شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
sms چیست ؟
SMS پروتوکلی است که به شما اجازه میدهد پیغامهای کوتاهی به صورت متن از طریق تلفنهای موبایل خود ارسال کنید. این پیغامها در واقع بسیار کوتاه هستند: ۱۶۰ حرف برای پیامهای با زبانهای مشتق از لاتین، و حداکثر ۷۰ حرف برای زبانهای غیرلاتین مثل فارسی و عربی و چینی. http://www.parsiblog.com/Images/Emotions/۱۴۹.gif
به رغم این محدودیت، SMS در آوریل ۱۹۹۹ بسیار فراگیر شده بود تا آنجا که بیش از یک میلیارد پیغام در آن ماه با استفاده از این سیستم ارسال شد که تعداد این پیغامها هر شش ماه دو برابر میشود.
استفاده اولیه SMS برای اطلاع به کاربران در خصوص دریافت یک نامه از طریق پست الکترونیک (ای-میل) یا اطلاع به وی در مورد دریافت یک پیغام صوتی بود. بدون استفاده از این سرویس، کاربران ناچارند به طور مرتب صندوق پستی یا صوتی خود را بررسی کنند که آیا پیغام جدیدی رسیده یا خیر. خصوصا در مورد پیامهای فوری این سرویس می تواند خیلی مفید باشد.
قالب SMS به نحوی است که نمیتواند متن کامل یک نامه را برایتان نمایش دهد، زیرا محدودیت ۱۶۰ حرفی تنها برای نمایش تاریخ، ساعت، فرستنده و عنوان نامه کفایت می کند. البته برخی خدمات در حال گسترش ارائه خدمات پیامهای چندگانه هستند که به مرور در حال گسترش میباشند.
از آنجا که نوع بشر شیفته برقراری ارتباط با دیگران است، توانایی SMS در ارسال پیامهای کوتاه میان تلفنهای موبایل و همچنین بین موبایل و کامپیوترهای شخصی توانسته آن را به محبوبترین و پراستفادهترین ابزار تبدیل کند. در بسیاری از کشورها که استفاده از کامپیوترهای شخصی و تلفن موبایل و حتی پیجر رواج دارد، به خصوص جوانها و نوجوانها، برای غلبه بر محدودیت تعداد حروف زبان خاص خود را ابداع کردهاند که روز به روز توسعه بیشتری مییابد. به عنوان مثال برای عبارت از خنده دارم میمیرم (Laughing out Load) مخفف آن یعنی LOL رایج شده است و این داستان ادامه دارد.
البته بیشتر مردم از این سرویس فقط برای ارسال پیامهای کوتاه و مهم استفاده میکنند. بدین ترتیب SMS به مقدار زیادی شبیه سرویس ICQ (که در واقع بیان عبارت I seek You است) یا چت از طریق یاهو و MSN شده است: شما در پیام کوتاهی ارسال میکنید و مخاطب شما نیز در همان لحظه آن را میگیرد و پاسخ میدهد. با این مزیت که برای پاسخ به پیامهای ICQ باید حتما پشت میزتان باشید درحالی که SMS همه جا همراه شما است.
همراه با قابلیت ارسال متن پیامهای شما از طریق تلفنهای موبایل، قابلیت ادغام دو وسیله ارتباطی دیگر (تلفن و پیجر) کارایی بسیار زیادی برای کاربران فراهم میکند.
SMS و GSM
GSM که مخفف Global System for Mobile Technology است، شایعترین سرویس در اروپا و آسیا است. بر خلاف امریکا که از نوع دیگری از سیستمهای بیسیم در آن استفاده میشود، GSM تقریبا در تمام کشورهای دنیا استفاده می شود. GSM پروتوکلی است که نه تنها در اروپا استفاده میشود، بلکه به علت باز بودن پروتوکل و قابلیت اضافه شدن کارکردهای جدید به یکی از فراگیرترین استانداردها تبدیل شده است.
SMS یکی از نرمافزارهای نسل اولیه GSM بود که نخستین بار در سال ۱۹۹۲ از یک کامپیوتر شخصی به یک موبایل ارسال شد. این نوع نرمافزارهای نسل اول (G۱) برای ابزارهای بیسیم با پنهای باند کم طراحی شده بود. اما اتحادیه GSM برای نرمافزارهای نسل دوم (G۲) نسل سوم (G۳) برنامهریزی میکنند و امیدوارند بتوانند امکان ارسال جریان دادهها به صورت کاملا رنگی از طریق گیرندههای بیسیم را فراهم کنند.
اتحادیه GSM که در دوبلین ایرلند و لندن مستقر است مالک بیش از پانصد ماهواره، عملگرهای G۳ کارخانجات و تهیهکنندگان خدمات دیگر است که در بیش از دویست کشور جهان فعال است. GSM گرچه در امریکای شمالی زیاد شایع نیست اما شرکتهایی چون نوکیا و Lucent که در زمینه توسعه کامپیوترهای شخصی و تکنولوژیهای ارتباطی فعالیت میکنند عضو اتحایه آن هستند. این گروه که در سال ۱۹۹۵ تشکیل شد تلاش میکند تا استاندارد GSM را در آمریکای شمالی نیز رواج دهد.
در حال حاضر بیش از شش میلیون نفر در آمریکای شمالی و ۲۹۰ میلیون نفر در سایر کشورها از این استاندارد استفاده میکنند. در کشور ما نیز همین استاندارد به کار گرفته شده است اما سرویس پیام کوتاه در آن فعال نیست.
computerengineer.parsiblog.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست