سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آلو تقویت کننده بدن
«آلو» به فارسی «گوجه برغانی»، «آلوسیاه»، «قطره طلا»، «آلو بخارا» و در کتابهای سنتی با نامهای عربی «اجاص» (آلو بخارایی)، «برقوق» (آلوزرد)، «قلوب الدجج» (آلو سیاه) آمده است.
ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی در پوست آلو در حدود ۳ درصد تانن وجود دارد و در میوه تازه آن، مالیک اسید، سیتریک اسید، سوکسینیک اسید، سالیسیلیک اسید، در حدود ۳ درصد ساکاروز و قندهای تبدیل شده و حدود ۴ درصد هیدراتهای کربن وجود دارد. در میوه خشک آن مقدار قند زیاد و در حدود ۴۰ درصد قند تبدیل شده و حدود ۱۵ درصد هیدراتهای کربن است.
در مغز هسته آلو، یک ماده چرب و آمیگدالین است و از تقطیر آن HCN یا اسید سیانیدریک به دست میآید.
به همین دلیل مغز هسته آلو، سمی و تلخ و خوردن آن خطرناک است.
در هر یک صدگرم آلوی پخته تازه، مواد زیر موجود است:
آب، پروتئین، قند و سایر هیدارتهای کربن، کلسیم ، فسفر، آهن، سدیم، ویتامین A ، تیامین، رایبوفلاوین، نیاسین، ویتامینC و پتاسیم.
خواص ـ کاربرد
آلو بخارا در هند به عنوان ملین و خنک کننده تجویز میشود. خوردن آلو برای تقویت بدن در موارد ضعفهای عمومی بسیار موثر است.
آلو از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی ایرانی، انواع میوه شیرین آن، سرد و تر و نوع ترش آن بیشتر سرد است و برگ آن سرد و خشک است. اگر قبل از غذا خورده شود، برای سردرد گرم و تبهای صفراوی مفید است و حدت صفرا، قی صفرایی، تشنگی، حرارت دل و خارش بدن را فرو مینشاند و آشفتگیهای ناشی از صفرا را، آرام میکند خصوصاً نوع کمی ترش و شیرین آن. آلوی سیاه، ملین است و مسهل.
معمولاً خوردن آلو قبل از غذا اثر بهتری دارد و توصیه این است که با فاصله کافی قبل از غذا خورده شود که تا شروع خوردن غذا هضم شده باشد. آلوی خشک را اگر بپزند، صافکنند و با ترنجبین و یا عسل و شکر بخورند، بیشتر ملین است معمول است که آلوی سرخ کوهی یا یک نوع قیسی را میپزند از آن قطعات گردی مانند نان درست میکنند به نام لواشک آلو و در آش بیماران میریزند و یا به طور خام میخورند. آلوی وحشی غیرپیوندی برای معده مضر است و موجب بند آمدن شکم میشود.
اگر ضماد شکوفههای آن را بر سر گذارند برای سر درد گرم مفید است. غرغره دم کرده برگ و ریشه آن برای ورم لوزه و تقویت لثه مفید است همچنین خوردن آن برای دفع کرم معده نافع است.خوردن آلو برای سرفه نافع است، سنگ مثانه را خرد میکند و زخم را التیام میبخشد. مالیدن آن به چشم موجب افزایش دید چشم است و ضماد آن با سرکه برای جوشهای بدن اطفال مفید است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست