یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
ویتامین ث برای درمان «سپسیس» موثر است
«سپسیس» یک بیماری خطرناک است که معمولا توسط باکتری ایجاد میشود و به گفته پزشکان ویتامین ث میتواند درمانی بالقوه برای مقابله با این عفونت خونی جدی باشد. به گزارش ایسنا، پزشکان ادعا میکنند که ویتامین ث میتواند روشی ایمن و مقرون به صرفه برای درمان این عفونت خونی خطرناک و تهدید کننده باشد. آنها در آزمایش های خود به این نتیجه رسیدند که ویتامین ث نه تنها میتواند از بروز این عفونت جلوگیری کند بلکه هم چنین در بهبود بیماری موثر است. این عفونت وارد جریان خون میشود و میتواند باعث بروز نارساییهای عضوی شود که در کودکان شایعتر است. سپسیس زمانی اتفاق میافتد که باکتری در رودهها، مجاری ادراری و مثانه، سمی تولید کند که به سیستم ایمنی بدن و اعضا و بافتهای بدن حمله کند. این سم میتواند بسیار خطرناک باشد زیرا در صورتی که درمان نشود بر روی کلیهها، ریهها، مغز و گوش اثرات خطرناکی خواهد گذاشت.
این عفونت در هر فرد و هر گروه سنی ممکن است اتفاق بیفتد اما بیشتر در شیرخواران که سیستم ایمنی بدنشان به اندازه کافی رشد نکرده است و عفونت خیلی دیر از بدنشان دفع میشود و نیز در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف مثل مبتلایان به ایدز شایعتر است. خطر بروز بیماریهای باکتریایی شدید در کودکان زیر سه ماهه، بیشتر از کودکان بزرگتر است. ویتامین ث نیز که بعنوان یکی از فاکتورهای پیش گیری کننده از بروز سپسیس شناخته شده از موادی است که بدن باید از طریق غذایی که فرد میخورد، آن را جذب کند. بدن انسان باید تمام مواد لازم را از غذاهایی که میخورد، جذب کند در غیر این صورت و بدون دریافت مواد غذایی لازم، قادر نخواهد بود کمبود این مواد را به گونهای دیگر جبران کند. ویتامین ث یا اسید اسکوربیک، یک ویتامین محلول در آب است که برای رشد و عملکرد طبیعی بدن لازم است. این ویتامین در تشکیل کلاژن نقش دارد. کلاژن یک نوع پروتئین است که در تشکیل پوست، تاندونها، رباطها، عروق خونی و نیز در ترمیم بافتها شرکت میکند. این ماده مغذی، یکی از مهمترین آنتی اکسیدانهای مورد نیاز بدن است. منابعی که بیشترین مقادیر این ویتامین را در خود دارند عبارت از توت فرنگی، کلم بروکلی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، گل کلم، سیب زمینی، هندوانه، اسفناج، کلم، نارنگی و مرکبات، کیوی بعنوان منابع گیاهی دارای ویتامین ث و جگر بعنوان منبع حیوانی دارای این ویتامین است. نگهداری طولانی مدت این مواد غذایی در یخچال، پختن، گرمای هوا، نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین میشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست