چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

استرس امتحان


استرس امتحان

فصل امتحانات که شروع می شود بسیاری از دانش آموزان دچار استرس و نگرانی خاصی می شوند که این موضوع روی نتایج پایان ترم آنها هم تاثیر می گذارد. برای کاهش استرس در مدرسه لازم است هم …

فصل امتحانات که شروع می شود بسیاری از دانش آموزان دچار استرس و نگرانی خاصی می شوند که این موضوع روی نتایج پایان ترم آنها هم تاثیر می گذارد. برای کاهش استرس در مدرسه لازم است هم والدین و هم بچه ها چند نکته را مد نظر داشته باشند :

۱ ) علایم استرس مربوط به مدرسه را جدی بگیرید : در این باره بهتر است والدین رفتارهایی را که نشان‌دهنده استرس است، شناسایی کرده و به جای نشان دادن عکس‌العمل‌های نابه‌جا و نامناسب، به آرامی با دانش‌آموز برخورد داشته و زمان بیشتری را با کودکان خود سپری کنند.

۲ ) به کودکان مهارت‌های کنترل استرس را بیاموزید : باوجود حجم کاری زیاد مدرسه، مدیریت زمان و برنامه‌ریزی و یادگیری مهارت‌های کنترل استرس، از جمله دیگر کمک‌هایی است که والدین می‌توانند به دانش‌آموزان آموزش دهند. انجام تکالیف بعد ورود به خانه و بعد از استراحت به جای انجام آنها در آخرین لحظات، استراحت در میان انجام تکالیف، کمک به یادگیری مطالب و پرسش از درس‌های آموخته شده و اطمینان از یادگیری، از جمله دیگر کمک‌های والدین به دانش‌آموزان است.

۳ ) مقرراتی بودن بیش از حد : یکی از عوامل اصلی استرس مدرسه است. بسیاری از دانش‌آموزان همیشه خواهان اول بودن و به اصطلاح دانش‌آموز تاپ بودن هستند و در صورتی که نمراتی در سطح عالی دریافت نکنند دچار نگرانی شدید می‌شوند. گاهی والدین خود موجب افزایش این نگرانی در آنها می‌شوند چرا که با دریافت نمراتی کمتر از نمره ایده‌آل، استرس را در دانش‌آموز تشدید می‌کنند.

۴ ) دقت در خوابیدن : دقت در خوابیدن به موقع، بیدار شدن سروقت، خوردن برخی غذاهای خاص، استراحت سر ساعت مشخص، پوشیدن نوعی لباس خاص و... موجب افزایش استرس در آنها می‌شود که والدین باید به این نکات توجه کرده و با کنترل این رفتارها، استرس را در دانش‌آموزان کاهش دهند.

۵ ) خواب و استراحت کافی و ورزش و بودن بیشتر با اعضای خانواده تشویق کنید: ارتباط اساسی میان محرومیت از خواب و استرس وجود دارد. دانش‌آموزان به طور متوسط به ۶ تا ۸ ساعت خواب نیاز دارند که البته بسیاری از آنها به این اندازه نمی‌خوابند. چرا که داشتن خواب کافی به میزان قابل توجهی از استرس دانش‌آموزان می‌کاهد. انجام فعالیت‌های جسمی و ورزش مناسب، به کاهش استرس در کودکان کمک زیادی می‌کند.

۶ ) گذراندن وقت با والدین : کارشناسان معتقدند گذراندن زمانی از شبانه‌روز با والدین و صحبت درباره مشکلات، کمک شایانی به دانش‌آموزان در کاهش استرس می‌کند. بودن در کنار دانش‌آموزان برای مدت حداقل ۲۰ دقیقه، نشستن در کنار آنها و رفتن به اتاقی که او مشغول انجام تکالیفش است حداقل ۴ تا ۵ بار در هفته و گوش دادن به صحبت‌های او، در کاهش استرس دانش‌آموز بسیار موثر است.

۷ ) زمانی برای بازی : کودکان و نوجوانان با شروع فصل مدرسه و امتحان کمتر می‌توانند به انجام فعالیت‌های دلخواه خود، به طور مثال بازی‌های رایانه‌ای، کلاس‌های متفرقه و غیردرسی و دوچرخه‌سواری و بودن با دوستان بپردازند. در صورتی که با داشتن برنامه منظم دانش‌آموز می‌تواند هم به فعالیت‌های مدرسه پرداخته و هم کارهای مورد علاقه‌اش را انجام دهد.

aramesh-e-motlagh.mihanblog.com