دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

طارم؛ بهشتی فراموش شده


طارم؛ بهشتی فراموش شده

شهرستان طارم از توابع استان زنجان، از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعددی برخوردار است تا جایی که از این شهرستان به‌عنوان هندوستان ایران یاد می‌شود ولی این ظرفیت مناسب و در خور …

شهرستان طارم از توابع استان زنجان، از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعددی برخوردار است تا جایی که از این شهرستان به‌عنوان هندوستان ایران یاد می‌شود ولی این ظرفیت مناسب و در خور توجه آنچنان که باید معرفی نشده و مغفول مانده است. شهرستان طارم را می‌توان بهشت ناشناخته‌ای نامید که از جهات مختلف دارای قابلیت‌های منحصر به فرد و مطلوبی است، اما هنوز بنا به برخی مشکلات، شهرستان طارم نتوانسته به حق طبیعی و مطلوب خود در زمینه توسعه برسد.کشاورزی در این منطقه به صورت سنتی و نیمه صنعتی صورت می‌گیرد و در ارتفاعات به صورت دیم و در پای کوه‌ها و میان دره‌ها به صورت آبی انجام می‌شود.

حدود ۹۵ درصد از مردم این منطقه از طریق کشاورزی زندگی می‌کنند و تولیدات کشاورزی آنها عبارتند از برنج، گندم، جو، سیب زمینی، پیاز، بنشن، زیتون، انار، پنبه، توت، فندق، گردو، گیلاس، سیب و انگور. برنج طارم یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی سراسر استان زنجان است که به دلیل کیفیت ممتاز خود از شهرت خوبی در سراسر کشور دارد.

دامداری نیز در این شهرستان به صورت سنتی انجام می‌گیرد و با توجه به پوشش گیاهی مناسبی که در منطقه وجود دارد از اهمیت خاصی برخوردار است.جاذبه‌های گردشگری طارم، شامل آتشکده‌ها، قلعه‌ها، امامزاده‌ها و جاذبه‌های طبیعی فراوانی است که سالانه گردشگران زیادی را به این منطقه جذب می‌کند.

آتشکده‌های تاریخی موجود در این شهرستان، عمدتا به‌وسیله سنگ و ساروج و با طراحی چهارطاقی ساخته شده‌اند.

پوشش سقف این آتشکده‌ها به شکل گنبد بوده و بیشتر این سقف‌ها به‌طور کامل با سنگ پوشانده شده است.از دیگر جاذبه‌های تاریخی شهرستان طارم، می‌توان به قلعه‌های کهن موجود در منطقه اشاره کرد. قلعه سمیران یکی از یادمان‌های تاریخی و ارزشمند در منطقه است که می‌تواند عاملی برای جذب گردشگران به شمار رود.

به استناد مدارک به‌دست آمده از غار خرمنه‌سر، این منطقه در دو دوره پیش از تاریخ و قرن چهارم هجری یکی از زیستگاه‌های انسانی بوده است.

عبور رودخانه عظیم قزل اوزن، باعث آبادانی و رشد کشاورزی و دامداری در این منطقه شده است، وجود کهن‌سال‌ترین درختان استان زنجان در این شهرستان، به‌همراه آثار طبیعی و جاذبه‌های تاریخی قابل توجه، استعداد گردشگری در خور توجهی را به شهرستان طارم داده است.شهرستان طارم به لحاظ سطح زیر کشت، تولید نهال و برداشت محصول زیتون مقام نخست را در کشور به‌خود اختصاص داده و ۴۰ درصد محصول زیتون ایران در این منطقه تولید می‌شود. این شهرستان در تولید و فروش و تجارت بین‌المللی زیتون در کنار کشورهای مطرح دنیا مانند اسپانیا، ایتالیا، مراکش و ترکیه قرار دارد.