شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
خواندنی هایی درباره ۷خو راکی
![خواندنی هایی درباره ۷خو راکی](/web/imgs/16/18/rp4re1.jpeg)
حتماً برای شما هم پیش آمده است که هنگام استفاده از برخی مواد غذایی، درباره طعم، ظاهر و یا حتی رنگ خاص آن مواد، سوالاتی برایتان مطرح شود.در این مطلب به نقل از «نیوزویک» به چند سوال درباره مواد غذایی پاسخ داده شده است.
چرا سطح بیسکویت سوراخ دارد؟
این سوراخ ها صرفاً جنبه تزئینی ندارد. اگر این سوراخ ها ایجاد نشود، پخت بیسکویت به خوبی انجام نمی شود، هنگام پخت، بخار از این سوراخ ها خارج می شود و به جای پف کردن، بیسکویت صاف می ماند. علاوه بر آن باعث تردی بیسکویت نیز می شود. تعداد و جای سوراخ ها بر حسب اندازه و شکل آن متفاوت است. در صورت زیاد بودن این سوراخ ها، بیسکویت بیش از حد خشک و سفت خواهد شد زیرا بخار بیش از حد از آن خارج می شود و در صورت کم بودن سوراخ ها، قسمتی از بیسکویت کمی پف می کند و روی سطح آن کمی حباب ایجاد می شود .
چرا شیر سفید است؟
۸۷ درصد شیر از آب و ۱۳ درصد آن از مواد جامد مانند چربی و پروتئین های مختلف تشکیل شده است. در این میان مهم ترین پروتئین ها «کازئین» است که ۴ نوع آن (حدود ۸۰ درصد) پروتئین شیر را تشکیل می دهد. مولکول های پروتئین «کازئین» به طور یکنواخت معلق است. در طبیعت اجسام سفید، هنگامی که مقداری نور به آن می تابد آن را انعکاس نمی دهد. بنابراین پروتئین کازئین و مقدار چربی در شیر پراکنده می شود و به طور یکنواخت نور را انعکاس می دهد. در نتیجه شیر ظاهر مات و سفید می گیرد.
چرا نمک، طعم غذا را بهبود می دهد؟
شوری یکی از مزه هاست که زبان انسان می تواند آن را شناسایی کند. ۵ طعمی که زبان انسان تشخیص می دهد عبارت است از : شوری، تلخی ، شیرینی، ترشی و اومامی ((umami) مزه ای که کمتر شناخته شده و به طعم پنجم معروف است، از طریق آن می توان طعم موادی مانند سویا، سس و... را دریافت). نمک باعث می شود تا مولکول های غذا به آسانی در هوا رها شود و در نتیجه بوی غذا حس شود. نمک طعم تلخی را نیز از بین می برد. به همین دلیل است که قبل از مصرف، روی گریپ فروت پاشیده می شود. افزودن نمک به غذاهای شیرین یا ترش در طعم غذا تعادل ایجاد می کند.
چرا فلفل تند است؟
«کاپساسین»ماده شیمیایی چرب بی بو و بی رنگ است که باعث تندی فلفل می شود. کاپساسین به نرون های حسی می چسبد و باعث می شود فرد طعم تندی و حرارت آن را به خوبی احساس کند.
چرا نعناع طعم خنکی دارد؟
نعناع حاوی ماده شیمیایی به نام منتول است که باعث ایجاد احساس خنکی می شود. منتول به گیرنده های سرما در پوست می چسبد. این گیرنده ها حاوی «کانال های یونی» است که TRPMB نام دارد.منتول این گیرنده ها را حساس می کند.
چرا پیاز باعث آب ریزش چشم می شود؟
پیاز سولفور خالی را جذب می کند. هنگام خرد کردن پیاز، سلول های درون آن نیز می شکند و آنزیم ها رها می شود.
این آنزیم ها با سولفور واکنش نشان می دهد و اسید آمینه سولفوکسید به وجود می آورد. این ماده با هوا ترکیب می شود و در نتیجه« سین پروپانیال اس اکسید» ایجاد می شود. هنگامی که این ماده در حالت گاز با چشم تماس پیدا می کند، از طریق اعصاب حالت سوزش ایجاد می کند. هنگامی که مغز پیغام وجود ماده محرک و ناراحت کننده در چشم را دریافت می کند، غدد لاکریمال با کار بیش از حد سعی می کند ماده محرک را از چشم دفع کند.
فرق بین ژله و مربا چیست؟
ژله از آب میوه است در حالی که مربا از میوه له شده تهیه می شود. برای تهیه ژله، آب میوه به دست آمده را با شکر و پکتین می جوشانند. پکتین با شکر واکنش ایجاد می کند، از این رو ژله غلیظ تر می شود. مرحله اولیه تهیه مربا همانند تهیه ژله است. بر خلاف ژله، مربا حاوی پکتین نیست زیرا میوه له شده به قدر کافی غلظت به آن می دهد.
نویسنده: علیرضا
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم پزشکیان سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ایران انتخابات 1403 ستاد انتخابات کشور دولت چهاردهم
تهران هواشناسی شهرداری تهران پلیس راهور قتل سرقت پلیس قوه قضاییه حوادث اربعین سلامت سازمان هواشناسی
قیمت دلار خودرو بورس قیمت طلا واردات خودرو دلار قیمت خودرو حقوق بازنشستگان بانک مرکزی دولت سیزدهم مسکن قیمت سکه
ماه محرم الناز شاکردوست سریال سینما سینمای ایران هنرمندان تلویزیون بازیگر تئاتر محرم کتاب ازدواج
کنکور ۱۴۰۳
رژیم صهیونیستی جنگ غزه جو بایدن انگلیس روسیه اسرائیل غزه فلسطین آمریکا دونالد ترامپ ولادیمیر پوتین سازمان همکاری شانگهای
فوتبال پرسپولیس استقلال یورو 2024 تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس کریستیانو رونالدو لیگ برتر ترکیه نقل و انتقالات
هوش مصنوعی سامسونگ ناسا گوگل اپل ربات
سرطان ورزش کمردرد کاهش وزن فشار خون