جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
چرا ام اس در زنان بیشتر است
![چرا ام اس در زنان بیشتر است](/web/imgs/16/157/s7j7z1.jpeg)
دانشمندان میزان تجمع نوعی پروتئینی را در مغز زنان مبتلا به ام.اس کشف کردهاند که امیداورند علت شیوع بیشتر این اختلال در میان زنان را توضیح دهد.
به گزارش برترین ها به نقل از بیبیسی، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن آمریکا میگویند با تحقیق بر مغز موشهای ماده و جسد زنانی که در هنگام حیات ام.اس. داشتهاند، دریافتهاند که نوعی پروتئین به نام "اس۱پیآر۲" به میزان چشمگیری در زنان مبتلا به ام.اس. بیشتر از مردان بوده است.
به طور متوسط، تعداد زنانی که بیماری ام.اس. در آنها تشخیص داده میشود چهار برابر مردان است.
در بیماری ام.اس. (مولتیپل اسکلروز) سیستم دفاعی بدن بنا به دلایلی که هنوز کاملا شناخته شده نیست به پروتئینهای موجود در غلاف اعصاب سیستم عصبی مرکزی و پیرامونی (مغز و ستون فقرات) حمله میکند و در نتیجه موجب ایجاد اختلال در حرکت ماهیچهها، عضلات و همچنین اختلال در حفظ تعادل و بینایی میشود.
هنوز درمانی برای بیماری ام.اس. (فلج چندگانه) پیدا نشده است اما با پیشرفتهای علم پزشکی راههایی برای جلوگیری از پیشرفت این اختلال در مراحل اولیه بروز آن وجود دارد.
دانشمندان در میزوری آمریکا در تحقیقی به بررسی میزان پروتئین مغز موشهای سالم و موشهایی که ام.اس داشتند پرداختند و همزمان بافتهای مغز ۲۰ بیمار ام.اس را پس از مرگشان مورد بررسی قرار دادند.
نتایج تحقیق نشان داد که در مناطقی از مغز که ام.اس. بیشتر بر آنها تاثیر گذاشته بود پروتئین "اس۱پیآر۲" چه در موشهای ماده و چه در زنان بیمار بیشتر بود.
پروفسور رابین کلین از دانشگاه واشنگتن میگوید: «ما از یافتن این مولکول بسیار هیجان زده شدیم چرا که مدتهاست به دنبال راهی برای درمان ام.اس. میگردیم که در آن به سیستم دفاعی بدن کاری نداشته باشیم و بتوانیم بر عاملی دیگر متمرکز شویم.»
همزمان دکتر اِما گری از انجمن ام.اس. بریتانیا میگوید: «ما هنوز به طور کامل نمیدانیم چرا زنان بیشتر از مردان به ام.اس. دچار میشوند. نظریههای گوناگونی مطرح بوده نظیر نقش ژنتیک و تاثیر هورمونها، اما این یافته جدید ما را با یکی دیگر از عوامل مرتبط با ژنتیک آشنا میکند که بسیار جالب توجه است.»
به گفته این محقق، یافتن علت بروز ام.اس. الویت اول انجمن ام.اس. بریتانیاست. در بریتانیا حدود ۱۰۰ هزار بیمار ام.اس. زندگی میکنند که سه چهارم آنها را زنان تشکیل میدهند.
استاتین ها و ام اس
استاتین در اصل قرص کاهش کلسترول است. براساس تحقیقاتی که در نشریه لنست چاپ شده است محققان بریتانیایی اخیرا نتیجه گیری کرده اند که استاتین ها ممکن است در معالجه مراحل پیشرفته بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروسیس) موثر باشد.
نتایج اولیه آزمایش ها نشان داده که قرص کاهش کلسترول باعث کند شدن روند انقباض مغز در بیماران ام اس می شود.
دانشمندان در دانشگاه کالج لندن (یو سی ال) می گویند که اکنون می توان آزمایش ها در سطح وسیع را شروع کرد تا معلوم شود آیا داروهای کلسترول به کاهش علایم ام اس کمک می کند و باعث کاهش رشد بیماری می شود یا نه.
ام اس بر سیستم عصبی در مغز و نخاع اثر می گذارد و باعث مشکلات در حرکت عضلات، توازن و بینایی می شود.
این بیماری درحال حاضر درمانی ندارد هرچند معالجات در مراحل اولیه بیماری می تواند به بیمار کمک کند. معمولا حدود ده سال بعد از شروع، بیماری وارد مراحل پیشرفته می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست