پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
تره مثل تیرآهن
بهار فصل انواع سبزیخوردنهاست. یکی از این سبزیهای مفید و محبوبتره است. تره چون از سبزیهای زودهضم است و به علاوه طعم و بوی آن ملایمتر از سیر و پیاز است، از قدیم مورد توجه انسانها قرار گرفته است.
از دوران باستان، مصریان، یونانیان و رومیان تره را برای مصارف غذایی استفاده میکردند. نام فارسی اصیل تره گندناست. اهالی گیلان نیز آن را کوار مینامند.
تره به طور کلی ۲ نوع است؛ یکی نوع کوتاه و نازک تابستانه و دیگری ترهفرنگی که نوع زمستانه آن خیلی بلند (تایکمتر) و برگها پهن و قوی میشود.
درون تره
تره نیز همچون دیگر انواع سبزی خوردن انرژی بسیار کمی دارد؛ ۱۰۰ گرم تره تنها ۲۵ کالری انرژی دارد، اما در مقابل حاوی ویتامینها و مواد معدنی بسیاری است.
تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگهای سبز آن وجود دارد، مخصوصا در هنگام تابستان ویتامینهای ۱ B و ۲ B در تره یافت میشود. علاوه بر آن تره حاوی مقادیری منگنز، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، ویتامین A و ویتامین ۶ B است. در تره کمی ارسنیک نیز وجود دارد. تره دارای اسانس مرکب از ترکیبات سولفوره است. برگ آن دارای آنزیمهای مختلف مانند مالتاز، دکستریناز، انورتاز و امولسین است.
۱۰ خاصیت تره
۱) مصرف تره کلسترول بد خون را کاهش میدهد.
۲) از خواص درمانی تره این است که فشارخون را کاهش میدهد و از حملات قلبی و سکته جلوگیری میکند.
۳) مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مؤثر است.
۴) خوردن تره برای معالجه تمامی عفونتها مفید است.
۵) مصرف تره تازه برای رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.
۶) تره حاوی فیبر بالایی است، به همین علت مصرف آن برای رفع یبوست مفید است.
۷) اگر تره به صورت له شده روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسکین درد میشود.
۸) مصرف تره به علت داشتن ویتامین و آهن برای افراد مبتلا به کمخونی مفید است.
۹) این گیاه دارای پتاسیم فراوان است و خوردن آن برای کسانی که دچار کمبود پتاسیم هستند مؤثر است.
۱۰) مصرف تره مانند سیر و پیاز موجب کاهش ابتلا به سرطان روده و پروستات میشود.
قبل از مصرف
هر چند مصرف سبزیجات بسیار مفید است، اما بهتر است چند نکته را درخصوص مصرف آنها همواره به خاطر داشته باشید:
۱) با توجه به آبیاری برخی از سبزیها در شهر و روستاها با فاضلاب و امکان آلودگی سبزیجات به انواع میکروبها و عوامل بیماریزا حتما قبل از مصرف سبزیها را به خوبی بشویید و ضدعفونی کنید.
۲) هر چه سبزیجات تازهتر باشند مواد معدنی و ویتامین آن جهت هضم و جذب مناسبتر خواهد بود.
۳) هر چه سبزیجات جوانتر باشد به دلیل نوع سلولز آن قابل هضمتر و موادمعدنی و غذایی آن راحتتر در اختیار بدن قرار میگیرد. تره تازه با برگهایی به رنگ سبز تیره و انتهایی سفید است و هر چه جوانتر و کوچکتر باشد، اثر درمانی بیشتری دارد.
۴) سبزیجات را بهتر است خام و تازه مصرف کرد چون مقدار زیادی از مواد مفید آن با پختن از بین میرود.
۵) در صورتی که تصمیم داریم سبزیجات را پخته مصرف کنیم باید آنها را با درجه حرارت کم و به مدت طولانی طبخ کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست