دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
معرفی ایرانیان موفق در سال ۹۰
● درمان بی اختیاری ادرار با ساخت حسگر پزشکی مینیاتوری:
استاد ایرانی کمک صداهای خارجی مانند امواج آکوستیک موسیقی شارژ می شود و به کمک آن می توان بی اختیاری ادرار در معلولان و سایر بیماران را کنترل کرد. این حسگر که به دست پروفسور بابک ضیایی و گروه تحقیقاتی وی ساخته شده است در ابعاد دو سانتیمتر و شامل یک پایه ارتعاشی است که مانند بورد مینیاتوری به انتهای دستگاه متصل می شود.
پایه ارتعاشی از مواد سرامیکی به نام تیتانات زیرکونات سرب درست شده اند. از این فناوری می توان برای کنترل بی اختیاری ادرار در افراد معلول با چک کردن میزان فشار مثانه و تحریک نخاعی برای بستن اسفنکتر جهت کنترل جریان ادرار از مثانه استفاده کرد. این حسگر قادر به اندازه گیری فشار ادرار در مثانه و فشار خون در رگ های آسیب دیده در اثر آنوریسم است.
● پیوستن حشرات به یگان های پلیس و امداد:
از این پس جست و جو در مناطق خطرناک به «حشرات دوربین دار» محول می شود. یک دانشمند ایرانی در حال ساخت نوعی فناوری نجات است که در آن از حشرات برای بازیابی افراد زندانی در آوارها و مناطق خطرناک استفاده می شود.
پروفسور خلیل نجفی از دانشگاه میشیگان قصد دارد تا روی حشرات، دوربین های کوچکی نصب کرده و از آنها در صحنه جست و جوها برای بازماندگان زلزله در عملیات نجات استفاده کند. این دستگاه های ریز، انرژی موردنیاز خود را از حرکت بال حشرات به دست می آورند. محققان قصد دارند این حشرات را پس از نصب دوربین و میکروفن در ساختمان های تخریب شده و ویران رها کنند.
از این حشرات همچنین می توان در صحنه های نظامی یا اماکنی که حضور انسان در آن خطرناک است، استفاده کرد.
● ساخت لنز طبی مجهز به حسگر گلوکز:
استاد ایرانی دانشگاه واشنگتن با همکاری مرکز تحقیقاتی مایکروسافت، نوعی لنز الکترونیکی ابداع کرده است که از قابلیت کنترل سطح قند خون برخوردار است. اکنون دانشگاه واشنگتن و شرکت مایکروسافت در پروژه ای مشترک درصدد ساخت این لنزهای طبی مجهز به حسگر گلوکزی هستند. دکتر بابک امیرپرویز، استاد ایرانی دپارتمان مهندسی الکترونیک دانشگاه واشنگتن در سیاتل در خلاصه ای از تحقیقات خود اظهار کرد: ما تاکنون توانسته ایم یک حسگر گلوکز را در لنزهای تماسی قرار داده تا بتوانیم میزان گلوکز را در غشای اشک شناسایی کنیم. مبتلایان به دیابت نوع یک باید سطح قند خون خود را طی چندین بار در طول روز مورد نظارت قرار دهند. در این شیوه. باید پوست را در معرض یک سوزن قرار داده و خون بدن را برای مشاهده سطح قند آزمایش کرد. محققان امیدوارند که این لنزهای تماسی کاربردی بتوانند در آینده به حذف نیاز به این شیوه های نظارت مهاجم منجر شوند.
● تکنیک جدید نبرد با سلول های سرطانی:
یک دانشمند ایرانی دانشگاه هاروارد با همراهی محققان موسسه فناوری ماساچوست موفق به ساخت سیستم انتقال دارو شده که می تواند مقادیر بسیار زیادی از داروهای شیمی درمانی را به سلول های سرطانی پروستات منتقل کرده و سلول ها را وادار به بلعیدن سم انتقال یافته کند.
دکتر امید فرخزاد، استاد دانشگاه پزشکی هاروارد و تیم وی در ساخت این سیستم از استراتژی استفاده کردند که به آنها اجازه انتخاب لیگاندهایی با قابلیت هدف قراردادن سلول های سرطانی پروستات می دهد. محققان سپس نانوذرات حاوی داروی شیمی درمانی را که در اینجا از داکتاکسل استفاده شده بود، به این لیگاندهای دستچین اضافه کردند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست