پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مشارکت اجتماعی معلولان


مشارکت اجتماعی معلولان

افراد معلول باید در تصمیم‏گیری‏ها، به ویژه درخصوص سازمان‏هایی که اعضای آن از معلولان تشکیل شده، یا معلولان در آن عضویت دارند و برای معلولان خدمت‏رسانی می‏کنند، مشارکت …

افراد معلول باید در تصمیم‏گیری‏ها، به ویژه درخصوص سازمان‏هایی که اعضای آن از معلولان تشکیل شده، یا معلولان در آن عضویت دارند و برای معلولان خدمت‏رسانی می‏کنند، مشارکت جدی و تاثیرگذار داشته باشند. کمک به تشکیل گروه‏های خودیار به منظور حمایت و توسعه جامعه خاص معلولان، از مهم‏ترین اقدامات برای مشارکت این گروه می‏باشد. تشکیل جوامع خاص معلولان نیز می‏تواند پاسخگوی نیازهای آنان باشد. از سوی دیگر، وجود چنین تشکیلاتی، موجب می‏شود تا افراد ضمن برخورداری از رابطه اجتماعی، استقلال اقتصادی، احترام اجتماعی، دسترسی به خدمات تخصصی، و نیز زندگی زناشویی و تشکیل خانواده، بتوانند دیدگاه‏ها و ایده‏هایشان را مطرح، و در مورد مسایل مربوط به زندگی خود، تصمیم‏گیری کنند.

آموزش و فرهنگ وارتباطات

معلولان باید فرصت یابند تا استعدادهای خلاّق هنری و فکری خود را رشد داده و آن را نه تنها برای منافع خود، بلکه برای غنی‏سازی جامعه به کار گیرند. به این منظور، باید دسترسی آنان برای مشارکت در فعالیت‏های فرهنگی تضمین شود. از شمار این اقدامات، می‏توان تهیه وسایل کمک ارتباطی برای ناشنوایان، منابع و مطالب علمی به خط بریل یا نوارهای صوتی برای اشخاصی که دچار اختلالات بینایی در سطح مختلف هستند، و خواندنی‏هایی که از لحاظ کمی و کیفی باتوان و استعداد افراد کم توان ذهنی مناسب باشد را نام برد.

معلولان و قوانین

در سال ۱۳۸۳ هجری شمسی درمجلس ششم شورای اسلامی ،قوانینی تحت عنوان قوانین جامع حمایت از معلولان در ۱۶ماده قانونی به تصویب رسیدکه این قانون،هم اکنون یکی از مهم ترین قوانین حمایتی معلولان در ایران می باشدکه البته بسیاری از مواد این قانون به دلیل عدم تخصیص بودجه مناسب، به طورکامل اجرا نمی شود.