پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
ایمنی گوشت
فرآوردههای گوشتی همانند سایر مواد غذایی در انتقال برخی از عوامل عفونتزا نقش دارند. مراحل تهیه و نگهداری گوشت بهنحوی است که همواره امکان آلودگی آن و انتقال عفونت به مصرفکنندگان وجود دارد. در نتیجه فرآوردههای گوشتی هم به طور اولیه از راه آلودگی و عفونت دام زنده و هم به طور ثانویه از طریق تماس با آب آلوده، دست افراد، ظروف، وسایل حمل و نقل و... به عوامل بیماریزا آلوده می شود.
کنترل بهداشتی فرآوردههای گوشتی مهمترین دغدغه مصرف کنندگان و تولیدکنندگان این محصولات است. زیرا بعضی از عوامل بیماریزا نظیر باکتری، ویروس و انگلها منجر به بروز همه گیریهای وسیع و مسمومیت های غذایی می شوند. برخی از عفونت ها ممکن است تعداد کمی از افراد را آلوده کنند؛ اما در بعضی از مواقع تعداد کثیری را آلوده کرده و باعث ایجاد معضلات بسیاری در بهداشت عمومی و سلامت جامعه می شوند. به علاوه، ماندگاری موادی مثل آنتی بیوتیک ها و انواع دیگر داروها ممکن است خطراتی را برای سلامتی انسان ایجاد کنند.
بازرسیهای بهداشتی در کشتارگاهها مهمترین راه تشخیص آلودگی و جلوگیری از عرضه گوشت آلوده به بازار مصرف است. از طرفی، ذبح خانگی دامها و مصرف گوشت آنها و نیز گوشت شکار که بدون بازرسیهای بهداشتی عرضه و مصرف میشود، یکی از شایعترین راههای ابتلا به بیماریهای منتقله از گوشت است. در کشور ما توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی دستورالعملهایی به منظور بیان اصول روشهای بازرسی بهداشتی دام زنده قبل از کشتار (استاندارد شماره ۴۸۷۲) و نیز بازرسی بهداشتی گوشت و اندامهای خوراکی استحصالی از دام ها (استاندارد شماره ۴۹۶) تدوین شده است. مهمترین اهداف بازرسی دام زنده قبل از کشتار، تشخیص برخی از مخاطرات عفونی مانند هاری و کزاز است که تشخیص آنها پس از کشتار دام ممکن نباشد. بازرسی پس از کشتار نیز به منظور تشخیص و حذف گوشتهای آلوده و نامناسب برای مصارف انسانی انجام میگیرد. بازرسیهای بهداشتی گوشت در کشتارگاهها معمولا توسط دامپزشکان و افراد متخصص در این زمینه صورت میپذیرد.
علاوه بر انجام بازرسیهای بهداشتی فرآوردههای گوشتی که در کشتارگاهها و زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور انجام میگیرد، شناخت و آگاهی مصرفکنندگان از عوامل بیماریزای منتقله از راه فرآوردههای گوشتی اهمیت زیادی دارد. زیرا پیشگیری از بسیاری از عفونتها آسان بوده و در عین حال برای مصرفکنندگان قابل انجام است. از این هفته در این ستون به طور هفتگی به بررسی مهمترین انواع مخاطرات بهداشتی فرآوردههای گوشتی پرداخته شده و نیز روشهای انتقال آلودگی، علائم بیماری در انسان و راههای کنترل و پیشگیری شرح داده میشود.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
دستیار تخصصی بهداشت مواد غذایی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران دولت انتخابات دولت سیزدهم انتخابات مجلس سید ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی رافائل گروسی رئیسی حجاب رهبر انقلاب مجلس
قتل رئیس جمهور هواشناسی تهران پلیس آموزش و پرورش شهرداری تهران بارش باران فضای مجازی وزارت بهداشت شهرداری سلامت
قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا گاز خودرو نمایشگاه نفت مسکن مالیات حقوق بازنشستگان بازار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب هدیه تهرانی نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون کتاب سینمای ایران سریال سینما دفاع مقدس تئاتر موسیقی
دانش بنیان اینوتکس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه جنگ غزه رفح حمله به رفح مصر نوار غزه طوفان الاقصی ترکیه اوکراین
رئال مادرید فوتبال لیگ قهرمانان اروپا پرسپولیس استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران ذوب آهن نساجی
هوش مصنوعی اپل فیبرنوری عیسی زارع پور تبلیغات سامسونگ گوگل آب ناسا پارک فناوری پردیس
سرطان سازمان غذا و دارو بیماران خاص سنگ کلیه بیمه کمردرد آلرژی