای هورمونی در دختران نوجوان با عوارض شدیدتری همراه است.

پیشگیری از مصرف خودسرانه دارو و مشورت با پزشک در صورت مشاهده عوارض پس از مصرف دارو، توصیه متخصصان به والدین است.