جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
چگونه بهترین بابای دنیا باشم؟
نی نی بان: اگر میخواهید پدری بهتر برای فرزندان خود باشید، به نکاتی که در ادامه برایتان آوردهایم توجه کنید. فهرست زير چكيدهای از كتاب «پدر خوب» نوشته Ross D. Parke و Armin A. Brott است.
فعالتر باشید
اگر پدرها از همان ابتدا برای قبول مسئولیت بچههایشان ذوق نداشته باشند، هیچوقت مسئولیت نگهداری کودکشان را آنطور که شایسته خود و فرزندشان است، به عهده نخواهند گرفت. به جای این که منتظر باشید تا همسرتان کودک را از آغوش شما بگیرد تا گریه او را آرام یا پوشکش را عوض کند، خود وارد عمل شوید و به او بگویید: «من خودم این کار را انجام میدهم».
اشکالی ندارد اگر از پیشنهادهای او استفاده کنید. هر کدام از شما تواناییهایی دارید که دیگری میتواند از آن بهره ببرد.
بیشتر تلاش کنید
تصور نکنید که همسر شما بیشتر از شما میداند. هر آنچه که او درباره کودکیاری میداند، از تمرین کردن به دست آورده است. شما هم اگر میخواهید در کاری مهارت لازم را پیدا کنید، بیشتر تلاش کنید.
به روشی كه براي برقراری ارتباط با فرزندتان بر میگزينيد، افتخار كنيد
مردها و زنها در ارتباط برقرار کردن با کودکانشان متفاوت عمل میکنند. مردان بيشتر بر كارهای فيزيكی و پر انرژی تمركز، در حالي كه زنان بيشتر به روابط روحی و اجتماعی توجه می كنند. شايد شما با فرزند خود بازی می كنيد، روی تخت بالا و پايين مي پريد و... اجازه ندهيد كسی اين فكر را به شما القا كند كه كارهايی كه شما انجام میدهيد، ارزش كمتری نسبت به ارتباطهای دخترانه همسرتان با كودک دارد.
كودكانی كه ارتباط فيزيكی مناسبي با پدر خود دارند، در مدرسه موفق ترند، اجتماعی ترند و احتمال گرايش آنها به مواد مخدر، الكل يا بزهكاری، كمتر از كودكانی است كه با پدران خود فاصله دارند.
همواره آماده كمک باشيد
برای این که پدری تاثیرگذار باشید، در تصمیمهایی که روی زندگی کودکتان تاثیر میگذارد، شرکت کنید. اگر همه چيز را بر عهده همسرتان بگذاريد، در واقع فرصت استفاده از موارد جزئی و كوچكی را كه در واقع به زندگي فرزند شما معنا ميدهند، از دست دادهايد.
بدون مشاركت در كارها، فعاليتها و برنامههای روزمره كه عمده زندگي كودک را تشكيل ميدهند، پدران قادر نخواهند بود فرزندان خود را آن گونه كه شايسته یک پدر حساس و وظيفه شناس است بشناسند.
به همسر خود احترام بگذراید
با احترام گذاشتن به همسرتان، نشان میدهید که روشی که او برای مدریت خانواده در غیاب شما انتخاب کرده، مورد قبول و احترام شما است.
بدانيد كه به برقراری ارتباط با همسر خود نياز داريد
اگر از وضعيت فعلي راضی نيستيد، اين مطلب را با همسر خود در ميان بگذاريد. اگر او در ابتدا مايل نيست كه بخشی از وظيفه غذا دادن به كودک را به شما بسپارد، فكر نكنيد كه او با شما مشكل دارد. به او فرصت دهيد تا درك كند كه شما واقعا می خواهيد در اين امور مشاركت بيشتری داشته باشيد و واقعا صلاحيت و ذوق برای همكاری با او را داريد.
حتي پس از طلاق يا جدايی، باز هم با فرزند خود در ارتباط باشيد
شايد برای بحث در اين مورد خيلی زود باشد اما بهتر است بدانيد كه پس از طلاق، كمتر مردان بخشی از حق حضانت را به صورت اختصاصی يا اشتراكی به دست میآورند و اكثر كسانی كه حق حضانت را به دست نمیآورند، به تدريج از زندگی كودک خارج میشوند.
اما حتی پس از طلاق نيز مردان مي توانند به روشهای متعدد، نقش فعالی در زندگی فرزند خود ايفا كنند. مهمترين نكته اين است كه با همسر سابق و فرزند خود در تماس باشيد: حضوری، تلفنی، با ايميل يا با فرستادن نامه. همچنين سعی كنيد از مدت زمانی كه به صورت قانونی ميتوانيد با فرزند خود بگذرانيد، بيشترين بهره را ببريد.
كودک خود را واسطه پيغام بردن و آوردن بين خود و همسر سابقتان نكنيد. دعواهای قديم خانوادگی را در رابطه خود با كودک، وارد نكنيد. والدين بايد به خاطر سرنوشت كودكانشان با يكديگر همكاری كرده و از هم حمايت كنند.
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست