چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
این تنقلات خوشمزه بسیار مفیدند
آنچه به عنوان آجیل می شناسیم مجموعه ای از محصولات طبیعی است که علاوه بر طعم خوشی که دارند اثرات مفیدی بر سلامت بویژه سلامت قلب و عروق اعمال می کنند. دراینجا به اهمیت برخی از انواع پر مصرف و مفید آجیل اشاره می شود.
● بادام: بادام خام سرشار از پروتئین ، کلسیم و روی است. آزمایشات کلینیکی نشان داده اند که خوردن بادام به کاهش خطر مشکلات قلبی کمک می کند. یک مشت بادام منبع مهم ویتامین E و منیزیم محسوب شده حاوی پروتئین ، پتاسیم ، کلسیم ، فسفر و آهن است.
همچنین ذخیره مناسبی از اسید چرب اشباع نشده مونو بشمار می رود. این چربی خوب در کاهش کلسترول بد خون نقش دارد.
● بادام زمینی: مطالعات نشان داده اند بادام زمینی با محتوای اسید چرب اشباع نشده مونو احتمال بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد. رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و کره بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین بوده به افزایش چربی خوب رژیم غذایی کمک می کند و هردو بطور طبیعی فاقد کلسترول هستند.
● فندق: فندق حاوی ۹۱ درصد اسد چرب اشباع نشده مونو و کمتر از ۴ درصد اسید چرب اشباع است.
مطالعات زیادی نشان داده اند این سطوح بالای اسید چرب اشباع احتمالا مسئول کاهش سطوح کلسترول بد و کلسترول کل خون است.
فندق همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای پروتئین ، فیبر ، آهن ، فسفر ، ویتامین های B۱ ، B۲ ، C ، و E ، اسید فولیک و بسیاری مواد مغذی دیگر است.
گنجانیدن مقدار کمی آجیل به رژیم غذایی کم چرب اثرات بسیار مفیدی بر سلامت قلب دارد.
● گردو: مطالعات نشان داده اند گنجانیدن گردو در رژیم غذایی راه حل بسیار مفیدی برای کاهش دریافت اسید چرب اشباع و کلسترول محسوب می شود. گردو به عنوان یک منبع مواد مغذی حاوی اسیدهای چرب ضروری و فاقد کلسترول یا اسیدهای چرب ترنس است.
ترکیبات مفید گردو موجب کاهش کلسترول و بهبود عملکرد قلب و عروق می شود. مصرف این ماده خوراکی کلسترول بد یا LDL را کاهش می دهد علاوه بر اینکه به بهبود عملکرد عروق کمک می کند و به این ترتیب در جلوگیری از مشکلات قلبی نقش دارد.
دیگر فوائد گردو برای سلامت شامل نقش آن درکاهش التهاب ، دیابت ، کنترل وزن و فشار خون می شود.
به علاوه گردو تامین کننده اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی بوده سرشار از پروتئین و فاقد کلسترول است.
● پسته: پسته حاوی فیبر ، ویتامین B۶ ، فسفر و مس است.
میزان فیبر دریافتی از یک وعده پسته در روز بیش از فیبر موجود در ۱.۲ فنجان بروکلی و اسفناج است.
پسته بویژه سرشار از فیتوسترول هاست که مستقیما با کاهش سطوح کلسترول ارتباط دارند و دربرابر انواع خاص سرطان اثر حفاظت بخش دارند.
میزان تیامین موجود در یک وعده پسته معادل آن در ۱.۲ برنج پخته شده است. مقدار ویتامین B-۶ در یک وعده (تقریبا ۲۸.۵ گرم) پسته معادل با یک وعده سه انسی (بیش از ۷۰ گرم) مرغ است.
همچنین یک وعده (۲۸ گرم) پسته دارای محتوای پتاسیم موجود در ۱.۲ موز بزرگ است. پسته منبع گیاهی بسیار مفیدی از پروتئین بوده و تامین کننده مقادیر کافی اسیدهای آمینه ضروری است.
به علاوه این نوع آجیل نسبتا سرشار از اسید آمینه غیر ضروری آرژی نین است که در جلوگیری یا کاهش بیماری قلبی عروقی نقش دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست