دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
همه دغدغه های چین برای المپیك
![همه دغدغه های چین برای المپیك](/web/imgs/16/150/rr4vr1.jpeg)
سال آینده میلادی، چین میزبان یكی از مهم ترین رویدادهای ورزشی جهان یعنی بازی های المپیك ۲۰۰۸پكن خواهد بود واز ماه ها بلكه سال ها قبل چینی ها تلاش گسترده ای رادر زمینه های مختلف آغاز كرده اند تا توانمندی خود رادر برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم ورزشی به اثبات برسانند.
هم اكنون تلاش های مختلفی از سوی دست اندركاران و مقامات چینی در قالب « كمیته اجرایی المپیك ۲۰۰۸ پكن» در حال انجام است.
در این راستاچینی ها می كوشند برگ زرینی را بر تاریخ برگزاری رویدادهای ورزشی در كشورشان بیفزایند.در حالی كه كمترازیك سال و نیم به برگزاری بازی های المپیك ۲۰۰۸ باقی مانده، شهر پكن میزبان این رقابت ها، جلوه ای كاملاً ورزشی به خودگرفته و در كمتر كوچه و خیابانی است كه نشانی از بازی های المپیك ۲۰۰۸پكن به چشم نخورد.
از آغاز سال ۲۰۰۷ میلادی برشدت این تبلیغات نیز افزوده شده است و تبلیغات بازی های المپیك ۲۰۰۸ و چاپ نشان این رویداد ورزشی حتی بر روی مواد غذایی نیز به چشم می خورد.یكی از مسایلی كه برای چینی ها به ویژه مسؤولان برگزاركننده رقابت های المپیك ۲۰۰۸ مهم جلوه می كند، مسأله مبارزه با دوپینگ است و در واقع از این مسأله می توان به عنوان یكی از دغدغه های مسئولان ورزشی چین نام برد.
در واقع چینی ها تدابیر جدی تری را برای مبارزه با دوپینگ كه شاید بتوان از آن به عنوان یكی از جلوه های ناپسند رویدادهای ورزشی نام برد، اتخاذ كرده اند. برگزاركنندگان المپیك ،۲۰۰۸ پیش بینی كرده اند در این دور از رقابت ها شمار آزمایش های موردی درخصوص تشخیص «دوپینگ» در ورزشكاران از ۴هزار و ۵۰۰ مورد، فراتر رود.در همین راستا ، اخیراً نمایشگاهی با عنوان «۴۰ سال مبارزه با دوپینگ در بازی های المپیك» در پكن ، بازدیدكنندگان بسیاری را به خود جلب كرد. متولیان ورزش چین، دراین نمایشگاه كه حاوی عكس ها و تصاویری از مبارزه با دوپینگ بود، تلاش كردند تا موضع محكم این كشور در مبارزه با این پدیده ناپسند را در رقابت های ورزشی به تصویر بكشند.
طی ۱۰ سال گذشته ، موضع دولت چین در مبارزه با دوپینگ با جامعه جهانی هماهنگ بوده است. محافل ورزشی چین در سال ،۱۹۸۹ اصول مبارزه با دوپینگ مبنی بر منع، آزمایش و مجازات جدی را مطرح كردند و از آن پس این كشور در زمینه مبارزه با دوپینگ به دستاوردهای فراوانی نایل آمده و چهره مطلوبی ازخود در این زمینه نشان داده است.
با اجرای ضوابط مبارزه با دوپینگ و انتشار ابلاغیه فهرست مواد نیروزا در سال ۲۰۰۴ میلادی، امور مبارزه با دوپینگ در چین با جامعه جهانی هماهنگ و همگام شده و مقرراتی را در این زمینه به اجرا گذاشته اند.در همین راستا «خوان آنتونیو سامارانش»رییس پیشین كمیته بین المللی المپیك، چین را یكی از كشورهای پیشرفته جهان در زمینه مبارزه با دوپینگ اعلام كرد.از آنجایی كه ، برگزاری رقابت هایی كاملاً سالم و شفاف از جمله تعهدات پكن در تقاضای میزبانی بازی های المپیك بوده، لذا دولت چین از مدت ها قبل با طراحی ایجاد «آزمایشگاه ملی مبارزه با دوپینگ» تلاش های خود را برای مبارزه جدی با این پدیده در رقابت های المپیك ۲۰۰۸ آغاز كرد.
آزمایشگاه ملی مبارزه بادوپینگ دركمیته مركزی المپیك پكن در حال احداث است و این آزمایشگاه محل انجام تمام آزمایش های دوپینگ در مدت برگزاری بازی های المپیك و بازی های پاراالمپیك در سال ۲۰۰۸ خواهد بود.درحال حاضر یكی از دغدغه های اصلی متولیان ورزش چین،كمبود پرسنل برای مبارزه با دوپینگ است.
آخرین اخبار منتشر شده حاكی از آن است كه هم اكنون۳۰۰ نفر آموزش های لازم را برای این امر فراگرفته اند و تا زمان برگزاری مسابقات دست كم ۴۰۰ نفر دیگر به جمع آنها خواهند پیوست.
كارشناسان بهداشتی نیز در این خصوص معتقدند از آنجایی كه مواد نیروزا تنوع بیشتری پیدا كرده ، مبارزه با دوپینگ نیز نیازمند دقت و استفاده از روش های نوینی كه به تشخیص این مسأله كمك می كند است.آنها معتقدند، تكنولوژی ساخت مواد نیروزا همیشه از تكنولوژی مبارزه با دوپینگ جلوتر بوده و باید برای مبارزه جدی با این پدیده، از تجهیزات، روش های پیشرفته آزمایش و افراد متخصص و مجرب استفاده كرد.
در همین حال «یان شوآن» معاون اجرایی رییس كمیته ملی المپیك چین به تازگی گفت با وجود همه مشكلات در مبارزه با دوپینگ، المپیك ۲۰۰۸ پكن و محافل ورزشی چین تحت هیچ شرایطی عمل ناشایست دوپینگ را تحمل نخواهند كرد.وی گفت:«ما با تمام توان، طرفدار رقابتی سالم، برابر و ایجاد محیطی پاك برای رقابت های المپیك ۲۰۰۸ هستیم اما همیشه كسانی وجود دارند كه به اخلاق ورزشی پایبند نیستند و سرنوشت ورزشی خود را با مصرف مواد نیروزا به خطرمی اندازند. ما با مجازات جدی تر و سختگیرانه كاری خواهیم كرد كه تا آنها مورد محكومیت تمام جامعه ورزشی جهان قرار گیرند.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست