سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
گریه و سلامت جسم
گریه نه تنها برای روح و روان بلکه جسم انسان هم مفید است و مهار اشکها و جلوگیری از خروج آنها از بدن مضر خطرناک محسوب میشود.
هنگامی که انسان دچار استرس و هیجان میشود، مغز او ترکیبات شیمیایی و هورمونهای خاصی تولید میکند و گریه در دفع آنها از بدن به انسان کمک میکند.
اشکهای احساسی در واقع مواد سمی که در پی استرس و هیجان در خون تجمع پیدا میکنند را دفع میکند. اشکهای احساسی موجب کاهش سطح منگنز بدن میشوند، این مواد معدنی روی خلقوخو تاثیر مستقیم میگذارد. غلظت منگنز اشک احساسی حدود ۳۰ برابر بیشتر از منگنز موجود در سرم خون است. اشک احساسی نسبت به اشک پایه و رفلسکی ۲۴ درصد پروتئین آلبومین بیشتری دارد.
در واقع میتوان گفت گریه هم مانند ادرار و تعریق باعث حذف مواد سمی و زائد بدن میشود. هورمونهایی که بعد از استرس در بدن انباشته میشوند، به سطح سمی رسیده و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و دیگر فرآیندهای بیولوژیکی میشوند. اشکهای احساسی به عنوان دریچه اطمینان برای قلب عمل میکنند. ترکیباتی که حین استرس در بدن جمع میشوند با اشک خارج میشوند و همین امر باعث کاهش استرس در فرد میشود. این مواد شامل موارد زیر میشوند؛ آندروفین که در کنترل درد موثر است، پرولاکتین که در تنظیم تولید شیر نقش دارد و آدرنوکورتیکوتروپین که یک نشانگر مهم استرس است. لازم به ذکر است سرکوب اشک میتواند باعث افزایش استرس در افراد شود.
PHاشک کمی قلیایی است و مزه آن ترش و شور است. علت مزه شور اشک اغلب به علت وجود کلراید سدیم و پتاسیم در اشک است. میزان نمک موجود در اشک با میزان نمک پلاسمای خون برابر است. غدد اشکی روزانه در حدود ۲ قاشق چایخوری اشک تولید میکنند.
علت ریزش اشک از چشم هنگام خمیازه یا خنده، وارد شدن فشار به غدد و کیسه اشکی است. از طرف دیگر غدد اشکی تحت کنترل سیستم عصبی خود مختار است و این سیستم عصبی تمام کارکردهای غیرارادی را کنترل میکند. تحریک این اعصاب در اثر خمیازه کشیدن منجر به تحریک غدد اشکی نیز میشود.
علت سوزش و اشک چشم هنگام خرد کردن پیاز به علت وجود آنزیمها و آمینو اسیدسولفوکساید موجود در سلولهای پیاز است. آمینو اسید سولفوکساید توسط آنزیمهای پیاز به سولفینیک اسید تبدیل میشود که بسیار ناپایدار است و سریع به گازی فرار تبدیل میشود. هنگامی که این گاز با آب درون چشم (اشک) ترکیب میشود، تولید اسیدسولفوریک ملایمی میکند که باعث سوزش و ریزش اشک میشود. با افزایش تولید اشک بدن سعی میکند, اسیدسولفوریک را رقیق و از چشمها بشوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست