دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

درباره ریاست مجلس خبرگان


درباره ریاست مجلس خبرگان

پس از فوت آیت ا مشکینی, این تلاش های پیدا و پنهان, رنگ و بوی نامطبوع بیشتری به خود گرفت به گونه ای که هر روز شاهد القای دسته بندی های جدید و ظهور قطب هایی مجعول همچون هاشمی و مصباح, هاشمی و یزدی, هاشمی و جنتی, هاشمی و مومن, هاشمی و افراطیون, طرفداران دمکراسی و حکومت دینی و عملگرایان و اصولگرایان بودیم

پس از اعلام بستری شدن آیت ا... مشکینی در یکی از بیمارستان های تهران، برخی رسانه های داخلی و خارجی موجی از گمانه زنی ها و تحلیل ها را درباره ریاست و خط مشی آینده این مجلس آغاز کردند.

هدف اصلی این گمانه ها، خارج کردن مجلس فقها و خبرگان از جایگاه اصلی، القای اختلاف و بروز دسته بندی های سیاسی در میان خبرگان ملت، تقسیم موهوم نمایندگان به دو گروه افراطی و اعتدالگرا و در نهایت تبدیل مجلس خبرگان به میدان تنازع و جنگ قدرت بود.

پس از فوت آیت ا... مشکینی، این تلاش های پیدا و پنهان، رنگ و بوی نامطبوع بیشتری به خود گرفت به گونه ای که هر روز شاهد القای دسته بندی های جدید و ظهور قطب هایی مجعول همچون هاشمی و مصباح، هاشمی و یزدی، هاشمی و جنتی، هاشمی و مومن، هاشمی و افراطیون، طرفداران دمکراسی و حکومت دینی و عملگرایان و اصولگرایان بودیم.

رسانه های وابسته به جبهه دوم خرداد که چند روز پیش از وفات آیت ا... مشکینی، هاشمی رفسنجانی را عنصری تمام شده و با تشبیه وی به علی دایی، خواستار بازنشستگی و پایان بازیگری هاشمی از عالم سیاست شده بودند، به یکباره رنگ عوض کرده و درصدد مصادره هاشمی به نفع خود برآمدند تا در صورت تکیه زدن وی بر کرسی ریاست خبرگان، که البته ریاست آقای هاشمی برای توده های مردم و اردوگاه نیروهای اصولگرا قابل انتظار بود، این ریاست را یک پیروزی شگرف و سرنوشت ساز برای گروه های تجدیدنظرطلب معرفی نمایند.

رسانه های غربی هم تمام سعی و تلاش خود را مصروف این موضوع کردند تا با بزرگ نمایی تفاوت نگرش ها و سلیقه های موجود در میان نمایندگان خبرگان که هیچ گاه به مرز اختلاف در اصول و مبانی انقلاب اسلامی نرسیده است، پیامد ریاست هاشمی رفسنجانی را تجدیدنظر در اصول و مبانی مسلم انقلاب به ویژه در حوزه سیاست خارجی و پرونده هسته ای دانستند.

● آنهایی که یاوه گفتند!

در روز سیزدهم شهریور و در دومین اجلاس از دور چهارم مجلس خبرگان رهبری، آیت ا... هاشمی رفسنجانی موفق گردید با اکثریت آرای نمایندگان به ریاست این مجلس انتخاب شود. هنوز ساعاتی از انتخاب ایشان نگذشته بود که علاوه بر روزنامه های اعتماد، کارگزاران، آفتاب، همبستگی و اعتماد ملی و سایت های خبری داخلی همچون آفتاب یزد، بازتاب، نواندیش، انتخاب،عصرنو، خبرگزاری ها و رسانه های غربی نیز به میدان آمدند و هر یک درصدد برآمدند از این فرایند قانونی و انتخابی، تفاسیری منطبق بر آمال و آرزوهایشان ارائه دهند.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، انتخاب هاشمی را آغازی بر پایان اصولگرایی و در جهت تأمین نظر غرب دانست. رادیو آمریکا گفت خبرگان می تواند رهبری ایران را عزل کند و رادیو کلن هم ادعا کرد هاشمی معتقد است منشا حکومت رای مردم است نه خدا و رادیو فرانسه هم انتخاب هاشمی را باعث افزایش قدرت اعتدالگراها و تضعیف دولت رادیکال احمدی نژاد دانست. نیویورک تایمز هم انتخاب هاشمی را نشانه نارضایتی خبرگان از سیاست تندروها در ایران معرفی کرد و رویترز هم از انتخاب هاشمی به عنوان آغاز تغییر در سیاست خارجی ایران یاد کرد.

رسانه های غربی به ویژه آمریکایی که به قول آقای هاشمی رفسنجانی، مانند گاو تحلیل می کنند، حتی به خود اجازه ندادند مروری گذرا به سخنان هاشمی در روز نخست اجلاس خبرگان بیندازند، آنجا که به صراحت اعلام کرد: «مشروعیت جمهوری اسلامی از ولایت فقیه است... مجلس خبرگان از تدابیر امام راحل است که باعث تقویت و استحکام نظام مبتنی بر ولایت فقیه است... خبرگان مصالح عالیه نظام را در نظر می گیرد و در سطح سیاسی تصمیم گیری نخواهد کرد.»

● جبهه یاران انقلاب اسلامی

آنان که دل در گرو این نظام مقدس دارند، از هر گرایش و سلیقه ای که باشند، از انتخاب هاشمی به ریاست خبرگان به همان اندازه خرسند و شادمان شدند که اگر می خواست این آرا به چهره ها و شخصیت های گرانقدری همچون محمد یزدی، هاشمی شاهرودی، مصباح یزدی، محمد مومن و احمد جنتی تعلق می گرفت. امروز هاشمی رفسنجانی بر صندلی ریاستی تکیه زده که طی ۴ دوره گذشته چهره ای انقلابی و خدوم به نام آیت ا... مشکینی بر آن نشسته بود. شخصیتی که فارغ از تمامی گرایش ها و جریان های سیاسی، خبرگان را در جایگاه اصلی اش نگاه داشت و مجمعی از خبرگان و فقها را به عنوان بازوان توانمند رهبری، در جهت تأمین منافع و مصالح عالیه نظام اسلامی، بسیج و راهبری کرد.

بدخواهان نظام اسلامی باید بدانند، مشکینی ها، هاشمی ها، یزدی ها، مومن ها، جنتی ها، مصباح ها و دیگر نیروهای انقلاب، استوانه های ستبری هستند که فارغ از تمامی نگرش ها و سلیقه ها، جبهه یاران انقلاب اسلامی را تشکیل می دهند. آنان با تفاوت های احتمالی در دیدگاه ها و روش ها، هرگز به مرز اختلاف در اصول و مبانی نرسیده و ان شاءا... در آینده هم نخواهند رسید.

به رسانه های داخلی هم گوشزد می نماییم در مواجهه با مجلس خبرگان رهبری، جایگاه و شأن این مجلس متصل به حوزه حاکمیت دینی را محترم شمرده و از ورود آن به قال وقیل های سیاسی پرهیز نمایند که جایگاه این مجلس، فراتر از زدوبندهای حزبی و جناحی است، همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با خبرگان چهارم فرمودند: «مجلس خبرگان اصولا نمی تواند عرصه دعوا و جنگ قدرت باشد اما برخی رسانه های بداخلاق داخلی در یکی دو ماه اخیر با تبلیغات دروغ دشمنان همراهی کردند که به آنها اخطار می کنم به حریم مجلس خبرگان نزدیک نشوند و اینگونه بازی ها را در مباحث و مسایل دیگر دنبال کنند.»

صبح صادق

رضا فاطمی